Rik Kolorz kampioen 1e klas jeugd

Kampioenschap van Nederland Jeugd Uitslagen en standen op de website van ’t Ivoor

Rik Kolorz (BC Zeeland) Nederlands kampioen eerste klasse.

Jeffrey Vinke Nederlands kampioen tweede klasse.

In een volgepakt, sfeervol biljartcentrum, ’t Ivoor in Boxtel is dit weekend het NK Libre Klein Jeugd Eerste & Tweede Klasse gespeeld.
Wij kwamen binnen aan het begin van dag 2, op een moment dat Evi van Erp (inderdaad, de dochter van) een partij won met 27 in 22 beurten, en Dylan Biemans een mooie overwinning boekte maar naar eigen zeggen ‘met veel geluk’. De sfeer was heerlijk, zeker ook tussen de spelers onderling.
De zaal zag blauw! En dan natuurlijk niet van de rook, maar het blauw van de frisse polo’s van Mari van Berloo en zijn Royal team. Een bewijs dat jeugdbiljart helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn: met een leuke lokaliteit en een aantal vrijwilligers met oog voor een goede balans tussen beter willen worden en ook gewoon plezier hebben, blijkt dat jongeren biljarten heel leuk vinden. Althans, dat was op deze dag goed te zien, vooral ook het dollen onderling tussen de spelers. Vrijwel alle spelers kwamen uit de directe omgeving van een club waar actieve inzet is voor jongeren en jeugd – een bewijs dat deze inzet vruchten afwerpt.

Zijn de winnaars belangrijk? Ja, tuurlijk – want het gaat om een Nederlandse titel. (Zij het dat werd gespeeld met intervallen, waardoor het vooral ook gaat om beter te zijn dan je gebruikelijke niveau, en niet noodzakelijkerwijs om de beste in het veld te zijn.) Bij de tweede klasse eindigde Jeffrey Vinke knap bovenaan, bij de eerste klasse was Rik Kolorz uit Afferden weliswaar nipt eerste maar ook terecht, gezien zijn hoogste moyenne van alle spelers én zijn hoogste serie van 21.
Rik en Jeffrey van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Nieuwsbrief 22 week 14 2022

Foto reportage van Jan Rosmulder 2 en 3 april 2022

  

Biljartvereniging ’t Ivoor in Boxtel heeft de organisatie in handen van het kampioenschap van Nederland libre klein 1e en 2e klas jeugd. Dit kampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 2 en zondag 3 april. Beide dagen beginnen de wedstrijden om 10:00 uur.

Biljartvereniging ’t Ivoor vindt u aan de Voetboog 14a in Boxtel.

Er zijn ook leden van BC Zeeland die aan dit kampioenschap deelnemen.

Hieronder de deelnemers per klasse.

1e klas:                                                        2e klas:
Yves Limpens 2.21 60                             Tijn van Hasselt 0.72 29
Rik Kolorz 1.88 51                                    Dirk v/d Berg 0.67 27
Max Eggenkamp 1.61 47                         Tijl Daandels 0.66 27
Bart v/d Valk 1.11 37                               Evi van Erp 0.63 27
Dylan Biemans 0.83 31                          Jay v/d Pas 0.62 27
Jip van Berloo 0.78 29                           Gijs Selten 0.60 27
Daan den Hollander 0.77 29                 Tjeu Rutten 0.58 25
Sven de Veer 0.76 29                              Tim v/d Wijst 0.37 21
Jeffrey Vinke 0.25 20

Foto: Jan Rosmulder

Dit vind je misschien ook leuk...