Worldcup Veghel nieuws

Voor de liefhebbers:
Voor alle dagen zijn nog plaatsen op de zittribunes beschikbaar. Die zijn tot zaterdag te reserveren op de website: www.3cworldcup.com
Na zaterdag alleen telefonisch op het nummer dat op de website staat vermeld. De logeplaatsen voor het hoofdtoernooi op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht.

Bron Kozoom / Frits Bakker

De World Cup in Veghel (7 tot en met 13 november 2021) is de kick off voor een nieuw seizoen in de World Cup cyclus. De wereldtop en de spelers voor de voorronden komen volgende week aan de start aan de Noordkade in het Brabantse Veghel. Dick Jaspers verdedigt er zijn eerste plaats op de wereldranglijst, HaengJik Kim is de titelverdediger in Veghel.

03 november 2021

VEGHEL – De World Cup driebanden in Veghel, van 7 tot en met 13 november, is de start van de nieuwe cyclus van mondiale toernooien. De Corona pandemie heeft het circuit vanaf de World Cup in Antalya van17-23 februari 2020 stilgelegd: alle verdere toernooien werden dit jaar afgelast en uitgesteld. De Nederlandse organisatie van BEN, Biljart Evenementen Nederland, haalt in de komende week voor de tweede keer na 2019 de wereldtop van het driebanden naar Veghel. Voor het eerst mag het topevenement in de arena aan de Noordkade ook weer volle tribunes verwelkomen.

De Nederlander Dick Jaspers is de nummer één van de huidige wereldranglijst en voert het veld van 149 spelers aan. Torbjörn Blomdahl is de wereldkampioen, de Koreaan HaengJik Kim verdedigt zijn titel die hij in Veghel 2019 veroverde in de finale tegen de Turk Lütfi Cenet. De organisatie is gisteren met de opbouw van de arena begonnen. ,,Het loopt voortreffelijk, we werken toe naar een prachtige World Cup”, verzekerde Ad Smout van de organisatie BEN (Biljart Evenementen Nederland). Dick Jaspers is als eerste geplaatst voor het hoofdtoernooi, Therese Klompenhouwer en Sam van Etten starten met de wildcards van de KNBB en de organisatie.

Het evenement in het Brabantse biljartbolwerk trekt niet alleen een arena vol toeschouwers, de World Cup is ook een ongeëvenaard tv-spektakel. De Nederlandse sportzender Ziggo Sport zendt in totaal 38 uur wedstrijdbeelden uit. Dat is een recordaantal voor een biljartevenement in Nederland. Harry Mathijssen, de organisator: ,,We zijn ontzettend blij met die live media-aandacht, want in vroeger tijden kregen we hooguit 5 minuten zendtijd van de NOS voor een World Cup.” De beelden van alle wedstrijden vanaf de eerste dag worden uitgezonden op het YouTube kanaal van Five&Six. Op Ziggo Sport wordt de belangrijkste partij uit elke ronde gestreamd.

Dick Jaspers voert de wereldranglijst aan sinds eind 2018 en verdedigt zijn positie met 394 rankingpunten voor Marco Zanetti met 328, Eddy Merckx met 294, Tayfun Tasdemir met 291 en wereldkampioen Torbjörn Blomdahl met 287.

De voorronden, met veel Nederlandse spelers, starten op zondag 7 november met dagelijks zestien poules van drie spelers van wie de nummer één van elke poule zich plaatst voor de volgende dagsessie. Dat voortraject gaat verder tot en met woensdag met de laatste kwalificatie. Daarna is het hoofdtoernooi van donderdag tot en met zaterdag met 48 spelers. De knock-out ronden tot aan de finale starten vrijdag met 32 spelers. Zaterdag, op de slotdag, starten de eerste ronden met 16 spelers om 12.00 uur tot aan de finale om 17.00 uur.

Dick Jaspers is de hoogst geplaatste speler in het hoofdtoernooi, waarin onder andere Torbjörn Blomdahl, Marco Zanetti (Italië), Eddy Merckx (België), HaengJik Kim (Korea) en Semih Sayginer (Turkije) tot zijn grootste rivalen worden gerekend.

Aan de World Cup doen 18 nationaliteiten mee. Het thuisland Nederland heeft de meeste deelnemers: 25, gevolgd door Duitsland met 21, Turkije met 17, België en Korea met 15.

Voor alle dagen zijn nog plaatsen op de zittribunes beschikbaar. Die zijn tot zaterdag te reserveren op de website: www.3cworldcup.com Na zaterdag alleen telefonisch op het nummer dat op de website staat vermeld. De logeplaatsen voor het hoofdtoernooi op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht.

In totaal zijn 610 zitplaatsen in de arena.

 

Dit vind je misschien ook leuk...