Kampioenschap District Oss blik terug en vooruit

Een terugblik …. en een blik vooruit door de organisatie.
Van 27 t/m 30 december jl. is het Kampioenschap van het District Oss (KDO) gespeeld.

Op verzoek van het districtsbestuur hebben ondergetekenden (Henk Vugts en Wim Vissers) de organisatie hiervan op zich genomen.

Onze insteek was om dit toernooi groots op te zetten.

In tegenstelling tot het voormalige KVO (Kampioenschap Van Oss) – waar deelname slechts mogelijk was voor kaderspelers en voor librespelers met een moyenne van minimaal 4,00 – hebben wij inschrijving mogelijk gemaakt voor iedereen die lid is van een vereniging in ons district, aangesloten bij de KNBB, voor elk van de vier spelsoorten (kader, libre, bandstoten en driebanden klein) en zonder moyennegrens.

We hadden verwacht om na een lange periode, waarin ten gevolge van corona, veel persoonlijke kampioenschappen en toernooien niet konden plaatsvinden, een groot aantal inschrijvingen te ontvangen voor alle spelsoorten.
Teleurstellend was het dan ook dat we voor bandstoten en driebanden klein slechts
3 inschrijvingen ontvingen, waardoor we deze spelsoorten helaas moesten laten vervallen.
Dankzij 10 aanmeldingen voor kader en 25 voor libre heeft het toernooi (in afgeslankte vorm)
toch doorgang kunnen vinden. En gezien de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen, kunnen we stellen dat het een bijzonder gezellig toernooi is geweest, en mede door de schitterende accommodatie van biljartcentrum SIS te Uden en een uitstekend verzorgd buffet als afsluiting op de finaledag, een in alle opzichten geslaagd kampioenschap.

Tot zover de terugblik…….maar nu, de blik vooruit!

Onze hoop om er een groots opgezet toernooi van te maken is niet vervlogen.
Het moet toch mogelijk zijn om met een bestand van meer dan 500 leden meer mensen enthousiast te maken om aan dit kampioenschap deel te nemen.
Vandaar dat wij een verzoek gaan richten aan het secretariaat van de verenigingen om deelname aan het KDO als agendapunt op te voeren op hun jaarlijkse algemene ledenvergadering, om een indruk te krijgen waarom zoveel leden van deelname hebben afgezien.
De uitkomsten hiervan zien wij met belangstelling tegemoet.

Hoe dan ook, wij gaan enthousiast verder op de ingeslagen weg…de weg naar het KDO 2023,
met hopelijk een groot aantal deelnemers!!

Met vriendelijke groet,
Henk Vugts en Wim Vissers

Dit vind je misschien ook leuk...