Finaledag Topteamcompetitie 2024

Heerlijk slotakkoord in Rosmalen op finaledag Topteamcompetitie: Raymund Swertz, Gert-Jan Veldhuizen en Jean Paul de Bruijn laten hun beste spel zien in beslissende wedstrijd tegen Dibo/The City

14 april 2024

Op weg naar de play-offs

Twee weken geleden was het al een heerlijke strijd: wie zou er als eerste eindigen in het reguliere seizoen van de Topteamcompetitie, en daarmee het recht krijgen de play-offs/de finaledag in eigen huis te mogen spelen?

Lang leek het erop dat dit recht zou zijn voorbehouden aan de Biljartacademie uit Sittard. Maar een onverwachte uitglijder zorgde ervoor dat Hazelaar 1 alsnog bovenaan eindigde. En omdat ook de play-offs degradatie een team van Hazelaar als hoogstgeplaatste team had (Hazelaar XL Box), was afgelopen zondag een zeer bijzondere climax: zowel de finaleronde om de titel als tegen degradatie waren een thuiswedstrijd voor Hazelaar. Het leek vooraf een garantie voor een vol huis én voor een heerlijke climax van het Topteam seizoen.

Play-offs om de titel: De Hazelaar, De Biljartacademie en Dibo/The City

Play-offs voor degradatie: De Hazelaar/XL Box, ABC ’t Töpke en Carambole/DISC

  

Hazelaar 1 excelleert op finaledag

En een heerlijke climax werd het! Wat wil je ook, als je alleen maar kijkt naar het ongekende klassieke talent dat in actie kwam. Bij Hazelaar 1 Raymund Swertz, Gert-Jan Veldhuizen, Jordy Kanters en Jean Paul de Bruijn, bij de Biljartacademie Micha van Bochem, Dennis Timmers en Jos Bongers, bij Dibo/The City Matthijs Bakker, Michel van Silfhout en John van der Stappen. Maar ook bij de play-offs degradatie gewoon toppers als Sven Nabuurs, Patrick Niessen, Wiel van Gemert, Lyon Megens, Alex Ulijn en Peter de Bree. Het is een teken van de nog altijd brede en kwalitatief sterke top van het Nederlandse klassieke biljart.

De strijd om degradatie was ongekend spannend. Alle drie de teams versloegen elkaar eenmaal, iedereen met 2 uit 2, en met niet heel grote verschillen in teammoyennes en percentages gemaakte caramboles. Uiteindelijk was het Carambole D.I.S.C, een toch zeer sterk team, dat nipt onderaan eindigde.

En de strijd om de titel… wel, dat was een feest. Nadat Dibo/The City en Hazelaar 1 allebei met 4-2 hadden gewonnen van de Biljartacademie, was het op deze zonnige zaterdagmiddag duidelijk: wie de kraker Hazelaar 1-Dibo/The City wint, is kampioen.

 

 

En een kraker werd het! Op drie tafels naast elkaar, echt een genot voor het ruim opgekomen publiek, stonden de beste klassieke spelers die er maar zijn. Het 71/2 met klassiek fenomeen Raymund Swertz tegen veelwinnaar Michel van Silfhout, dat was de partij die iedereen wilde zien – en die uiteindelijk in vier beurten werd gewonnen door Swertz. Tegelijkertijd was er Gert-Jan Veldhuizen die voor Hazelaar 1 het 47/2 won in slechts twee beurten, en Jean Paul de Bruijn die het bandstoten in drie beurten won, en voor zijn afsluitende serie van 82 een staande ovatie ontving van het dankbare publiek.

Het sterrenteam van Hazelaar 1 had overtuigend haar titel weten te prolongeren – en dat werd op mooie wijze gevierd in het biljartbastion in Rosmalen, geliefd bij spelers én publiek. Uit handen van Piet de Jongh en Edgar de Hek ontving Hazelaar 1 de kampioensschaal – en die bleek geschikt voor meerdere doeleinden. 🙂

Hazelaar 1, gefeliciteerd!

 

 


 

Alle links, info & uitslagen van deze finaledag in de KNBB Agenda.

 

Tekst: KNBB
Foto’s uitreiking/teams/schaal: Henry Thijssen
Foto spelers aan tafel: KNBB

Dit vind je misschien ook leuk...