Corona maatregelen per 14 januari update

Het kabinet heeft vrijdag 14 januari aangekondigd de coronamaatregelen voor de sport te versoepelen. Vanaf zaterdag 15 januari 05.00 uur mogen de deuren voor de binnensport onder voorwaarden weer open.

Bron: KNBB Carambole 14 januari 2022

Voor de binnen- en buitensport gelden geen restricties meer voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte. Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist. Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging (dus geen competitie en of wedstrijden tegen andere clubs), publiek is niet toegestaan en de sportkantines en horecagedeelte zijn alleen geopend voor afhaal.

Pool-, snooker- en biljartaccommodaties die onder sport vallen mogen vanaf morgen open onder de gestelde voorwaarden.

Kijk voor een overzicht van alle maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Op 25 januari is voor de overheid weer een meetmoment. De verwachting is dat er dan meer duidelijk wordt over de horeca en wanneer competitie en toernooien weer zijn toegestaan.

 ————————————————————————————

Gevolgen nieuwe coronamaatregelen zaterdag 18 december

De nieuwe maatregelen die op zaterdag 18 december bekend zijn gemaakt houden in dat horeca en binnensportaccommodaties gesloten zijn t/m 14 januari.

Dit betekent dat wedstrijden en competities die nog ingepland stonden alsnog zijn uitgesteld.

Bron: KNBB Carambole

 —————————————————————

Na kortstondig overleg met het bestuur en meer duidelijkheid vanuit KVC KNBB is het volgende definitieve besluit genomen.

– Tot 3 december vervallen alle wedstrijden (LC en PK) van het district Oss.
– Dit betekent dat er geen LC wedstrijden worden gespeeld, ook niet door verenigingen die mogelijk overdag zouden kunnen spelen.
– Mochten maatregelen verlengd worden dan wordt in ieder geval in week 51 de balans opgemaakt aangaande bijstellen moyennes op basis van percentage gespeelde wedstrijden.
PK wedstrijden tot aan 4 december komen te vervallen. Dit betekent dat  de volgende wedstrijden komen te vervallen:
– Dames Libre Interval op 20 november
– Voorwedstrijden Kader 38/2 op 20 en 21 november
– 3-banden klein 2e klasse GF op 03,04 en 05 december
– Libre klein 4e klasse DF op 01,03 en 04 december
Afhankelijk van berichtgeving KVC KNBB zal worden bekeken of deze alsnog op een later tijdstip kunnen worden gespeeld.
Op 03 december worden nieuwe maatregelen bekend vanuit de overheid en dan zal ook bezien worden of wedstrijden weer kunnen worden gestart of verder uitstel benodigd is
Dagcompetitie en Jeugdcompetitie kunnen zo mogelijk doorgang vinden.
Namens het bestuur
Rob van ’t Hul

Op de persconferentie van 12/11 zijn diverse maatregelen afgekondigd die de horeca raken en daarmee ook de biljartsport.

De KNBB en haar secties beraden zich op de gevolgen voor de verschillende avondcompetities en zullen snel via de website www.knbb.nl uitsluitsel geven.

12 november 2021

Op de persconferentie van 12/11 zijn diverse maatregelen afgekondigd die de horeca raken en daarmee ook de biljartsport. Zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen

Nu is bekend dat sportaccommodaties ook na 20:00 uur open mogen zijn maar accommodaties waarvan de hoofdfunctie horeca is moeten om 20:00 uur sluiten. Voor wijkcentra is afgekondigd dat zij om 18:00 uur moeten sluiten.

De KNBB en haar secties beraden zich op de gevolgen voor de verschillende avondcompetities en zullen snel via de website www.knbb.nl, via www.knbb.nl/coronavirus (voor al het coronagerelateerde nieuws), en tevens via https://www.knbb.nl/coronavirus-1 (de vaste pagina met besluiten, links etc.) uitsluitsel geven.

Uiteraard heeft de KNBB via NOCNSF en de POS bij de overheid vragen gesteld om duidelijkheid maar ook om net als voor andere binnensport ook meer ruimte voor aan horeca verbonden sporten te geven.

Bron: KNBB

 

 

 

—————————

Maatregelen per 25 september

In hoeverre het coronatoegangsbewijs en de controle daarop gaat gelden voor ook de sport die plaatsvindt in horeca en/of in accommodaties vallend onder andere branches zoals sport, cultuur, zorg, recreatie en onderwijs, is vooralsnog niet door de overheid bekendgemaakt

14 september 2021

Tijdens de persconferentie van 14 september kondigde Dhr. Rutte aan dat de 1,5 meter losgelaten gaat worden maar dat er met ingang van 25 september voor sommige branches, waaronder de horeca, er een coronatoegangsbewijs gaat gelden.

In hoeverre het coronatoegangsbewijs en de controle daarop gaat gelden voor ook de sport die plaatsvindt in horeca en/of in accommodaties vallend onder andere branches zoals sport, cultuur, zorg, recreatie en onderwijs, is vooralsnog niet door de overheid bekendgemaakt. De vraag om nadere toelichting en duiding staat inmiddels uit bij de overheid. Zodra daar meer duidelijkheid over is wordt dat meteen op www.knbb.nl gepubliceerd.

Vanavond heeft het bondsbestuur in een extra vergadering aangegeven dat wanneer het toegangsbewijs voor gedeeltelijke of de gehele biljartsector gaat gelden er uiteraard gekeken wordt naar meer ruimte voor het verzetten van wedstrijden voor teams met spelers die niet aan deze overheidsmaatregel kunnen voldoen in de nu aangekondigde periode tussen 25 september en november. Hierover zullen de teamleiders bericht ontvangen wanneer duidelijk is hoeverre het coronatoegangsbewijs ook gaat gelden voor de sportsector.

 

Eerdere maatregelen


 

Het coronavirus: Maatregelen per 10 juli

Het kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd met ingang van 10 juli de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verscherpen.

Wat zijn deze maatregelen precies, en wat betekenen ze in relatie tot biljarten?

Een overzicht

Het kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd met ingang van 10 juli de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verscherpen. Voor de sportbeoefening zelf hebben deze maatregelen geen gevolgen. En publiek bij amateurwedstrijden- of trainingen blijft welkom, maar moet een vaste plaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar.

Bij sportevenementen met coronatoegangsbewijzen mag tweederde van de capaciteit gebruikt worden. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden, maar iedereen heeft wel een vaste zitplek. Lees hier meer over de maatregelen rond evenementen.

De sportkantines blijven de regels van de horeca volgen, waar vanaf 10 juli beperktere openingstijden (van 06.00 tot 0.00 uur) gelden. Lees hier de maatregelen voor de horeca.

De nieuwe maatregelen gelden vooralsnog tot en met 13 augustus.

Lees verder op de website van KNBB Carambole

Dit vind je misschien ook leuk...