Van Hinthum Toernooi 2022

Na een pauze van 2 jaar i.v.m. Corona is de draad weer opgepakt.

Na het beëindigen van de activiteiten bij de Mulder in Megen bleek “De Wiek” in Oss een zeer goede locatie te zijn om zoiets te organiseren. Vier goede biljarts en voldoende ruimte stonden ter beschikking.

Fotoverslag met oa alle winnaars en finalisten

Ondanks het warme weer was het te doen om de wedstrijden goed te laten verlopen.
Voor het eerst was er de mogelijkheid om ook overdag een poule te laten spelen.
Dit leverde organisatorisch de nodige problemen op maar uiteindelijk is ook dat gelukt.
Met 47 deelnemers in de diverse spelsoorten, waarvan er sommigen meededen aan meer dan één spelsoort was het resultaat 6 poules libre, 3 poules band en 3 poules 3-band. Alleen kader bleef wat achter met slechts 2 poules van 4 personen. Volgende keer beter.
Want ja, de reacties waren van dien aard, dat een vervolg bijna vanzelfsprekend is.

Met een gemoedelijke sfeer en goede publieke belangstelling kunnen we terugzien op een geslaagd toernooi
De finale kader ging tussen Bert Thoonen en Willy Rooyendijk. Bijna vanzelfsprekend (voor de derde keer op rij) was Willy te sterk. Zijn 57/2 partij van 250 caramboles wist hij te beëindigen in 11 beurten met een hoogste serie van 54 en een moyenne van 22,7. Bert kwam in zijn 38/2 partij van 120 caramboles helaas niet verder dan 36. Dat hij normaal beter moet kunnen heeft hij in eerder versies van het toernooi wel bewezen.
De finale driebanden ging tussen Louis Ehrig en Jac Jansen. In de halve finale won Louis nog met een moyenne van precies 1,000. In de finale tegen Jac kwam hij helaas voor hem niet verder dan 15 van de 23 caramboles en een moyenne van 0,483. Jac , die het hele toernooi al sterk speelde, was ook in deze ronde met 36 caramboles in 31 beurten en een hoogste serie van 7 te sterk voor Louis. Moyenne 1,161.

In de finale bandstoten stonden Rinie van de Berg en Harold Megens tegenover elkaar. Rinie, die 27 caramboles moest maken, kende een moeizaam begin terwijl Harold er van zijn 70 caramboles in een paar beurten al 25 gemaakt had. Toen stokte het echter ook bij Harold. Rinie kwam door een ongelukkige misser in beurt 21 niet verder dan 25 terwijl Harold juist in die beurt een serie van 11 wist te produceren en daarmee het toernooi winnend afsloot. Moyenne 3,33.
De libre-finale was het terrein van Joey Bongers en Wesley Peters. Na 10 beurten stond Wesley op 30 van de 47 caramboles en Joey op 103 van de 170. Joey maakte toen een serie van 59 en was daarmee dicht bij het einde. Of Wesley daarvan geschrokken is zullen we nooit weten maar hij heeft hierna geen punt meer gemaakt en bleef steken op 30 caramboles. Moyenne 2,308. Joey maakte zijn 170 punten toen na 4 beurten vol. Moyenne 12,143.

Daarmee was het wedstrijdgedeelte afgesloten. In het verleden stond de prijsuitreiking vooral in het teken van de bakken met fruit, waar Frans Wijnakker zorg voor droeg. Dat is om begrijpelijke redenen ook verleden tijd. Daarom heeft Ruud Megens dit jaar ervoor gezorgd, dat de prijzen bestonden uit voedselpakketten, die er goed verzorgd uitzagen. Ruud vond het ook nog vanzelfsprekend om enkele mensen, die zich drie weken lang hebben ingezet (Lambert van den Elzen, Albert van de Heuvel en ondergetekende) een attentie in de vorm van een wijnpakket te overhandigen.

Hierna werd het muzikale intermezzo verzorgd door enkele leden van “The Ol’ School” (Jo v.d. Berk en Tonny van Grinsven) met daarbij het gebruikelijke warm en koud buffet. Al met al een geslaagde avond en ik zou zeggen. tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet.
Piet Tilders

Dit vind je misschien ook leuk...