Condoleance Willy van Gaal

Willy van Gaal, medeoprichter van horecagelegenheid Zalencentrum De Merx, is op 80-jarige leeftijd overleden. De familie liet weten; ‘Bedroefd, maar gesteund door het gevoel dat zij weer samen zijn, hebben wij op maandag 8 juli afscheid moeten nemen van Willy van Gaal. Medeoprichter van de Merx in zijn huidige vorm. Rust zacht’.

Bron: Mooiberghem.nl

In 1956 startten Henk en Sjaan Merx café en cafetaria De Merx, waarna Willy en Petra (dochter van Henk en Sjaan) van Gaal het bedrijf in 1973 omdoopten tot Zalencentrum Berghem. Het vroegere Café den Brok werd ook gekocht en het geheel uitgebouwd tot min of meer het huidige zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem.

Willy van Gaal bouwde samen met zijn vrouw het café en de snackbar uit tot het huidige zalencentrum. Ook carnaval is De Merx een begrip in Berghem en omstreken. Willy was het gezicht in het zalencentrum en in het café! In het bedrijf zijn talloze (huwelijks-) feesten gehouden. Heel veel verenigingen, bedrijven, instanties en personen hebben hier een feestje gehouden of een pilsje gepakt in het café.

Petra van Gaal runde jarenlang de keuken van zalencentrum De Merx, waar sinds 2004 Perry en Elle van Gaal de scepter zwaaien. Haar kleinkinderen Stephanie en Roel begonnen in 2020 een restaurant naast het zalencentrum, dat ze als eerbetoon aan hun grootmoeder Oma Peetje noemden.

Willy en Petra hebben veel voor Berghem betekend en we wensen familie van Gaal heel veel sterkte toe met dit grote verlies!

*

*

Afgelopen maandag 27 mei 2024 bereikte ons het droevige bericht dat mijn vriend en biljartcollega Wim Vissers op 78-jarige leeftijd is overleden.

Ik ken Wim al vanaf het moment dat hij met biljarten is begonnen. Jarenlang hebben wij bij KOT Ravenstein met wisselend succes aan de C1 competitie van het district Oss deelgenomen.
Een fijnere vriend en een grotere biljartliefhebber kan ik me nauwelijks voorstellen. Wim had een geweldige drive om het voor hem maximale te bereiken. Hij begon met een gemiddelde van één, schafte zich een biljart aan en bouwde later een biljartruimte aan zijn huis. Hij heeft het uiteindelijk tot een zeer verdienstelijk C1 speler gebracht.

Naast zelf biljarten wilde Wim ook graag zijn kennis overdragen aan anderen. Hij startte met het geven van biljartlessen aan huis.
Het overbrengen van kennis zat bij Wim namelijk in zijn DNA. Zijn hele werkzame leven heeft hij zich als directeur van de lagere school in Ravenstein namelijk met kennisoverdracht bezig gehouden.

Wim heeft veel voor de biljartsport betekent. Naast het vervullen van bestuurlijke functies heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het organiseren en in stand houden van het jaarlijkse Kampioenschap van het District Oss (KDO).

Hiervoor zijn wij Wim zeer erkentelijk.
Wij wensen zijn vrouw Joke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Vriend Henk Vugts

Aan deze persoonlijke woorden van Henk, vriend van Wim, hoeven we verder niets toe te voegen.

Namens district Oss wensen we zijn vrouw Joke, de familie en biljartvrienden veel sterkte toe

 

 

Heden bereikte ons het droevige bericht dat Harrie van Uden op zaterdag 4 mei op 73-jarige leeftijd is overleden.

Harrie, een gangmaker, gezelschapsmens en levensgenieter. Genietend van zijn gezin, de familie, een biertje voetbal en biljarten. Harrie was van 2002 tot vorig jaar 2023 lid van BC Zeeland. Hij speelde graag biljarten vooral in teamverband. Ruim tien jaar geleden was hij drie jaar voorzitter van de vereniging.

We wensen zijn echtgenote Thea, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

   

Heden bereikte ons het droevige bericht dat Joop Kampert vrijdag 3 mei op 83 jarige leeftijd is overleden.

Joop heeft heel veel voor district Oss en BV Germenzeel betekent. Sedert zijn pensioengerechtigde leeftijd was Joop bereid toe te treden tot het bestuur van district Oss.
Van 2007 t/m 2018 penningmeester en toen het districtsbestuur zonder voorzitter dreigde te komen nam Joop tussen 2016 en 2019 de honneurs waar als interim voorzitter.
Bij gebrek aan districts arbiters besloten drie bestuursleden waaronder Joop in 2009 een cursus districtsarbiter te volgen.

Voor biljartvereniging Germenzeel was Joop vele jaren, voorzitter, barman en wedstrijdleider. Indien er een arbiter te kort was stond hij aan tafel. Nadat  de eigen lokatie in Germenzeel wegviel speelde bv Germenzeel zijn wedstrijden bij SIS billiards experience. Vanzelfsprekend was Joop hier weer wedstrijdleider voor zijn vereniging en zonodig als arbiter aanwezig. Altijd een vertrouwd gezicht Joop met zijn Coby als steun en toeverlaat aan zijn zijde. Veel districts- en gewestelijke finales zijn onder bezielende leiding van Joop gespeeld.

Joop we gaan je missen!

Namens district Oss wensen we Coby en verdere nabestaanden veel sterkte toe.

 

 

*

Heden bereikte ons het droevige bericht dat Ben Smulders woensdagavond 10 april op 73-jarige leeftijd is overleden.

 

Ben was sinds juli 1993 lid van onze vereniging. Hij heeft al die tijd in de C1 zijn wedstrijden gespeeld op een behoorlijk hoog niveau.
Ben was een ras optimist; het glas was altijd driekwart vol en hij dacht nooit in problemen maar altijd in oplossingen.

Toen hij vanwege een beenamputatie in 2007 het biljarten op een laag pitje moest zetten dacht iedereen dat hij nooit meer op zijn oude niveau terug zou komen.
Toch wist hij op karakter en wilskracht weer terug te komen en speelde hij weer vrolijk zijn partijtje mee en ondanks zijn handicap was het moeilijk om van hem te winnen.
Tot bij hem 5 jaar geleden een longziekte werd ontdekt waar hij niet beter van zou worden.

Maar het biljarten liet hij niet los. Tot voor enkele weken terug speelde hij nog mee met zijn team.
Tot ook dat teveel vergde van zijn lichaam en hij noodgedwongen moest stoppen met zijn o zo geliefde biljartsport.

BC Zeeland verliest in Ben Smulders een getalenteerde biljarter die zijn kennis ook graag wilde delen met anderen.
Een kleine veertig jaar geleden werd in jeugdhuis de Sprong, jeugdvereniging  “Jong Geleerd” opgericht. Enthousiaste docenten, waar Ben er één van was, gaven de jeugd biljartles.
Ook bij hem thuis werd er volop gebiljart en wie wilde kon bij Ben de fijne kneepjes van het vak leren.
Want biljarten kon hij als de beste.

Wij gaan zijn inzet en enthousiasme ontzettend missen.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met het dragen van dit enorme verlies.

Ben Smulders de 1e Volkels biljartkampioen in 1978

 

 

*

*

Afgelopen dinsdag, 5 maart, bereikte ons het droevige bericht dat Wiel Pelzer op maandag 4 maart op 87-jarige leeftijd is overleden.
Wiel was vanaf het moment van oprichting in 1987 lid van onze biljartvereniging.

Geruime tijd heeft hij in libre teams gespeeld in wisselende samenstellingen. Totdat hij het driebanden ontdekte en toen was hij verkocht aan dit spelletje.
De laatste jaren gaf hij mede gestalte aan BC Zeeland 1. Samen met Harrie de Groot ( overleden op 20 januari j.l.), Ronald de Groot en Antoon v/d Brand namen ze deel aan de landscompetitie in het district Oss.

Wiel was een graag geziene gast. Overal waar hij ging biljarten kende men Wiel en andersom kende Wiel ook zeer veel mensen. Er zijn weinig driebanden toernooien geweest waar Wiel niet aan heeft meegedaan.

Ook deed men nimmer tevergeefs een beroep op Wiel als het aankwam op tellen en schrijven bij diverse wedstrijden. Wiel zei nooit nee en was ook niet te beroerd om in te vallen als er iemand om wat voor reden niet kon komen.
De laatste tijd sukkelde Wiel met zijn gezondheid. Mede daardoor had hij te kennen gegeven niet meer te kunnen spelen voor zijn team, wat uiteraard bijzonder jammer was want biljarten was zijn lust en zijn leven. 37 jaar is hij lid geweest van onze vereniging en net voor zijn dood kreeg hij nog een aandenken van de vereniging voor zijn jarenlang lidmaatschap.

Wij wensen iedereen die Wiel heeft gekend veel sterkte toe met het dragen van dit verlies. Wij gaan hem enorm missen.

 

*

*

Zaterdag, 20 januari, bereikte ons het droevige nieuws dat Harrie de Groot was overleden.
Harrie mocht 89 jaar oud worden.

Harrie kwam bij onze vereniging in juli 1992. Samen met zijn zoon Ronald gingen ze in teamverband driebanden.
Harrie was een veelzijdig biljarter. Het libre en het bandstoten ging hem goed af maar zijn grote liefde was toch wel het driebanden.
Harrie was een goede driebanden speler. Menig tegenstander heeft aan den lijve ondervonden hoe het was om tegen Harrie te spelen.
Zelf de puntjes maken, maar altijd de verdediging goed in de gaten houden zodat er niets bleef liggen voor zijn opponent.
Deze gave heeft hij zeer zeker doorgegeven aan zijn zoon Ronald. Ook Ronald is een prima driebandenspeler.

Harrie was zeer betrokken bij het wel en wee van onze vereniging.
Geen vergadering werd overgeslagen en ook bij onze jaarlijkse feestavond was hij altijd van de partij.
Als er wedstrijden georganiseerd werden door onze vereniging en er moest geteld en geschreven worden, dan deed men nimmer tevergeefs een beroep op hem.

Ook heeft Harrie nog vele jaren deel uitgemaakt van een team dat driebanden groot speelde bij de in biljartwereld bekende café zaal “Jan van Erp” in Heeswijk Dinther.
Tot het laatst toe was Harrie actief bezig met zijn geliefde sport. Zijn laatste kampioenschap was het PK 2e klas driebanden klein in november.
Wij gaan afscheid nemen van een fijn mens die altijd een luisterend oor had voor zijn medemens. Een echte clubman die ruim 31 jaar verbonden is geweest aan onze vereniging.
Wij gaan hem ontzettend missen.

Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe voor de moeilijke tijd die gaat komen.

Harrie, rust zacht

 

*

*

*

Op vrijdag 27 oktober 2023 is Leny van Hassel overleden.

In 1982 was zij mede-oprichtster van BV Amstel Girls. Ze is vele jaren districts-arbiter geweest. Sinds 29 april 2009 was ze lid van BV Touché.

Namens BV Touché
Marjon Keijzers

Aanvulling webmaster: Leny zat van 2000 tot 2007 in het districtsbestuur met de functie dames coördinator.
Leny is in 2012 benoemd tot lid van verdienste district Oss vanwege 25 jaar bestuurslid en medeoprichter van de Amstelgirls.

*

*

—————————————————————–

Jan van der Heijden “D’n Bekker” is woensdag 2 november vrij onverwacht na een hartstilstand overleden.

1 juni 1944 – 2 november 2022 +

Ruim drie jaar geleden kwam er aan de wijd en zijd bekende biljart café, herberg D’n Bekker een einde. Jan en Annie verlieten Heesch en hebben nog ruim drie jaar mogen genieten van hun “paradijsje” op het Maxend in Nistelrode.

Aanstaande maandagavond 7 november om 19.00 uur is in de Sint Petrus Bandenkerk in Heesch een avondwake. Vanaf 20.00 uur kunt u persoonlijk afscheid nemen van Jan in het naastgelegen mortuarium. De crematiedienst zal in besloten kring plaatsvinden op dinsdag 8 november om 16.00 uur.

Namens het districtsbestuur wensen we Annie, kinderen en kleinkind, veel sterkte toe.

 

Klik voor vergroting

Archieffoto uit 2017

—————————————————————–

Jaco van der Ven

21 november 1966 – 21 juni 2022 +

Jaco van der Ven is op 55 jarige leeftijd veel te vroeg overleden. Hoewel Jaco terdege besefte dan hij de ernstige ziekte niet kon overwinnen is het toch nog snel gegaan.

 

Jaco de altijd goedlachse biljartliefhebber pur sang was zowel in zijn werk als met zijn grote passie biljarten altijd heel gedreven. Als twintiger ontdekte Jaco het biljarten. Al snel had hij de serie americaine in het libre goed onder de knie. Een top prestatie, mogelijk uniek, leverde hij in ’s Hertogenbosch met libre extra klas door een algemeen moyenne van 65,21 te spelen. Enkele jaren later werd de trotse Jaco, Nederlands kampioen Overgangsklasse libre dat in Café zaal ’t Oventje uitbundig werd gevierd.

Inmiddels was het kader ontdekt. Met een echt vrienden team speelde Jaco vele jaren in de landelijke kader competitie. Mooie prestaties tijdens persoonlijke kampioenschappen maar in team verband voelde Jaco zich echt in zijn element.

Hoewel zijn passie altijd bij de klassieke spelsoorten is gebleven, heeft Jaco vele jaren driebanden groot gespeeld bij de Kersenboys in Café zaal ‘t Oventje. Dit was zeer nabij zijn zelf prachtig verbouwde boerderij op de Brand.

Tijdens de Zeelandse en Landerdse kampioenschappen libre en driebanden was Jaco altijd een vertrouwde deelnemer. Beide kampioenschappen wist Jaco ’n keer te winnen (2006 Landerd en 2018 Zeeland). In 2011 nam Jaco deel aan het Kampioenschap van Oss driebanden groot, jawel in ’t Oventje!

Begin mei was Jaco nog een belangstellende toeschouwer op het NK 47/2 in Rosmalen waar een van zijn teamgenoten aan deelnam. Hij vertelde dat hij wel terdege wist in extra tijd te leven maar hoopte het nog een poosje te kunnen rekken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Sterkte aan zijn naaste familie, vriendin en zijn vele biljartvrienden.

Namens BC Zeeland en district Oss
Henry Thijssen

————————————————————————–

Marcel Dietz

25 juni 1955   –  . .  januari 2022

De in Rotterdam geboren Marcel Dietz is enkele weken geleden overleden en in stilte begraven.

Marcel was jarenlang lid van BBB in Berghem dat hij gemakkelijk vanaf zijn woning aan de Berghemseweg in Oss kon bereiken. Bij BBB was hij een aantal jaren wedstrijdleider en als zodanig tijdens de Kampioenschappen van Oss libre/kader hulpverlener. Marcel was ook enige jaren districtsarbiter dat hij vanwege zijn zwakke gezondheid op moest geven.

Namens het district wensen we zijn nabestaanden veel sterkte toe.

—————————————————————————–

Cees Broers

Op 31 oktober j.l. is Cees Broers gewaardeerd lid van KOT Ravenstein overleden.

U kunt afscheid nemen van Cees in het mortuarium van de Docfalaan te Oss op zaterdag 6 november van 19.30 tot 20.15 uur. Voor informatie zie bijlage. De crematie wordt gehouden op maandag 8 november om 12.00 uur

—————————————————————————-

Jan van Orsouw

Op 22 juni j.l. is Jan van Orsouw, lid van De Leeuwerik overleden.

U kunt van Jan persoonlijk afscheid nemen, neem dan telefonisch contact op, zie condoleance kaart.

Namens BV De Leeuwerik
Mart Gloudemans

Familie en biljartvrienden veel sterkte toegewenst.

—————————————————————————–

Herman Schuurmans en Piet Bokmans

Recent zijn twee leden van ons biljartvereniging BV ’t Centrum te Berghem overleden.

Herman Schuurmans overleden 22-01-2021 was sinds 13-06-2010 lid van onze vereniging en kwam uit voor het driebandenteam ’t Centrum 7 in de B2.

Piet Bokmans overleden 05-02-2021 was sinds 01-06-2004 lid van onze vereniging en kwam uit voor het libre-team ’t Centrum 4 in de C4.

Zou u zo vriendelijk willen zijn hiervan een melding te maken op de algemene site.

Namens BV ’t Centrum

Anita van Orsouw
Secr. BV ’t Centrum
Berghem

Beide families en biljartvrienden veel sterkte toegewenst.

———————————————————————

Henk van de Veerdonk

Op 4 december overleed biljartliefhebber en lid van VDO Henk van de Veerdonk. De markante ondernemer werd 82 jaar oud.
Reeds vanaf de jaren zestig was Henk een fanatiek biljarter. Op 26 en 27 mei 2018 behaalde Henk met zijn team in Café Dn Brouwer de gewestelijke team titel van de B2. Henk speelde hierin een fantastische partij van 23 caramboles in slechts 21 beurten. Verslag hiervan op facebook

Een uitgebreid artikel staat in het Brabants Dagblad van 9 december 2020.

We wensen zijn familie en vereniging veel sterkte toe.

Eerdere overlijdens berichten

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...