Hazelaar Arbiters Toernooi 2022

Het Hazelaar Arbiters Toernooi (HAT) is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Dit toernooi werd van 22 t/m 24 juli in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld.

Het verslag: HAZELAAR ARBITERS TOERNOOI 2e Jaargang.

Na het succesvolle Hazelaar Arbiters Toernooi van vorig jaar in Rosmalen is er dit jaar van 22 t/m 24 juli een vervolg aan gegeven. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een toernooi waar KNBB arbiters nu zelf de keu hanteren, op een mooie locatie: Sportfoyer De Hazelaar in Rosmalen.
Er werd in 5 disciplines gestreden om de eer (en een beker): Libre, Bandstoten, Driebanden-klein, Driebanden-groot en Kader 38/2. Maar het ging vooral om de gezelligheid. Het hele toernooi heerste er een gemoedelijke sfeer. Er was voor elke tafel 1 arbiter beschikbaar (waaronder 2 arbiters via De Hazelaar), dus deelnemers die even niet hoefden te spelen moesten regelmatig assisteren met tellen en schrijven, en dat maakte alles nog gemoedelijker. Henry Thijssen was wederom bereid om gedurende het hele toernooi foto’s te maken (zie de impressies op facebook en op de website van Carambole).

Op de valreep waren er helaas een paar afmeldingen, waardoor er tot op het laatst nog geschoven moest worden om poules met een even aantal spelers te houden. Dit resulteerde in volle poules van 8 bij Libre, Bandstoten en Driebanden-klein, en poules van 6 bij Driebanden-groot en Kader.
Er werd gespeeld volgens een variant van het Belgische systeem (carambolepuntensysteem), in combinatie met een beurtenlimiet. Het gevolg daarvan is dat goed spelen belangrijker is dan winnen of verliezen (beter met 12-9 verliezen dan met 6-5 winnen). Het leverde een spannende eindstand op met kleine verschillen, en uiteindelijk ging de beker bij Libre naar André van Hattum, bij Bandstoten naar Theo van Beekveld, bij Driebanden-klein (nipt) naar Rolf Koning, bij Driebanden-groot naar Jack Dudink, en bij Kader (nipt) naar Raymond Timmers.
Buffet op vrijdag en zaterdag en lunch op zondag was weer prima verzorgd door de uitbaters Frank en Marko van Sportfoyer De Hazelaar. Kortom: een zeer geslaagd toernooi!

Namens de organisatie,
Wim Bosman (voorzitter)
Dominique van Andel (wedstrijdleider)
Frank van Rooij en Marko de Leeuw (Sportfoyer De Hazelaar)

 

 
De deelnemers van District Oss: Henry Wibier en Hans Bervoets
Voor de tweede keer is dit gezellige HAT toernooi, wederom uitstekend georganiseerd door Wim Bosman, Dominique van Andel en beheerders Frank en Marko.
Kampioenen Libre André van Hattum, Bandstoten Theo van Beekveld, Driebanden klein Rolf Koning, Driebanden groot Jack Dudink en Kader Raymond Timmers.
Arbiterspaar Anneke Klink en Frans Mollen werden gehuldigd omdat ze alle jaren, al sedert het Nationaal Arbiters toernooi (NAT) later Mart van der Heijden toernooi (MvdH) zich altijd hebben ingezet voor de arbitrage. Dit was het laatste jaar voor Anneke en Frans, hulde!
*
*
*
*
*
Eerdere meldingen
—————————————-
Het Mart van der Heijden Arbiterstoernooi heeft een vervolg onder een nieuwe naam Het Hazelaar Arbiters Toernooi (HAT) gekregen
Dit toernooi werd van 27 t/m 29 augustus in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld.
Vier arbiters uit district Oss gaven acte présence, Hans Bervoets, Piet Tilders en Henry Wibier. Manuela van Boxtel was een van de vrijwilligers voor de arbitrage.
Henry Wibier kwam net te kort voor de libre overwinning en werd derde. De winst ging naar Ria van de Ven uit Heeswijk.
Het driebanden groot werd een overwinning voor Wim Bosman.
Het driebanden klein ging naar Sjef Pelzer.
Peter Boers won het kader en bij het bandstoten ging de overwinning naar Jan Schouwenburg.
Dit altijd gezellige en druk bezochte toernooi heeft ook grote belangstelling bij leden van het arbiterskorps van district Oss.
In 2019 werd Jeannette Habraken een van de kampioenen. In eerdere jaren werden ook Geert van Lith, Frans Wijnakker, Hans Bervoets, en het echtpaar Adrie en Corry van de Laar eens kampioen.
Wim Bosman (organisatie), Dominique van Andel (wedstrijdleider) en Frank en Marko de uitbaters sportfoyer de Hazelaar staan borg voor dit gezellige toernooi in een nieuw jasje.
 
Alle foto’s van dit en eerdere toernooien staan op de website van KNBB Carambole https://www.carambole.nl/organisatie/arbiters

Dit vind je misschien ook leuk...