Gewestelijke finale 4e klas libre 2024

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 januari werd er in Uden gestreden om de gewestelijke titel 4e klas libre.
Ons district werd vertegenwoordigd door Bart v/d Valk van BC Zeeland en Adri Nederkoorn van SOKO.
Beide heren wisten niet tot een podiumplaats te geraken.
In de 3e ronde stond Adri nog op een fraaie 2e plaats met 4 punten en Bart stond voorlaatste met 2 punten.
In ronde 4 werden de bordjes verhangen; Adri ging van de 2e naar de 4e plaats en Bart wist zich op te werken naar de 5e plaats.
Dit was slechts van korte duur. In de 5e ronde wisten zowel Adri als Bart hun partij niet winnend af te sluiten en zodoende gingen zij weer plekken inleveren op de ranglijst.
In ronde 6 komen de heren tegenover elkaar te staan.
Bart maakt korte metten en laat Adri op 12 caramboles achter.
Mede door deze overwinning en het feit dat zijn concurrenten kostbare punten laten liggen, weet Bart zich weer op te werken naar de 4e plaats.
In de laatste ronde winnen zowel Adri als Bart hun partij en komen op gedeeld op 6 punten.
Het % beslist uiteindelijk en zodoende weet Bart op de 6e plaats te eindigen en Adri op de 7e plaats.

Kampioen in Uden werd Ronald Lammers van de Rhedense Leeuw.
Ronald heeft van meet af aan de koppositie in handen gehad.
In de 2e ronde moest hij een gelijkspel toestaan aan Corry v/d Laar en alleen Adri Nederkoorn wist hem in de laatste partij op de knieën te krijgen.
Maar toen was het kampioenschap al een feit.
Corry v/d Laar scoorde met 11 treffers de hoogste serie van het toernooi en de kortste partij kwam op naam van Hans Aalders; hij wist zijn 43 caramboles in 18 beurten bij elkaar te tikken.
Ronald gaat nu deelnemen aan de nationale finale en die wordt gespeeld van vrijdag 15 t/m zondag 17 maart in Warmenhuizen.

De uitslag in Uden: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).

Fotoverslag 14 januari finale

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 januari wordt er in Uden gespeeld om de gewestelijke titel 4e klas libre.
SIS Billiard Center opent op vrijdag de deuren voor de 5 deelnemers en 3 deelneemsters die zich hebben weten te kwalificeren voor deze finale.
Het district Oss wordt vertegenwoordigd door de kampioen Bart v/d Valk en de nr 2 van het district Adri Nederkoorn.
Vrijdag wordt er begonnen om 19.00 uur en zaterdag en zondag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur.
Er wordt gespeeld op interval met een beurtenlimiet van 60.

8. Bart v/d Valk BC Zeeland/deBrand software 1.178 37

De kampioen (e) wordt afgevaardigd naar de nationale finale en die wordt gespeeld van 15 t/m 17 maart in Warmenhuizen bij BC De Liefhebber.

*

*

*

Eerdere berichten

—————————————

Districtsfinale 4e klas libre 2023

Bart van de Valk van BC Zeeland is kampioen geworden van de 4e klas Libre. Adri Nederkoorn (SOKO) legde beslag op de 2e plaats en Manuela van Boxtel werd derde.

Van donderdag 16 t/m zaterdag 18 november werd er in Uden gestreden om de districtstitel 4e klas libre.

Van meet af aan was Bart v/d Valk van BC Zeeland/deBrand de gedoodverfde favoriet en deze favorietenrol wist hij ook waar te maken. Gedurende het toernooi wist hij de 1e plaats stevig in handen te houden, alleen in de latere nr 2 Adri Nederkoorn verslikte hij zich en wist in deze partij in 28 beurten slechts tot 27 car. te komen. In ronde 3 kwam Henry Wibier aan kop en zakte Bart naar de 3e plaats. Maar in ronde 4 werd alles weer hersteld en kwam Bart weer aan kop en zou die koppositie vasthouden tot het einde.

In ronde 6 stonden Bart en Manuela beiden op 10 punten, gevolgd door Adri met 8 punten.
Adri moest winnen van Joop om nog zicht te behouden op afvaardiging naar het gewest.
Manuela moest winnen van Bart om ook naar het gewest te kunnen. Spanning alom.
Bij een gelijkspel van de koplopers gaan zowel Bart als Manuela verder. Bij verlies van Manuela gaat Adri door. Voor Bart was het kampioenschap al in de pocket want hij stond qua percentage vér voor op zijn tegenstanders.

Maar een goed kampioen wil alles winnen en Bart deed zijn sportieve plicht en wist Manuela in 27 beurten te verslaan met 33 – 31.
Adri deed ook goede zaken om van Joop te winnen en met deze overwinning klom hij op naar de 2e plek en wist afvaardiging naar het gewest zeker te stellen.
De kortste partij en de hoogste serie kwamen op naam van de kampioen; in 15 beurten zijn wedstrijd winnend afsluiten en de hoogste serie van 17 maken. Mooi man!!
De gewestelijke finale wordt wederom georganiseerd door Germenzeel en zij doen dat van 12 t/m 14 januari.

Nieuwsbrief 09 week 47 2023

Foto presentatie van Coby Kampert

Foto Jeannette Habraken

Pos. Speler Vereniging Part. MP Car. Brtn. Moy. % HS Opmerkingen
1 Bart van de Valk BC Zeeland/ de Brand software 7 12 225 160 148,000 % 1,406 17
2 Adri Nederkoorn Soko 7 10 239 172 117,711 % 1,389 10
3 Manuela van Boxtel BC Zeeland/ de Brand software 7 10 254 177 110,982 % 1,435 11

Gewestelijke finale 4e klas libre 2022

Bij Westpeter in Arnhem werd de gewestelijke finale 4e klas libre gespeeld.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door districtskampioen Joop Kampert (Germenzeel) en Manuela v Boxtel (BC Zeeland/deBrand software) .

Joop wist in totaal 3 wedstrijden in winst om te zetten en kwam daarmee op 6 punten.
Hij speelde zijn beste partij uit in 23 beurten tegen Willem Berendsen wat hem een particulier moyenne opleverde van 1.43. Zijn hoogste serie in dit toernooi was 5.

Manuela begon dit toernooi tegen Joop Kampert direct met een klinkende overwinning.
In 20 beurten had zij haar benodigde 41 caramboles op het scorebord staan. Dit was meteen haar beste partij van het toernooi.
Tegen Bert Abels (de latere kampioen) en Corry v/d Laar kwam zij helaas niet tot winst.
Daarna kreeg ze meer rust in haar lijf en sindsdien geen wedstrijd verloren. Het werd zondag nog spannend ook want ze won haar 1e partij, Jan Willem Tap verloor zijn 1e partij en ook Bert nam de winst mee.

De 2e ronde van de zondag zou dus bepalend gaan worden.
Bert moest tegen Jan Willem en Jan Willem stond na deze winstpartij net als Bert op 10 punten.
De partij van Manuela was nog bezig en als ze ook 10 punten wilde behalen moest ze tegen Willem Berendsen zien te winnen. Dat deed ze uiteindelijk ook. De uitslag laat 3 personen zien met 10 punten. Super spannend slotakkoord.

Bert Abels nam uiteindelijk de 1e prijs mee naar huis op basis van % moyenne.
Manuela is geëindigd op een prima 2e plek . Manuela is weer een ervaring rijker met als grootste compliment aan haarzelf en Ben Smulders (de trainer) over haar manier van spelen.

Alle uitslagen zie nieuwsbrief 18 week 03 2023

*

*

*

Districtsfinale 2022 – 2023

Joop Kampert districtskampioen 4e klas libre Proficiat!!!

Op donderdag 24 en vrijdag 25 november werd bij SIS in Uden de districtsfinale 4e klas libre gespeeld.
Met een afmelding van een van de spelers gingen ze met zessen van start

Op donderdag om 19.00 uur begon eenieder aan de klus en probeerden om zo hoog mogelijk te eindigen.

Helaas zat er voor Bart v/d Valk ( zijn 1e seizoen bij de senioren)geen winstpartij in en eindigde hij op de 6e plaats. Toch was hij tevreden met het eindresultaat
Joop Kampert wist op de 1e dag de volle winst te pakken en met 6 punten kon hij vol goede moed de volgende wedstrijddag in.
Maar de vrijdag moest Manuela nog 3 partijen spelen dus alles was nog mogelijk.
Haar 1e partij van vrijdag werd een winstpartij tegen Bart en ook Maarten Ariaans moest in 27 beurten het onderspit delven.
Haar laatste partij tegen Joop zou de belangrijkste worden. Bij verlies is het gedaan en bij winst komt ze op gelijke hoogte met Joop.
Ze gaat voortvarend van start en na 7 beurten prijkt er een stand van 19-1 op het scorebord in haar voordeel.
Na 30 beurten is de winst een feit maar helaas voor Manuela is het percentage van Joop een fractie beter dan dat van haar.

De eindstand in Uden: (resp: car, Brt, Agem, HS).