NK hoofdklasse libre

Jan-Hein Clement Nederlands kampioen

In de finale won Jan-Hein van zijn laatst overgebleven concurrent, Leonardus vdr Sluis met 160 tegen 129 in 15 beurten.

NK Jan Hein 2024 Programmaboekje biljard S en V

De kampioen van het gewest Midden Nederland hoofdklasse libre, Jan Hein Clement van Kerkzicht, gaat van vrijdag 12 t/m zondag 14 april deelnemen aan de nationale finale van deze klasse.

Deze finale wordt gespeeld in Sporthal Jachtlust, Jachtlustplein 7 in Twello.

De lengte van de partijen is vastgesteld op 160 caramboles met een beurtenlimiet van 30.
8. Ad v Mol BV D’n Babbel 9.02 160

Op vrijdag vangen de wedstrijden aan om 15.00 uur en op zaterdag en zondag beginnen ze om 10.30 uur.

Alle uitslagen NK hfdkl libre 2024

*

*

*

Gewestelijk kampioenschap hoofdklasse libre

Gewestelijke titel hoofdklasse libre prooi voor Jan Hein Clement

’t Ivoor in Boxtel had afgelopen weekeinde de hoofdklasser over de vloer die hun gewestelijke finale gingen spelen. Onder de deelnemers Jan Hein Clement van Kerkzicht en Mark Robben van Jong Geleerd.

Beide spelers hebben het uitstekend gedaan. Mark wist zich het gehele toernooi bovenaan in het klassement te begeven.
Meteen zijn 1e wedstrijd tegen Marco Jansen pakte hij uit en wist zijn partij in 9 beurten uit te maken, wat hem meteen de koppositie opleverde.

Zijn 2e partij tegen Jan Hein kwam hij slechts 20 car. tekort voor de winst en zag dat meteen in de stand terug; van plaats 1 naar plaats 4.
De 3e ronde werd een gelijkspel en de daaropvolgende 2 wedstrijden werden weer in winst omgezet, zodat hij zich in de stand weer keurig achter de koploper wist te nestelen.
Ronde 6 werd kansloos verloren met 92-160 en ook de laatste wedstrijd wist hij niet in winst om te zetten. Hij kwam helaas 3 car. tekort voor de winst. Al met al een mooi toernooi voor Mark met een fraaie 4e plaats.

Jan Hein blaakte van het zelfvertrouwen en dat liet hij zien op de tafel. De eerste 2 ronden wist hij al te winnen met een moyenne van boven de 10.00.
In de 3e ronde kostte het hem wat meer moeite maar ook deze wedstrijd wist hij naar zijn hand te zetten door winst in 20 beurten.

In de 4e ronde wist Jan Hein zijn beste partij af te leveren; in 12 beurten rekende hij koelbloedig af met Rene Ketels en verstevigde zijn leiderspositie.
In de 5e ronde wederom geen partij boven de 10.00; toch wist hij zich in 17 beurten Max Coppes van het lijf te houden en de 1e plaats bleef stevig in handen van Jan Hein.
In de 6e ronde maakt hij aan alle illusies van zijn tegenstander een einde door winst in 13 beurten op Andre Korsten. Dat Marco op de andere tafel zijn partij ook winnend afsluit is dan niet meer van belang.

Bij het ingaan van de laatste ronde staat hij 4 punten los op zijn naaste belager en mag dus zijn partij verliezen.

Helaas voor Jan Hein gebeurd dat ook; in 13 beurten is Marco met 160 – 146 net iets te sterk voor Jan Hein, maar de titel is binnen en Jan Hein kan zich op gaan maken voor het spelen van de landsfinale, die gespeeld gaat worden van 12 t/m 14 april in Twello in sporthal Jachtlust.

Wij wensen hem daar veel succes!!!

De kortste partij en de hoogste serie kwamen op naam van Riny Weemen; hij wist in 8 beurten zijn benodigde aantal car. te produceren en zijn hoogste serie was 105. Klasse!!

De uitslag in Boxtel (PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).

———————————————————–

Jan-Hein Clement en Mark Robben nemen deel aan het gewestelijk kampioenschap libre hoofdklasse dat komend weekeind van 8 t/m 10 maart in Boxtel bij BV ’t Ivoor wordt gespeeld.

8 Mark Robben BV Jong Geleerd 7,049

Biljartvereniging ’t Ivoor  De Voetboog 14a 5283 WL BOXTEL 0411-608036 secretaris@biljartivoor.nl
Wedstrijdleider Marcel Koolen 073-5475033 of 06-53949737 marcel.koolen.1@kpnmail.nl

*

*

Jan Hein de beste in de gewestelijke voorwedstrijd hoofdklasse libre in Volkel, 13en 14 januari 2024

Jong Geleerd in Volkel had de organisatie in handen van een voorwedstrijd hoofdklasse libre.
Ook hier deelname van district spelers; 5 in totaal. Jan Hein Clement was over 4 partijen de beste van het hele stel. Andre Korsten wist met 6 punten gelijk te eindigen met Jan Hein, maar het algemeen moyenne van Jan Hein was met 10.81 beduidend beter dan de 9.31 die Andre kon overleggen.

Beide spelers wisten een partij in 12 beurten uit te maken wat hen een moyenne opleverde van 13.33 wat meteen de kortste partij van het toernooi zou zijn.
John Huizinga kwam met zijn hoogste serie net niet aan de 100. Hij moest zich tevreden stellen met 99 caramboles. Toch een fraaie serie.
Helaas waren er ook mindere aspecten in dit toernooi.
Albert Kwaks (De Hazelaar), Andre Gras (Germenzeel) en John Huizinga (Jong Geleerd) wisten niet de ondergrens van 7.00 te halen en hen staat een halve degradatie te wachten.
Wilfred Clement mag het komende jaar weer meedoen met de 1e klas. Hij heeft een degradatie aan de broek. Helaas, maar deze degradaties zullen de heren ongetwijfeld het komende seizoen ongedaan gaan maken.

De uitslag in Volkel: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).