Open NK AK 47/2

De man die zo zelden mist in kader raasde ook nu weer naar de titel in het NK 47/2 in Siebengewald, en eindigde met een moyenne van 111. (!) Dit ondanks dat hij niet meer zoveel kader speelt als voorheen

08 januari 2024

SIEBENGEWALD – Wat is Raymund Swertz toch een fenomeen! Al enkele jaren is het verhaal rondom hem: Tja, hij heeft de focus iets meer op driebanden, en minder dan voorheen op de klassieke spelsoorten. Maar dan, als Swertz meedoet in bijvoorbeeld een kader evenement, laat hij nog steeds zien van de absolute buitencategorie te zijn.

Dit weekend was het NK Ankerkader 47/2 in een nieuw format, op de fraaie locatie van Abc ’t Töpke in Siebengewald. Drie spelers waren al gekwalificeerd voor de finaledag van zondag: Raymund Swertz, Michel van Silfhout en Micha van Bochem. Voor de overige vijf plekken werd op de vrijdag en zaterdag gestreden.

En gestreden, dat werd er! Voornamelijk in poule D, waar het zeer dicht bij elkaar lag, en waar Sven Nabuurs zeer knap (en zeer nipt) voor Gert-Jan Veldhuizen de eerste plek pakte – ondanks een geweldige laatste partij van GJ tegen Sven met een slotserie van 199. In poules B en C waren Jordy Kanters en Peter de Bree dominant, en uit poule A kwamen zowel Martijn Egbers (met zijn moyenne van 44 het hoogst van alle spelers in de kwalificatie) als Dennis Timmers (met een moyenne van 34 de nummer twee in de poule, én de nummer twee in moyenne).

Al deze spelers wisten dat ze op de finaledag boven zich uit dienden te stijgen. Immers, op deze dag werd gespeeld in twee finalepoules van vier spelers, waarbij poule A Raymund Swertz had (die zijn hand niet omdraait voor partijen in één beurt, of moyennes van rond de 100) en poule B veelwinnaar van NK’s Michel van Silfhout. De nummers 1 van beide poules zouden dan in een finale gaan spelen om de titel. Gedoodverfde favorieten Swertz en Van Silfhout eindigden in hun finalepoules inderdaad bovenaan. De finale die volgde was een bizarre vertoning van vaardigheden van beide spelers, en werd gewonnen door Swertz met 250-149 in… één beurt. Wat een ongekend niveau!

Swertz had als vanouds door het kadertoernooi geraasd, eindigend met een ongekend moyenne van liefst 111. (!) De man die zo zelden mist in kader was direct na afloop van zijn overwinning rustig als altijd: “Het is een nieuw format… drie spelers zijn geplaatst. Dus je moet koud starten terwijl sommige anderen al vier partijen hebben gespeeld.”

“Ik kon vanmorgen direct goed starten.. speelde één beurt en voelde me goed.. daarna 3&4 beurten.”

“De finalepartij startte ik zelf van acquit en voelde me goed. Ik speel veel minder kader dan voorheen, dus het is wel lekker om toch een goed niveau en moyenne neer te zetten.”

Website KNBB Carambole

Bron: KNBB

*

*

*

Van 5 t/m 7 januari 2024 wordt het NK bij ABC ’t Töpke in Siebengewald Ankerkader 47/2 gespeeld.

Vrijdag 5 januari begint in 4 poules het NK ankerkader 47/2 bij ABC ’t Töpke aan Boterdijk 59 te Siebengewald.

Als poulehoofd fungeren Martijn Egbers, Matthijs Bakker, Alex Ulijn en Peter de Bree.

De volgende 19 deelnemers worden dan om 9.45 uur ingeloot. Het betreft: Cor van de Groep, Dennis Timmers, Eric Dericks, Gert van Beek, Hans Klok, John van der Stappen, Jordy Kanters, Leo Koomen, Lyon Megens, Marcel van Dijk, Sjef Jansen, Patrick Janssen, Paul van de Wouw, Robert Prakke, Roger Schinning, Roland Deelen, Sven Nabuurs, Wiel van Gemert en Willy Rooijendijk.

Poule-fase 200 caramboles en vanaf poule-fasetwee 250 caramboles. Voor finalepoule A zijn reeds geplaatst Raymund Swertz en Michel van Silfhout. Voor finalepoule B zijn dat Micha van Bochem en Gert-Jan Veldhuizen. Alle 3 dagen aanvang 10.00 uur.

Districtsgenoot Willy Rooijendijk van Jong Geleerd uit Volkel was een van de deelnemers maar heeft zich afgemeld.

Tekst bron De BiljartBallen

 

De actuele standen

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...