GW 3e klas bandstoten

Gewestelijke finale 3e klas bandstoten

Knappe overwinning voor Corry van de Laar bij ’t Ivoor in Boxtel. Hoewel beide districtsgenoten Piet Tilders en Richard Vos, Corry van een overwinning afhielden wist ze toch als eerste te eindigen.

*

Biljartvereniging ’t Ivoor uit Boxtel tekent voor de organisatie van de gewestelijke finale 3e klas bandstoten. Deze finale wordt gespeeld van vrijdag 22 t/m zondag 24 maart.
Op vrijdag wordt er begonnen om 19.00 uur en op zaterdag en zondag vangen de wedstrijden om 10.00 uur aan. Bert v Hoorn, de districtskampioen, en Piet Tilders als 2e gaan hier ons district vertegenwoordigen. Er wordt gespeeld met interval met een maximum aantal beurten van 50.

8. Corry v/d Laar KOT 0.69 21

De kampioen wordt afgevaardigd naar de nationale finale en die wordt gespeeld van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni. Plaats van handeling is BV De Veemarkt, Veemarkt 4 in Doetinchem.

*

*

BC Zeeland had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas bandstoten en kregen in de persoon van Bert v Hoorn een waardig kampioen en een prima afvaardiging naar de gewestelijke finale.

Van meet af aan was Bert bovenaan in het klassement te vinden. In de 3e ronde hoefde hij niet in actie te komen en toch wist hij op de 1e plaats te blijven. De concurrentie zat ook niet echt stil maar niemand kon hem 2 punten ontfutselen. Tot de laatste ronde…!

In deze ronde kreeg hij Henry Wibier als tegenstander en Henry deed zijn sportieve plicht en wist Bert zijn 1e en enige nederlaag toe te brengen in dit toernooi.
Zou Piet Tilders hier zijn slag kunnen slaan en gelijk kunnen komen qua wedstrijdpunten met Bert?
Helaas voor Piet maar Richard gaf hem geen schijn van kans en in 23 beurten was er winst voor Richard en Piet bleef op een schamele 8 punten steken.

Bert kwam 2 caramboles tekort om ongeslagen kampioen te worden. Maar toch kan hij terugkijken op een geslaagd toernooi.
Hij wist in de partij tegen Richard Vos een hoogste serie neer te zetten van 11 wat ook meteen de hoogste serie van het toernooi werd en hij wist tot tweemaal toe een partij uit te maken in 17 beurten wat dus ook meteen de kortste partij van het toernooi zou worden.
Al met al mooie cijfers.
Zowel Bert als Piet gaan ons district vertegenwoordigen op de gewestelijke finale en die wordt gespeeld van 22 t/m 24 maart in Boxtel bij ’t Ivoor.
Wij wensen beide spelers daar veel succes!!!
De uitslag in Zeeland: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).

Districtsfinale 3e klas bandstoten 2024

BC Zeeland/deBrand software heeft de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas bandstoten.
Deze finale wordt gespeeld in het Dorpshuis in Zeeland op woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari.
Er wordt gespeeld op interval en er is een beurtenlimiet ingesteld van 50.

8. Rob van ’t Hul SOKO 1.00 33

Er gaan 2 spelers/sters door naar de gewestelijke finale en die wordt gespeeld van 22 t/m 24 maart in het district Den Bosch.

*

*

*

——————————————————

Gewest 3e klas bandstoten 24 tm 26 maart 2023

Biljartvereniging Jong Geleerd uit Volkel had de organisatie in handen van de gewestelijke finale 3e klas bandstoten.

Jong Geleerd had van 24 t/m 26 maart de organisatie in handen van de gewestelijke finale 3e klas bandstoten.
Miranda v Bakel was als districtskampioen als 2e geplaatst en Jolanda Bongers was als laatste geplaatst.
Door afzegging van Adrie v/d Laar mocht Derni Vissers van BV De Linden als invaller meedoen.
Wat ze misschien zelf voor onmogelijk had gehouden gebeurde.
Door slechts één verliespartij in de 4e ronde tegen Rene van der Meijde wist ze het kampioenschap van Midden Nederland op overtuigende wijze op haar naam te zetten.
In 21 beurten wist Rene haar met 21 – 10 de baas te blijven, maar dat zou op het einde van dit toernooi niets meer uitmaken.
Joke v Alebeek werd op gepaste afstand 2e met een kortste partij van 24 car. uit 15 beurten wat haar een fraai moyenne opleverde van 1.60.
Eerdergenoemde Rene van der Meijde werd keurig derde met eveneens 8 punten.
Jolanda Bongers (BC Zeeland) wist een keurige 5e plaats te noteren met een algemeen moyenne van 0.41 en Miranda v Bakel (Touché) wist als 6e te eindigen met een algemeen moyenne van 0.88.
De hoogste serie werd gemaakt door Kevin met 12 treffers op rij.
Derni gaat nu op voor het Nationaal kampioenschap en dat wordt gespeeld van 5 t/m 7 mei bij café-biljart de Driesprong, Koninginnelaan 28 te Nijmegen.
Biljartvereniging de 3Sprong tekent dan voor de organisatie.

Districtskampioene Miranda van Bakel werd 6e en Jolanda Bongers 5e. De titel ging naar de jeugdige Derni Vissers die in een spannende finale Joke van Alebeek voorbleef. Deze finale werd gespeeld van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart.