Van Hinthum toernooi 2023 terugblik

Terugblik van Hinthum toernooi 2023

Het succes van vorig jaar is blijkbaar nogal wat mensen ter ore gekomen. Hadden we vorig jaar nog 47 deelnemers, dat jaar hadden we er 66.
De locatie bleek wederom goed voorzien van biljartmateriaal en zitruimte voor het drie weken lang volop aanwezige publiek.
Het weer hielp niet altijd even goed mee (het was soms aardig warm) maar dat mocht de pret niet drukken.

Alle spelsoorten waren aardig voorzien van deelnemers.
Libre 7 poules (35 deelnemers), Band 4 (20 deelnemers), Poules Drieband 5 poules (25 deelnemers en zelfs het kaderspel mocht zich verheugen op 3 poules (15 deelnemers). Hierbij werden de wedstrijden gespeeld in 4 verschillende spelsoorten t.w. Kader 38/2, Kader 57/2, Kader 57/1 en Neokader 57/2. Om de spelers te ontlasten hebben we gelukkig enkele goede arbiters in huis die dit aankunnen.

Voor de statistieken nog even dit. Er zijn 222 wedstrijden gespeeld en in totaal 17107 caramboles gemaakt…… (Waar een computer al niet goed voor is.)
Maar al met al meen ik te kunnen spreken van een geslaagd toernooi met grote publieke belangstelling en een uitstekende sfeer.

De finale kader
Deze werd door de tijdsdruk gespeeld op 80%. Die ging dit jaar tussen Sven Nabuurs (96 car. 57/1) en (net als vorig jaar) Bert Thoonen (96 car. 38/2).
Bert had in de halve finale Stefan Hoen (57/2) naar de wedstrijd om de derde en vierde plaats verwezen. Hetzelfde deed Sven Nabuurs met Theo van Dinther
Daarin speelde Stefan (128 57/2) tegen Theo van Dinther (72 38/2) en won met overmacht. Theo wist slechts de helft van zijn caramboles te produceren.
De wedstrijd tussen Sven en Bert was spannender. Bert won uiteindelijk met klein verschil van Sven. Uitslag 96 -89.

De finale driebanden
De eerste halve finale ging tussen Bert Pijnenburg en Henk van Engelen. Bert speelde wel iets onder zijn normale moyenne maar als je met slechte één carambole verliest, dan kun je zien, dat ook spelers zoals Bert wel eens last van spanningen hebben. Henk, die in de kwartfinales nog verder ging met een uitschieter van 1,12 moyenne, kon Bert net achter zich houden en ging door naar de finale. In de andere halve finale had Bert van Berkum 46 beurten nodig om van Louis Louwrenssen te winnen, die slechts twee caramboles tekort kwam.
In de wedstrijd om de derde en vierde plaats kon Bert Pijnenburg het ook niet redden tegen Louis. Die won met 22 caramboles in 47 beurten.
In de finale liet Henk van Engelen zien, waarom hij de terechte winnaar was. Hij had geen enkele moeite met Bert van Berkum die slechts 6 caramboles wist te produceren.

De finale Bandstoten
Over de halve finales valt weinig bijzonders te vertellen. Geen uitschieters e.d.
Peter Nederkoorn won van Mark Vos en Albert v.d. Heuvel won van Willem van Doremalen.
De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tussen Mark Vos (50) en Willem van Doremalen (25). Die werd uiteindelijk gewonnen door Mark Vos omdat Willem slechts 11 punten wist te scoren.
De finale ging tussen Peter Nederkoorn (40) en Albert v.d. Heuvel (30). Albert speelde met een gemiddelde van 0,76 nogal onder zijn normale moyenne. Dat gaf Peter de kans om met 2.00 te winnen en dus kampioen werd.

De Libre finale
In de halve finale had Cor van Wanrooij (35) zijn dag niet en ging roemloos ten onder tegen Mari de Louw (27). Hij haalde slechts 9 caramboles.
In de andere halve finale stonden Wesley Peters (53) en Kees van Os (60) tegenover elkaar.
Wesley wist door zijn concentratie en fanatisme een uitschieter te produceren van 3,11 gemiddeld. En dus door naar de finale.
De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Cor van Wanrooij en Kees van Os.
Zoals al gezegd had Cor ook nu nog zijn dag niet en wist met 20 caramboles niet te winnen van Kees.
De finale tussen Mari en Wesley was voor beide spelers van goed niveau maar er kan eer slechts één winnen en dat was Mari met een moyenne van 1,58. Ook Wesley scoorde een ruime voldoende met 2,70. Maar Mari was de uiteindelijke winnaar.

Na het wedstrijdgedeelte was de prijsuitreiking aan de beurt.
Ruud Megens, die op uitstekende wijze voor de inkoop van de prijzen heeft gezorgd nam even het woord om de organisatie en enkele mensen, die meegeholpen hadden te bedanken. Van de mensen waren Albert van de Heuvel en Lambert v.d. Elzen en ondergetekende aanwezig om een attentie in ontvangst te nemen. Ook Bert Pansier en Frans van Uden waren vrijwel dagelijks beschikbaar om mee te helpen maar ze waren niet aanwezig. Indien nodig was eigenlijk iedereen wel bereid tot medewerking.
Ook de sponsoren werden bedankt.

Daarna heeft ondergetekende de prijzen uitgereikt.
Libre. 4. Cor van Wanrooij. 3. Kees van Os 2. Wesley Peters. 1 Mari de Louw
Band. 4. Willem van Doremalen. 3. Mark Vos. 2. Albert v.d. Heuvel. 1. Peter Nederkoorn
Drieband. 4. Bert Pijnenburg. 3. Louis Louwrenssen. 2. Bert v. Berkum. 1. Henk v. Engelen
Kader. 4. Theo van Dinther. 3. Stefan Hoen. 2. Sven Nabuurs. 1. Bert Thoonen.
Daarna heeft iedereen met helaas nogal wat vertraging gebruik kunnen maken van de “frietenkar”.
Volgend jaar zien we elkaar hopelijk wel weer.

M.v.g.
Piet Tilders

van Hinthum toernooi 2023 Finale Band

Van Hinthum toernooi 2023 Finale Driebanden

Van Hinthum toernooi 2023 Finale Kader

Van Hinthum toernooi 2023 Finale Libre

Fotoverslag van Hinthum toernooi 2023

 

Groepsindeling Band 2023

Groepsindeling Drieband 2023

Groepsindeling Kader 2023

Groepsindeling Libre 2023

*

*

Goed nieuws voor de liefhebbers van het altijd gezellige van Hinthum toernooi

Beste biljartvrienden.

Vorig jaar is het van Hinthum toernooi weer nieuw leven ingeblazen.
Uit de enthousiaste reacties meen ik te mogen opmaken, dat het goed geslaagd was. Daarom ga ik dit jaar weer een poging ondernemen om er weer een gezellig toernooi van te maken. Medewerking is mij al vanuit diverse hoeken toegezegd. Bij ”de Wiek” hebben we de beschikking over inmiddels vier keurige biljarts en voldoende ruimte voor publiek en eventuele andere activiteiten.

Ook nu is inschrijving weer mogelijk voor 4 spelsoorten, t.w.
Kader, Bandstoten, Driebanden en Libre.

Aanmelding voor meerder spelsoorten is ook nu weer mogelijk maar zorg, dat je er tijdig bij bent, want VOL IS VOL! OOK ALTIJD DE VOLGORDE VAN VOORKEUR AANGEVEN. Een paar kaderspelers meer zou ook welkom zijn.

In de poulefase speelt iedereen 4 wedstrijden verdeeld over twee dagdelen.
Die zouden kunnen zijn op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag.
Per spelsoort gaan er 8 deelnemers door naar de kwartfinale.

De speelperiode is in de eerste drie weken van Juli (3 t/m 23). Een uitbreiding naar voren behoort tot de mogelijkheden.
Ook nu bestaat de mogelijkheid om een beperkt aantal poules overdag te laten spelen. Hierdoor hebben ook degenen, die wel mee zouden willen doen maar liever niet in de avonduren ook een gelegenheid tot deelname.
De finaleronde zal, als men zover komt, waarschijnlijk op zaterdag 22 en zondag 23 juli zijn.

Het inschrijfgeld (incl. een nog nader te bepalen maaltijd op de finaledag) bedraagt
€12.– voor één spelsoort en €5.– voor elke volgende spelsoort te betalen op de eerste speelavond.

Speellocatie: Café De Wiek
Verlengde Torenstraat 22
5341AV Oss
Tel. 0412 646 151
Zodra de groepsindeling en wedstrijdschema’s bekend zijn ontvangen jullie uiteraard bericht.
Aanmelden liefst z.s.m. maar uiterlijk 14 juni per e-mail via bijgevoegd inschrijfformulier of de gegevens gewoon in een mail overnemen naar ptilders@gmail.com.
Inlichtingen: Piet Tilders 06-43250533

Met vriendelijke groet
Piet Tilders

Van Hinthum Inschrijfformulier 2023 PDF

Van Hinthum Inschrijfformulier 2023 word

 

Dit vind je misschien ook leuk...