Wetswijzigingen voor sportclubs per 1 juli 2021

Wetswijzigingen met gevolgen voor sportclubs ingesteld

Vanaf 1 juli zijn een aantal wetswijzigingen ingesteld die ook van invloed zijn op sportverenigingen en sportaanbieders. Zoals de sluiting van rookruimtes in openbare gebouwen, het strafbaar stellen van de wederverstrekking van alcohol en de invoering van statiegeld op flesjes onder de één liter. Wat betekent dit voor sportverenigingen?

Bron: KNBB 01 juli 2021

NOC*NSF heeft de inhoud van de wetswijzigingen én de gevolgen ervan voor sportverenigingen uitgebreid op een rij gezet.

Vanaf 1 juli zijn er een aantal wetswijzigingen ingesteld die ook van invloed zijn op sportverenigingen en sportaanbieders, zoals de onder andere de sluiting van rookruimtes in openbare gebouwen, het strafbaar stellen van de wederverstrekking van alcohol en de invoering van statiegeld op flesjes onder de één liter. Wat betekent dit voor sportverenigingen? We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij en geven aan waar sportverenigingen rekening mee moeten houden.

Sluiting rookruimtes in openbare gebouwen

Rookruimtes in openbare gebouwen zijn vanaf 1 juli niet meer toegestaan. Dit betekent dat er geen rookruimtes meer ingericht mogen worden die aan of tegen de sportaccommodatie vastzitten. Rookruimtes moeten vanaf dan een volledig zelfstandige ruimte zijn op het terrein en mogen géén overlast veroorzaken voor bijvoorbeeld de ingang van de sportaccommodatie. Daarnaast geldt dat de ruimte geen dubbelfunctie mag hebben zoals een parkeerplaats of een fietsenhok.

In het kort:

  • De rookruimte, die in of aan accommodaties vastzitten, dient per 1 juli gesloten te zijn.
  • Dit moet duidelijk kenbaar gemaakt worden aan leden en gasten.
  • Nergens in openbare gebouwen mag nog gerookt worden. Dit geldt ook voor e-sigaretten. Sportaanbieders dienen hier zelf op te handhaven.

U kunt deze informatie vinden in het artikel van NOC*NSF

 

Dit vind je misschien ook leuk...