De KNBB heeft een nieuwe voorzitter: Henk Vegter!

De KNBB heeft een nieuwe voorzitter. Op de Bondsraad van vandaag is Henk Vegter benoemd als opvolger van de gestopte Garmt Kolhorn.

Een kort portret, met een overzicht van zijn plannen en ambities

11 december 2021

Henk, u bent op de Bondsraad van vandaag (zie hier het verslag van deze Bondsraad) verkozen tot nieuwe voorzitter van de KNBB. Toch kent mogelijk nog niet iedereen u. Kunt u zich voorstellen, en zeggen wat uw achtergrond is?

Ik ben stadsgroninger. Nieuwe uitdagingen geven me energie. Na een beetje succes komt voor mij al snel de herhaling en ga ik me vervelen. Dat heeft een wat ongebruikelijk arbeidsverleden opgeleverd waar ik met veel plezier op terugkijk. Veel functies in diverse sectoren. Van procesoperator tot logistiek planner van leraar Nederlands tot directeur, van ambtenaar tot ondernemer.

Na jaren interim-management in onder meer de bancaire sector, het hoger onderwijs en de wereld van sociale verzekeringen heb ik ruim 10 jaar bij de overheid gewerkt en me daar onder meer ingezet om voor rijk, provincies en waterschappen de kunst van gebiedsontwikkeling te ontwikkelen. Daarnaast heb ik 20 jaar in Frankrijk gewoond en ondernomen. Op dit moment verhuur ik mezelf zo af en toe voor een enkele klus. Zo ben ik nu nog betrokken bij een taalschool die zich in het Noorden inzet voor de inburgering van nieuwkomers.

Lees verder op de website van de KNBB

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...