GW 3e klas libre

Gewestelijke finale 3e klas libre 2024

In Boxtel werd van 12 t/m 14 januari o.l.v. BV ’t Ivoor de gewestelijke finale 3e klas libre gespeeld.
Ad v/d Ven (Jong Geleerd) en Rob van ’t Hul (SOKO) namen namens het district Oss deel aan deze finale.

Rob begon goed aan zijn finale. De eerste 2 ronden werden gewonnen en Rob wist zich keurig op een 2e plaats te nestelen, direct achter Jack v/d Heijden die kampioen zou worden.
Ronde 3 ,4 en 5 gingen helaas verloren maar in de 6e ronde wist Rob zich te herpakken en voegde 2 punten toe aan zijn totaal waarmee hij op 6 punten kwam en de 4e plaats wist te veroveren.
De laatste ronde ging wederom verloren en dat koste hem een plek op de ranglijst.
Rob wist uiteindelijk de 5e plek voor zich op te eisen met een algemeen moyenne van 1.29 en een beste partij van 1.79 (43 car. uit 24 beurten). Zijn hoogste serie was 11

Ad v/d Ven moest tot de 4e ronde wachten voordat er 2 partijpunten toegevoegd werden achter zijn naam.
Ook ronde 5, zijn partij tegen Riley Albers wist hij winnend af te sluiten. Daar eindigde ook zijn zegereeks want de daaropvolgende partijen kwam hij niet meer tot winst.
Voor Ad restte enkel de 8e plaats met een algemeen moyenne van 2.04 en een beste partij van 3.92 (55 car. uit 14 beurten). Ad kwam uit op een hoogste serie van 16

Kampioen in Boxtel werd Jack v/d Heijden van Royal Events Palace.
Jack was oppermachtig en duldde niemand in zijn naaste omgeving. Zijn voorsprong op de nr 2 bedroeg maar liefst 6 punten en daarom was vriend en vijand het erover eens dat er in Boxtel een waardig gewestelijk kampioen werd gehuldigd.

Maar niet alles kon de kampioen voorkomen. De kortste partij werd gerealiseerd door Willem Berendsen van Petersberg. Hij tikte zijn 49 te maken caramboles uit in 10 beurten. Klasse!!
De hoogste serie van het toernooi kwam op naam van Riley Albers van Moira; hij wist een serie te produceren van 19!!

De uitslag in Boxtel: (resp: PP, car, Brt, Agem, Pgem, HS).
8. Ad v/d Ven Jong Geleerd 4 327 160 2.04 3.92 16

Jack wordt afgevaardigd naar de nationale finale en die wordt gespeeld van 15 t/m 17 maart bij de Liefhebber in Warmenhuizen.

*

*

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 januari komen de libristen van de 3e klas in actie om in Boxtel hun gewestelijke finale 3e klas libre te spelen. Er wordt gespeeld op interval met een beurtenlimiet van 40.

BV ’t Ivoor heeft de organisatie in handen en de deelnemerslijst in Boxtel ziet er als volgt uit:
8. Rob van ’t Hul SOKO 1.489 43

De kampioen gaat door naar de nationale finale en die wordt gespeeld van vrijdag 15 t/m zondag 17 maart in Warmenhuizen bij BC De Liefhebber.

*

*

*

*

—————————————-

Districtsfinale 3e klas libre uitslag

In Volkel bij Jong Geleerd gingen 8 spelers de confrontatie aan met elkaar met als inzet de districtstitel 3e klas libre.

De organiserende vereniging had een afvaardiging van 3 personen op deze finale en dit overtal wist zich aan het eind van het toernooi goed uit te betalen.
Ton Duurland werd met overmacht kampioen. Hij duldde niets of niemand in zijn naaste omgeving en met een klinkende 14 punten werd hij ongeslagen kampioen van de 3e klas libre.
Rob van ’t Hul wist zich ook nog op het podium te spelen, ondanks dat hij zijn partij tegen Ton Duurland niet in winst wist om te zetten.

Het verschil met de nr 3 Ad v/ Ven was dermate groot dat deze verliespartij geen gevolgen had voor de eindrangschikking.
Ton Duurland wist ook nog de kortste partij in de boeken te krijgen In 14 beurten wist hij een partij winnend af te sluiten.
Rob van ’t Hul tekende voor de hoogste serie; hij maakte er 13 op rij.
Ton Duurland is verhinderd voor de gewestelijke finale en daarom gaan Rob en Ad deze gewestelijke finale spelen.
Dat gaat gebeuren van vrijdag 12 t/m zondag 14 januari en er wordt gespeeld bij ’t Ivoor in Boxtel.

De eindstand in Volkel: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).

Districtsfinale 3e klas libre 2023

Door afmeldingen van spelers komen de voorwedstrijden 3e klas libre te vervallen en wordt er een directe finale gespeeld.
Jong Geleerd heeft de organisatie in handen van deze finale die gespeeld wordt van donderdag 30 november t/m zaterdag 2 december.
Aanvang van de wedstrijden op donderdag en vrijdag is 19.00 uur en zaterdag wil men beginnen om 11.00 uur. Er wordt gespeeld met interval met een beurtenlimiet van 40.

8. Rob van ’t Hul SOKO 1.40 43

Er gaan 2 spelers (sters) door naar de gewestelijke finale en die wordt gespeeld van 12 t/m 14 januari in het district Den Bosch.

*

*

*

Eerdere berichten

———————————————–

Gewestelijke finale 3e klas libre 2022

Jeannette Habraken werd in Rijkevoort vergezeld door Ad v/d Ven van Jong Geleerd.

Beiden wisten ze niet op het podium te geraken. Ad begon zijn finale goed met twee winstpartijen. Dat gaf hoop maar die hoop werd snel de bodem in geslagen. Ad moest tot de 6e ronde wachten eer hij weer twee punten aan zijn totaal toe kon voegen. Deze 6e partij was tevens zijn beste partij; hij tikte zijn 60 caramboles uit in 27 beurten wat hem een particulier moyenne opleverde van 2.22. Zijn hoogste serie van het toernooi kwam uit op 15.

Waar Ad een goed begin kende, zo slecht verging het Jeannette. Zij moest tot de 4e ronde wachten voordat zij haar eerste 2 matchpunten binnen kon harken.
Ook in ronde 6 kwam zij tot winst. Tegen Pius v Raaij wist zij in 22 beurten haar benodigde 47 caramboles te maken wat haar een moyenne opleverde van 2.13. Haar hoogste serie bedroeg 8.

Kampioen in Rijkevoort werd Eddy de Wit van ’t Ivoor uit Boxtel. Het werd een felle strijd met Pius v Raaij. Beide spelers kwamen in de eerste 3 omlopen tot winst.
In de 4e ronde verslikte Pius zich en Michael wist hem een gelijkspel te ontfutselen. Eddy daarentegen wist zijn partij wel in winst om te zetten.
In de 6e ronde ging het bij Pius weer fout; ditmaal was Jeannette te sterk voor hem. De 7e ronde werd dus een formaliteit voor Eddy. Of winst of verlies, de titel was een feit.
Pius wist zijn laatste wedstrijd te winnen en Eddy bleef in zijn laatste partij “steken”op 45 caramboles. Toch ging de titel mee naar Boxtel.
Eddy gaat deelnemen aan de nationale finale en die wordt gespeeld van 24 t/m 26 februari bij Horna in Hoorn.

De eindstand in Rijkevoort: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS)