Hazelaar arbiters toernooi

Hazelaar Arbiters Toernooi (HAT) 3e jaargang

Verslag Wim Bosman

Hazelaar arbiters toernooi 2023: aantal deelnemers 40 en 8 arbiters. Het was weer super goed en gezellig met elkaar om elke dag na afloop met z’n allen gezamenlijk te eten; hoe mooi wil je het hebben.Op 14-15 en 16 juli werd dit toernooi gespeeld op 8 tafels met de volgende onderdelen: Libre, Bandstoten, Driebanden klein, Driebanden groot en Kader.
Het is ten eerste een toernooi wat gaat om gezelligheid samen met collegae arbiters onder elkaar en met elkaar uit het gehele land. Natuurlijk willen we allemaal goed spelen en proberen die beker in handen te krijgen dus is er zeker strijd en dat is goed zolang het maar gezellig is en dat was het.
40 arbiters met elkaar soms een beetje streberig maar dat mag zolang het niet uit de hand loopt en dat doet het ook niet.
Dit toernooi is vergelijkbaar met voorheen het MvdH toernooi. Hierbij moesten altijd voorwedstrijden gespeeld worden om je te plaatsen. Dat vergt een enorme organisatie waarvoor hulde aan degene die dat toen altijd keurig verzorgde.

Wij zijn daar vanaf gestapt en doen het op basis van wie het eerst komt het eerst maalt. Dit houdt in dat alle arbiters aangeschreven gaan worden en de data krijgen wanneer het gespeeld gaat worden. Men kan zich dan opgeven en ook betalen. We eten met z’n allen en dat kost natuurlijk wat. Daarnaast komen arbiters (vrijwillig) en die worden door de spelers vrijgehouden. Ook loopt er een fotograaf rond (Henry Thijsen) die elk jaar voor de meest mooie foto’s zorgt. Deze komen op de website van de KNBB te staan evenals dit verslag.
Deze keer hadden we de 40 spelende arbiters compleet, dus elke discipline bestond uit 8 personen ; hoe mooi wil je het hebben? Schrijft u volgend jaar als de uitnodigingen verstuurd gaan worden alstublieft in. De data staan voorlopig op 5—6 en 7 juli 2024. Zet in uw agenda.

Wij van de organisatie en wedstrijdleiding zijn altijd weer blij dat diverse personen na afloop naar je toekomen, je de hand schudden en dan zeggen het was weer geweldig, want dat is waar wij het voor doen. We willen het graag goed doen en dan is dat echt een mooi compliment.
Wij Dominique en ik danken alle collega arbiters welke dit jaar hebben meegespeeld met het 3e Hazelaar Arbiters Toernooi voor hun sportieve deelname aan dit toernooi maar zeker danken wij de collega-arbiters die zich bereid hebben gevonden de 3 dagen te staan arbitreren bij de tafels. Tevens graag een bijzondere dank aan Henry Thijssen onze fotograaf die dit al jaren doet, ook al bij de vorige toernooien. Hij zorgt ook voor het feit dat de foto’s geplaatst worden op de site van de KNBB onder arbiters. Dit bereik je door naar de site van de KNBB te gaan dan klik je op Carambole en dan op organisatie en daar ziet u Arbiters staan en zo komt u bij het Hazelaar Arbiters Toernooi 2023. De vorige jaren ziet u daar ook en ik kan zeggen dat het geweldig leuk is om die foto’s te bekijken.

Dit verslag is opgemaakt door: Wim Bosman organisatie.

Organisatie: Wim Bosman
Wedstrijdleiding: Dominique van Andel

———————–

Afgelopen weekeinde op 14, 15 en 16 juli 2023 stond dit gezellige toernooi voor de arbiters op het programma.  Er was een deelname van drie arbiters uit ons district.

Fotoverslagen

Hazelaar Arbiters Toernooi 16 juli

Hazelaar Arbiters Toernooi 15 juli

Hazelaar Arbiters Toernooi 14 juli

Bron: Wim Bosman namens HAT

Wederom wordt het jaarlijkse Arbiterstoernooi onder de naam Hazelaar Arbiters Toernooi kort gezegd HAT te Rosmalen georganiseerd bij Marko en Frank in de Hazelaar.
De wedstrijden bestaan uit; Libre, Bandstoten, Driebanden Klein, Kader en Driebanden Groot.
Het is alweer het 3e jaargang van dit zo succesvolle toernooi. En uiteraard zullen we dit geweldige en gezellige toernooi met zeker een serieus uitgangspunt blijven organiseren. Als je vraagt waarom, het is de saamhorigheid van arbiters uit het gehele land wat dit toernooi samenbrengt en op tilt naar dat mooie gezellige toernooi van collegae onder elkaar. Je spreekt elkaar weer eens, al is het altijd een open inschrijving op volgorde van binnenkomst en let op de betaling voor het meedoen en eten moet binnen zijn en die volgorde van deelname wordt aangehouden.
Het is een toernooi waar samenhang hoog in het vaandel staat. Je spreekt elkaar als collega weer eens maar we eten ook allemaal gezamenlijk. Vriendschappen ontstaan er ook in dit toernooi 3 dagen samen er wat van maken en toch een prestatie op tafel neerleggen. Geweldig toch!!

De verschillende disciplines doen er toe 5 verschillende waar zeker serieus wordt gepresteerd.
Ik raad elke arbiter van Nederland die kan om mee te willen doen in de volgende editie nr. 4. Schrijf je in! Op het moment van dit schrijven hebben we 39 deelnemende arbiters we hebben er nog maar 1 nodig en dat is een kaderspeler.

We hopen nog die inschrijving binnen te krijgen maar dan hebben we 40 deelnemers totaal. En Vol is vol immers 5 disciplines met 8 spelers elk.
Maar schroom niet om je op te geven Een reservelijst hebben we ook nodig. Dan ben je op afroep beschikbaar.
Ook hebben wij arbiters nodig die willen tellen bij de wedstrijden. Deze arbiters betalen niets voor het eten gedurende 3 dagen en het drankje wordt ook verzorgd.

De toernooiorganisatie is in handen van de volgende personen en functie
Wim Bosman organisatie
Dominique van Andel wedstrijdleider
Marko en Frank penningmeester en uitbaters van de Hazelaar

Dit vind je misschien ook leuk...