De Biljart Vijfkamp

De Biljart vijfkamp van 7  t/m 11 december

Het wordt genieten voor alle klassieke spelsoort liefhebbers!

Woensdag 7 december start de Nederlandse top van de klassieke spelsoorten, voor de Biljart vijfkamp van KNBB Carambole.

Dennis Timmers woonachtig in Oss is een van de acht deelnemers. Verder wordt district Oss vertegenwoordigt, door de internationale arbiters Peter Huvenaars en Henry Thijssen.
Locatie is de De Biljartacademie te Sittard.

“Alles wat leuk is aan biljarten wordt in vijf dagen bij elkaar geperst. Je mag van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat spelen tegen en met de besten van Nederland”

Bron: KNBB 05 december 2022

SITTARD – Het is één van de allermooiste events voor de klassiek geschoolde spelers: de NK Biljartvijfkamp, voorheen de Grand Dutch. De elite van het Nederlandse allround-biljarten verzamelt zich tussen 7 en 11 december in de Biljartacademie in Sittard, een prachtige locatie om met een langzame toernooistructuur te strijden om de titel van beste allrounder.

De te spelen disciplines: libre, kader 47/2, kader 71/2, bandstoten en driebanden. Aanvang dagelijks vanaf 09:30 ’s-morgens, met gratis toegang, en alles ook gratis te zien via de livestreams van Kozoom.com.

Er wordt gespeeld in twee poules: poule A met Raymund Swertz, Jos Bongers, Micha van Bochem en Martijn Egbers, en poule B met Gert-Jan Veldhuizen, Michel van Silfhout, Dennis Timmers en Wiel van Gemert. Wij blikken vooruit met enkele van de favorieten.

Eén van de topfavorieten, Raymund Swertz, speelt vooral nog driebanden

Eén van de topfavorieten voor het winnen van deze Biljartvijfkamp is klassiek-meester-maar-inmiddels-steeds-meer-top-driebander Raymund Swertz: “Ik heb niet echt bepaalde verwachtingen, maar wil natuurlijk wel goed spelen. Ik ben de laatste jaren alleen nog maar aan het driebanden natuurlijk. Ik speel nog hier en daar een toernooi kader of band mee als mijn kalender dit toelaat. Ook ben ik nog af en toe actief in de topteamcompetitie bij de Hazelaar, maar het is dus wel anders dan vroeger.”

“Het NK Biljartvijfkamp is mooi om te spelen omdat het een allround kampioenschap is waarin je alle spelsoorten door elkaar speelt, met een aantal van de beste allround spelers van het land. Het toernooi is nu in Sittard en ik hoop dat er veel belangstelling is vanuit de regio, en dat we veel toeschouwers zullen hebben deze week.”

Biljartgek en YouTuber Gert-Jan Veldhuizen gaat genieten

Een andere favoriet voor de titel is Gert-Jan Veldhuizen: “Mijn doel is vooral dat ik er lekker van ga genieten. Alles wat leuk is aan biljarten wordt in vijf dagen bij elkaar geperst. Je mag van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat spelen tegen en met de besten van Nederland. Aan mijzelf verplicht om dan zeker te gaan genieten!”

“Qua sportieve verwachtingen hoop ik in ieder geval bij de beste twee van mijn poule te zitten. We gaan het zien! Ik zit in de poule met Michel van Silfhout, die de laatste jaren meerdere Nederlandse ereklassetitels heeft gepakt. Ik zie hem dus ook als een kanshebber voor de titel. Daarnaast zie ik de kersverse Europees Kampioen 47/2 Raymund Swertz ook ver komen in het toernooi. Hopelijk zie ik hem in de finale.” 😉

“Waarom ik deze Biljartvijfkamp zo leuk vind: Ik ben biljartgek. Het liefst speel ik elke dag, de hele dag. Nu kan dat! Tevens is het een hele eer om bij de beste acht allrounders te horen. Dank aan Biljartacademie Sittard voor de organisatie en Kozoom voor de live-beelden. Ik wens spelers, arbiters, schrijvers, organisatie, KNBB en het publiek veel succes en plezier met de Biljartvijfkamp!

Alle informatie staat op de website van KNBB Carambole: https://www.knbb.nl/agenda/nk-biljartvijfkamp-ereklasse

Dit vind je misschien ook leuk...