NK Bandstoten open

Knappe prestatie van Willy Rooijendijk eindigt helaas teleurstellend. Zie tekst hieronder.

Alle uitslagen op website de Hazelaar

Artikel van BV de Hazelaar

NK Bandstoten Groot 2023

Gert Jan Veldhuizen Nederlands Kampioen Bandstoten Groot 2023

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 maart vonden bij BV De Hazelaar de Nederlandse Kampioenschappen Bandstoten Groot plaats.

Het toernooi werd, vooral op de vrijdag en zaterdag, druk bezocht. Pas in de laatste partij van de poule fase (tussen Willy Rooijendijk en Gert van Beek) werd op zaterdag om 17:30 uur bekend wie als laatste speler om 19:00 uur naar de knock outs mocht. Of Eric Dericks of Willy van Rooijendijk. Willy had een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de knock out fase. Hij zou dan in matchpunten gelijk komen met Eric Dericks doch op basis van zijn betere moyenne de knock out fase halen ten koste van Eric. Willy leek in deze opzet te slagen. Haalde de 100 caramboles in 11 beurten en stond daarmee 29 caramboles voor op Gert van Beek (die zich al geplaatst had voor de knock out fase). Gert slaagde er echter in deze 29 caramboles te maken, waarmee hij Willy in mineur en Erick in verrukking bracht. Het vermelden waard blijft echter de prestatie van Willy Rooijendijk die zijn toernooi afsloot met een gemiddelde van 7. 870. Ook Eric Dericks (gemiddelde poule fase 5,651 en in de kock out fase in 4 partijen 5,759) kan terugkijken op een uitstekend toernooi dat hem uiteindelijk een 3de plaats en daarmee brons bracht. Jos Bongers behaalde in zijn partij tegen Willy Rooijendijk het hoogste partij gemiddelde van het toernooi (100 caramboles in 2 beurten).

In zijn finale partij tegen Raymund Swerz waren bij Gert Jan Veldhuizen alle remmen los. In deze partij toverde hij “hogeschool bandstoten” uit zijn keu. In 3 beurten naar de te behalen 120 caramboles, Raymund Swerz met 8 caramboles in verbazing en (lichte) vertwijfeling achterlatend. Niet alleen in de finale speelde Gert Jan als een komeet. Het hele toernooi liet hij sterk spel zien, In de poulefase won hij al zijn3 wedstrijden en haalde een gemiddelde van 11.538 (300 caramboles in 26 beurten). Een terechte Nederlands Kampioen Bandstoten 2023.

Zinderend spannend was zijn ¼ finale partij tegen Jos Bongers. In de reguliere match hadden zowel hij als Jos 25 beurten nodig om tot de te maken 120 caramboles te komen. Jos Bongers leek daarbij aan het langste eind te gaan trekken. Vanaf beurt 15 had hij steeds een voorsprong van rond de 20 caramboles op Gert Jan. In de na beurt maakte Gert Jan echter de 27 de caramboles nodig om een remise af te dwingen. De hierdoor noodzakelijke shoot out naar 20 caramboles was zo mogelijk nog spannender als de reguliere partij. Gert Jan behaalde de te maken 20 caramboles in 4 beurten. Jos Bongers stond op 19 en een 2de shoot out leek eraan te komen. Doch Jos miste zijn na beurt. Daarmee maakte hij de weg vrij voor Gert Jan richting Nederlands Kampioen.

Zeker op onze website mag worden vermeld dat het nog nooit in de geschiedenis is voorgekomen dat 3 spelers uit 1 team de eerste 3 plaatsen op een NK bezetten. De plaatsen 1, 2 en 3 werden namelijk behaald door spelers van het topteam Eredivisie De Hazelaar

 ———————————————–

De Hazelaar te Rosmalen is van 10 t/m 12 maart het strijdtoneel van het open Nederlands kampioenschap Bandstoten.

De biljarttop is nagenoeg volledig present. Regerend Nederlands kampioen Michel van Silfhout met verdere kanshebbers o.a. Jos Bongers, Raymund Swertz, Micha van Bochum en Gert-Jan Veldhuizen.

 
   
Districtsgenoot Willy Rooijendijk is wederom een van de deelnemers. Willy is ingedeeld in poule C met Jos Bongers, Dennis Timmers en Gert van Beek. De eerste partij van Willy staat zaterdag 11 maart om 12.00 uur op het programma. Zijn tegenstander is dan veelvoudig kampioen Jos Bongers.
Mike Hofland zal dit kampioenschap streamen op zijn youtube kanaal: “Live Biljartstudio Mike Hofland” https://www.youtube.com/c/LiveBiljartstudioMikeHofland
Biljartlocatie de Hazelaar te Rosmalen is alle dagen gratis toegankelijk.
Bandspecialist Jean-Paul de Bruijn zal komend weekeinde op het WK teams samen met Dick Jaspers Nederland vertegenwoordigen in Viersen en is in Rosmalen afwezig.

Dit vind je misschien ook leuk...