Bandstoten Groot met Willy Rooijendijk

Bandstoten groot – Kampioenschap van Nederland

Willy Rooijendijk van BV Jong Geleerd uit Heesch speelt dit weekend van 11 tm 13 maart in Siebengewald om het kampioenschap van Nederland Bandstoten groot.
Voor het eerst is de ereklasse en eerste klasse één kampioenschap en mag Willy met de beste bandstoters zoals Jean Paul de Bruijn, Jos Bongers en Raymund Swertz, aan deze titelstrijd deelnemen.
In Poule D komt Willy een regionale bekende tegen, de op 11 maart jarige Sven Nabuurs. Verder neemt hij het op tegen oud wereldkampioen Jos Bongers en Limburger Wiel van Gemert. Ossenaar, Dennis Timmers al jaren ereklasser neemt eveneens deel. Het moge duidelijk zijn dat biljartvereniging de Hazelaar hofleverancier is.
Willy is landelijk misschien niet zo bekend maar in district Oss des te beter.
Zijn vereniging Jong Geleerd uit Volkel bestaat dit jaar maar liefst veertig jaar. Het lijkt lang geleden maar toen Willy als 12 jarige (1990) zijn eerste biljartlessen in jeugdgebouw de Sprong ontving, bezat Volkel meer jeugdspelers dan nu in heel Nederland. Jaarlijks werd er een Volkels kampioenschap georganiseerd met 16 jeugdspelers.

Dit vind je misschien ook leuk...