Kampioenschap District Oss verslag

Kampioenschap district Oss (KDO) 2023

Een terugblik….en ook weer een blik vooruit
Van 21 t/m 30 december jl. is het Kampioenschap van het District Oss (KDO) gespeeld.
Bij het vorige KDO bleef het aantal deelnemers beperkt tot 35. Dit jaar mochten we ons verheugen op 52 inschrijvingen.

Er werd gespeeld in 3 verschillende spelsoorten: Kader, Libre en Driebanden klein.
En gezien de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen, kunnen we stellen dat het een bijzonder gezellig en sportief toernooi is geweest, mede door de schitterende accommodatie van biljartcentrum SIS te Uden en een uitstekend verzorgd buffet als afsluiting op de finaledag. Kortom een in alle opzichten geslaagd kampioenschap.
Dank aan iedereen die hieraan zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Jeannette, Joop en Peter voor de arbitrage, Coby en Joop voor hun bewonderingswaardige inzet, Henry Thijssen – onze eigen “hoffotograaf” – , Astrid en Carl voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en natuurlijk ook de spelers zelf.

Zes dagen lang is er flink gestreden om via de poulewedstrijden, de achtste finales, de kwartfinales en de halve finales uiteindelijk de finale te bereiken.
Bij het kader leverde dit een bijzonder spannende strijd op tussen Willy Rooijendijk en Bert Thoonen, die pas na een verlenging in het voordeel van Bert werd beslist.
Bij het libre werd de finale bereikt door Frits van Beljouw en Twan Janssen. Frits, het hele toernooi al goed op dreef, speelde een prima wedstrijd en gaf Twan in slechts 9 beurten het nakijken.
Het driebanden tenslotte leverde, tot ieders en vooral mijn eigen verbazing, een verrassende winnaar op: Wim Vissers. Voor 1 keer overgestapt van mijn favoriete spelsoort libre naar het driebanden, wist ik na een aantal spannende wedstrijden, tot en met de finale, waarin Ton Duurland een geduchte tegenstander bleek te zijn, iedereen de baas te blijven.

Tot zover de terugblik…….maar ook nu weer, de blik vooruit!
Qua aantal deelnemers is er duidelijk een stijgende lijn. Maar onze hoop om er een nog groter opgezet toernooi van te maken is nog steeds niet vervlogen. Het moet toch mogelijk zijn om met een bestand van meer dan 500 leden nog meer mensen enthousiast te maken om aan dit prachtige kampioenschap deel te nemen.

Wij gaan enthousiast verder op de ingeslagen weg…de weg naar het volgende KDO en
wensen iedereen een in alle opzichten voorspoedig 2024.

Met vriendelijke groet,
Organisatie KDO 2023
Henk Vugts, Willy Rooijendijk en Wim Vissers

Georganiseerd van 27 t/m 30 december Bij SIS billiards experience center te Uden
Kampioen Driebanden klein Wim Vissers, 2e Ton Duurland
Kampioen Libre Frits van Beljouw, 2e Twan Janssen
Kampioen Kader Bert Thoonen, 2e Willy Rooijendijk

Verslag resultaten

Vanaf de kwartfinales ging het er bij de deelnemers om spannen. Er werd gespeeld volgens het systeem 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.
Dennis Zeldenrust, Mark Robben, Hans Ahlberg, Joop Kampert, Hans v Erp, Wesley Peters, Maarten Ariaans en Henk v/d Aa konden het in de 8e finale niet waarmaken en sneuvelden en in een later stadium kwamen daar Peter v Bommel, Jolanda Kuypers, Andre Gras en Willy v Dijk bij

Johnny, Cor, Frits en Twan streden verder voor een plaats in de finale. Johnny kreeg Twan als tegenstander en ook Johnny wist zich niet te plaatsen voor de finale. Eenzelfde lot was weggelegd voor Cor v Kempen; ook hij wist geen vuist te maken tegen het spel van Frits.

De finale werd een partij waar je bij wilde zijn geweest.
Tot en met beurt 5 werd er door beide spelers bar slecht gescoord. Ze kwamen allebei amper aan de 2.00
Maar toen kreeg Frits het op zijn heupen en Twan moest lijdzaam toezien hoe Frits er als een speer vandoor ging. Met een magistrale serie van dik in de 70 legde hij de basis voor zijn 1e kampioenschap van Oss.
In slechts 9 beurten wist hij zijn 96 car. bij elkaar te tikken en kwam dus uit op een moyenne van 10.66
Twan toonde zich een waardig verliezer en feliciteerde Frits met deze geweldige partij.

Bij het driebanden stond Bert Pijnenburg voor een hele lastige klus.
Met zijn 41 car. moest hij bij sommige tegenstanders het drievoudige aantal car. maken.
Ga er maar aan staan.
Toch wist Bert het zover te brengen dat hij voor de 3e en 4e plaats ging strijden.
Daar vond hij zijn Waterloo in de persoon van Wim v/d Locht. Toch scheelde het maar 2 car of er was een verlenging aan te pas gekomen.
Niks ten nadele van Wim want Wim heeft prima partij geboden en dat betaalde zich uit in een podiumplek. Wim werd verdienstelijk 3e en Bert moest genoegen nemen met de 4e plek.

De finale werd gespeeld door Wim Vissers en Ton Duurland.
Beide spelers gaven elkaar niets cadeau en het zou tot het eind van de partij spannend blijven wie er met de hoogste eer zou gaan strijken.
Toch wist Wim in de slotfase het verschil te maken. Met 13 -11 wist Wim deze partij in winst om te zetten en zodoende kampioen van Oss te worden in de spelsoort driebanden.

Bij het kader moesten er uiteraard ook mensen afvallen om tot de finales te geraken en hier waren de afvallers: Tonnie v/d Wetering, Tonnie v/d Ven, Ruud v Loosbroek en Wilfred Clement.

De overige 4 gingen spelen voor de hoofdprijzen.
Theo v/d Ven kreeg Theo v Dinther als tegenstander en dit zou een mooi potje biljart opleveren.
Theo v/d Ven werd de meeste kans toegedicht, immers hij speelt met enige regelmaat kadercompetitie.
Toch wist Theo v Dinther hem de 3e plaats te ontfutselen. Toch een verrassende winnaar maar zeer zeker niet een mindere winnaar.

De finale zou gaan tussen Bert Thoonen (38/2) en Willy Rooijendijk (57/2).
Het verschil in het te maken car. was ook niet uit te vlakken. 88 om 216.
Toch wist Willy als 1e de 216 car. bij elkaar te tikken, maar Bert heeft een winnaarsmentaliteit en weet in de nabeurt langszij te komen.
Er zal met 3 beurten verlengd worden waarbij het aantal te maken car. wordt beperkt.
Willy dient er 43 te maken en Bert 17.
Willy gaat wederom van aquit maar weet geen grote serie te produceren.
Ook Bert komt niet echt tot een serie maar in de laatste beurt weet Bert met een enigszins gelukkige klosbal het laatste punt van de partij te maken en zodoende zich de kampioenstitel toe te eigenen.

Drie waardige kampioenen van het KDO 2023:
Kader: Bert Thoonen
Driebanden: Wim Vissers
Libre: Frits v Beljouw

Rest ons nog om de organisatie in de personen van Wim Vissers, Henk Vugts en Willy Rooijendijk heel hartelijk te danken voor de vele uren die zij in dit KDO 2023 gestoken hebben.
Het was wederom perfect georganiseerd. Dank hiervoor!!!

Ook de uitbaters van het SIS Billiard Center, Carl en Astrid Verhoeven verdienen een groot compliment.
Elke dag dat er gespeeld werd, waren zij aanwezig om het de gasten aan niets te laten ontbreken en ook zorgden zij ervoor dat de biljarts in optimale staat verkeerden.

Last but not least Joop en Coby Kampert.
Elke dag de zaak openen en ook elke dag de zaak weer sluiten. Joop als arbiter en manusje van alles en Coby achter de bar voor het noodzakelijke natje en droogje.
Ook jullie heel hartelijk dank voor jullie werkzaamheden.

Zonder al deze mensen is een KDO ondenkbaar!!!!! DANK DANK DANK

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2024

Tot volgend jaar!!

Fotopresentatie 30 december 2023

*
*
*
Tussen Kerst- en Nieuwjaar wordt elk jaar het traditionele KDO (kampioenschappen van district Oss) georganiseerd.
Alweer enige jaren is het SIS Billiards Experience Center in Uden hiervoor de aangewezen prachtige arena.
Zaterdag 30 december worden vanaf half tien de halve finales voor het libre, kader en driebanden klein gespeeld.
Gelijktijdig wordt het SIS driebanden groot toernooi gespeeld.
U bent alle dagen van harte welkom.

Foto verslag 28 december 2023

*

*

Eerder bericht

—————————————–

Wim Vissers, Henk Vugts en Willy Rooyendijk hebben ook dit jaar weer de schouders eronder gezet om een mooi KDO 21023 neer te zetten. Dit gaat uiteraard niet als er geen inschrijvingen binnenkomen.

Dat was dus niet het geval en zodoende kunnen vele biljartliefhebbers hun hart weer ophalen tussen Kerst en Nieuwjaar om bij SIS in Uden hun biljartkwaliteiten te tonen aan het publiek.

De toegang is gratis en hieronder vindt u het spelschema van het KDO 2023. Veel plezier!!

De poule indeling staat in nieuwsbrief 11 week 49 2023

*

*

*

UITNODIGING KAMPIOENSCHAP DISTRICT OSS 2023

Na een geslaagd kampioenschap in 2022 wordt ook dit jaar weer een KDO georganiseerd. Dit kampioenschap wordt als vanouds tussen Kerstmis en Nieuwjaar gehouden in het SIS Billiards Experience Center te Uden.
Wij zijn verheugd dat gastheer en gastvrouw Carl en Astrid Verhoeven ons in de gelegenheid stellen gebruik te maken van hun schitterende accommodatie. Wij verwachten weer een mooi kampioenschap met veel enthousiaste deelnemers.

 

Deelname
De deelname aan het Kampioenschap District Oss (KDO) staat open voor alle biljarters die lid zijn van een bij de KNBB aangesloten biljartvereniging binnen het District Oss.

Speeldata
Het kampioenschap wordt gespeeld van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december 2023. Er wordt zowel overdag als in de avonduren gespeeld. U kunt zich inschrijven voor één van de spelsoorten Libre, Kader, of Driebanden klein. Daarbij dient u een eerste, tweede of eventueel derde voorkeur aan te geven. Uiteraard streven wij er naar uw eerste voorkeur te honoreren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt u ingedeeld bij uw tweede of derde keuze.

Opzet toernooi
Er wordt gespeeld in poules van vijf deelnemers. Iedereen speelt derhalve vier wedstrijden in de poulefase. Op woensdag 27 en donderdag 28 december worden de poulewedstrijden in de verschillende spelsoorten gespeeld. Op vrijdag 29 december worden de kwartfinales gespeeld en op zaterdag 30 december de halve finales en finales, met aansluitend een heerlijk buffet. Hierbij zijn ook introducees van harte welkom (€10,- p.p.)

Inschrijving
De inschrijving sluit op woensdag 29 november om 19.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven want vol=vol.
Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per persoon. Als u ook wil deelnemen aan het buffet op de slotdag dan bedraagt de inschrijving €20,- per persoon.
U kunt dit bedrag, nadat u bericht van inschrijving gekregen heeft, overmaken op rekeningnummer NL09ABNA0127774424 ten name van KDO 2023 onder vermelding van uw volledige naam, of u kunt het contant voldoen vóór aanvang van de eerste wedstrijd.
Inschrijven kunt u door een email te sturen naar wimgdvissers@hotmail.com onder vermelding van voor- en achternaam, vereniging, bondsnummer, email adres, telefoonnummer (bij voorkeur 06 nummer), 1e, 2e en 3e keuze en bij elke spelsoort het aanvangsmoyenne van de KNBB competitie van het District Oss. Wilt u bij inschrijving ook aangeven of u met of zonder introducé komt.

You Tube
De halve finales en de finales kunnen op het You Tube kanaal van SIS Billiards Experience Center rechtstreeks gevolgd worden.

Locatie
Het kampioenschap wordt gespeeld in het SIS Billiards Experience Center Neringstraat West 1 5401GB te Uden. Mobiel: 06-19418519.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt mogelijk een deel van de poulewedstrijden in de week vóór Kerstmis (week 51) gespeeld.
U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Hopende op veel inschrijvingen,
Organisatie KDO 2023,
Met sportieve groet,
Henk Vugts, Willy Rooijendijk en Wim Vissers

Inschrijfformulier KDO 2023 word

Inschrijfformulier KDO 2023 PDF

*

*

*

*

*

*

Eerdere berichten

——————————————–

Een terugblik …. en een blik vooruit door de organisatie.
Van 27 t/m 30 december jl. is het Kampioenschap van het District Oss (KDO) gespeeld.

Op verzoek van het districtsbestuur hebben ondergetekenden (Henk Vugts en Wim Vissers) de organisatie hiervan op zich genomen.

Onze insteek was om dit toernooi groots op te zetten.

In tegenstelling tot het voormalige KVO (Kampioenschap Van Oss) – waar deelname slechts mogelijk was voor kaderspelers en voor librespelers met een moyenne van minimaal 4,00 – hebben wij inschrijving mogelijk gemaakt voor iedereen die lid is van een vereniging in ons district, aangesloten bij de KNBB, voor elk van de vier spelsoorten (kader, libre, bandstoten en driebanden klein) en zonder moyennegrens.

We hadden verwacht om na een lange periode, waarin ten gevolge van corona, veel persoonlijke kampioenschappen en toernooien niet konden plaatsvinden, een groot aantal inschrijvingen te ontvangen voor alle spelsoorten.
Teleurstellend was het dan ook dat we voor bandstoten en driebanden klein slechts
3 inschrijvingen ontvingen, waardoor we deze spelsoorten helaas moesten laten vervallen.
Dankzij 10 aanmeldingen voor kader en 25 voor libre heeft het toernooi (in afgeslankte vorm)
toch doorgang kunnen vinden. En gezien de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen, kunnen we stellen dat het een bijzonder gezellig toernooi is geweest, en mede door de schitterende accommodatie van biljartcentrum SIS te Uden en een uitstekend verzorgd buffet als afsluiting op de finaledag, een in alle opzichten geslaagd kampioenschap.

Tot zover de terugblik…….maar nu, de blik vooruit!

Onze hoop om er een groots opgezet toernooi van te maken is niet vervlogen.
Het moet toch mogelijk zijn om met een bestand van meer dan 500 leden meer mensen enthousiast te maken om aan dit kampioenschap deel te nemen.
Vandaar dat wij een verzoek gaan richten aan het secretariaat van de verenigingen om deelname aan het KDO als agendapunt op te voeren op hun jaarlijkse algemene ledenvergadering, om een indruk te krijgen waarom zoveel leden van deelname hebben afgezien.
De uitkomsten hiervan zien wij met belangstelling tegemoet.

Hoe dan ook, wij gaan enthousiast verder op de ingeslagen weg…de weg naar het KDO 2023,
met hopelijk een groot aantal deelnemers!!

Met vriendelijke groet,
Henk Vugts en Wim Vissers

Dit vind je misschien ook leuk...