Arbiterscursus

Opleiding tot arbiter bij de vriendenkring in Bergharen

Publicatie op website BV Vriendenkring op 23 april 2023

Zaterdag 22 april was in het Biljarthome van Vriendenkring Bergharen de aftrap van de officiële KNBB Arbiter 1 Opleiding. Niet alleen de aftrap, maar ook het vervolg van deze opleiding vindt plaats in het Biljarthome van Vriendenkring. De 7 kandidaten gaan in de maanden Mei t/m Juli onder leiding van de ervaren oud arbiter Paul Beckers de discipline van arbiter van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond onder de knie proberen te krijgen. De kandidaten zullen zich thuis vooral moeten voorbereiden in het theoretische deel van de opleiding. Tijdens de les bijeenkomsten zal de theorie in de praktijk geoefend gaan worden. De opleiding wordt afgesloten met een examen, ook weer omvattend een theorie- en praktijkgedeelte.

Wanneer kandidaten slagen voor de opleiding, zullen zij ingezet worden voor diverse PK toernooien binnen het District waarvan ze lid zijn. De arbiter corpsen van de diverse KNBB districten kunnen aanwas van nieuwe arbiters goed gebruiken. Is je interesse gewekt doet dit bericht, kom dan tijdens de lessen gerust eens een kijkje nemen. Je mag ook altijd contact opnemen voor meer informatie. Onderstaand een overzicht van de les datums, examendag en contactgegevens. Het Biljarthome van Vriendenkring Bergharen is tijdens de lessen gewoon toegankelijk. Tijdens de examendag willen de kandidaten zich uiteraard concentreren op het slagen voor de opleiding, houd daar dan rekening mee.

Biljartvereniging Vriendenkring

Coördinator arbiter opleidingen KNBB District Nijmegen

Gert-Jan van de Ven

*

*

*

——————————————————————-

Wilt u ook dat we in de toekomst kampioenschappen kunnen blijven organiseren?

We kunnen niet zonder arbiters, doet u ook mee?

KNBB district Oss is op zoek naar vrijwilligers die het arbiterskorps willen versterken.
Wij willen graag elke districtsfinale kunnen blijven bemensen met gekwalificeerde arbiters. U vindt het toch ook prettig als bij uw partij een gekwalificeerde arbiter aan de tafel staat?
Belangstellenden of voor vragen kunt u zich melden bij arbiterscoördinator Jeannette Habraken, arbitrage@knbb-oss.nl
*
*
*

——————————————————

Al enige jaren wordt in samenwerking met onze buurdistricten arbiterscursussen georganiseerd.

Belangstellenden of voor vragen kunt u zich melden bij arbiterscoördinator Jeannette Habraken, arbitrage@knbb-oss.nl.

Schroom niet, de basiscursus arbiter (arbiter *) is laagdrempelig. Ook over de kosten hoeft u geen zorgen te maken die is voor rekening van het district. Zo’n cursus wordt op zes zaterdagen of
avonden gehouden en wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen.

Mocht je het leuk vinden en heb je enige ervaring opgedaan, dan zijn er ook vervolgopleidingen waarin je kennis van de biljartsport wordt verdiept en verbreed. Zo kun je de uitdaging er inhouden.

Wij willen graag elke districtsfinale kunnen blijven bemensen met gekwalificeerde arbiters.
U vindt het toch ook prettig als bij uw partij een gekwalificeerde arbiter aan de tafel staat?

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...