GW 1e klas libre

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 april werd er bij BC Snelpost te Arnhem gebiljart om de gewestelijke titel 1e klas libre.

Het district Oss was met een afvaardiging van 3 man sterk aanwezig maar zij konden niet voorkomen dat plaatselijk favoriet Rob de Cler er met de hoofdprijs vandoor ging.

Henk Vugts (KOT), Rien v Gaal (BC Zeeland) en Frits v Beljouw (Germenzeel) hebben alles gegeven maar kwamen op de laatste dag toch tekort.
Henk Vugts wist alleen in de 3e ronde 2 punten te pakken tegen Gerard v/d Wijst. De rest van de partijen zou hij niet meer tot winst komen. Toch wist Henk zich in de boeken te werken. In de 6e ronde wist hij een serie van 91 te produceren en geloof het of niet, hij had 17 beurten nodig om 118 punten te maken en kwam niet tot winst. Bijzonder spijtig.
Rien v Gaal begon voortvarend; de eerste 2 partijen werden vrij gemakkelijk gewonnen.
Rene Ketels bezorgde hem in ronde 3 zijn 1e nederlaag.
In ronde 4 werden er wederom 2 punten gepakt, maar toen doofde het vuur.
Op de laatste speeldag werd er niet meer gewonnen. Zijn laatste partij tegen Rob de Cler was cruciaal.
Bij winst van Rien op Rob zou Frits v Beljouw nog zicht hebben op de titel.
Het mocht echter niet zo zijn; Frits wist zijn partij tegen Henk Vugts wel winnend af te sluiten, maar zag Rien dus verliezen van Rob.

Frits heeft een uitstekend toernooi gespeeld. Hij begon met een “valse start” tegen de latere kampioen Rob de Cler. In 7 beurten had hij slechts 35 caramboles geproduceerd en toen was de partij al over.
Frits wist zich echter snel te herpakken en liet zien dat hij niet gekomen was om als kanonnenvoer te dienen. Erik Hermsen en Paul Koks moesten dit aan den lijve ondervinden.
In ronde 4 speelde Frits zijn beste partij. In slechts 10 beurten wist hij zijn benodigde 120 caramboles te produceren wat goed was voor een prachtig moyenne van 12.00 rond.
Tegen Rene Ketels werd het een gelijkspel maar tegen zijn districtsgenoten Rien en Henk wist hij wederom de volle winst te behalen. Tegen Henk stond hij op zeker moment boven de 20.00 te spelen. Uiteindelijk sloot hij deze partij winnend af met een mooi moyenne van 10.90.
Al met al een prachtig toernooi met sterke deelnemers en een kampioen die alles uit de kast moest halen om de titel veilig te stellen.

Nieuwsbrief 23 week 14 2022

Dit vind je misschien ook leuk...