‘Gesloten, tenzij’ wordt ‘open, tenzij’: ook voor biljarten

Na stap 2 volgt stap 3: alle versoepelingen per 5 juni op een rij.

Stap voor stap gaan we met biljarten, pool & snooker weer richting normaal!

31 mei 2021

We kondigden het nog maar kort geleden met blijdschap aan: stap 2, de binnensport per 19 mei weer open.

Maar het tempo van versoepelingen volgt elkaar nu snel op. Inmiddels zijn we al bijna bij stap 3, en deze versoepelingen zijn zéér ingrijpend en betekenen vooral ook goed nieuws voor de horeca. Ofwel: goed nieuws wat betreft beide gebieden (binnensport/horeca) waaronder biljarten, pool en snooker kunnen vallen!.
Een reeks fikse versoepelingen dus per zaterdag 5 juni. Goed nieuws voor o.a. binnensport/teamsporten en horeca: tot vijftig mensen in een ruimte toegestaan, en andere aanzienlijke versoepelingen. Stap voor stap gaan we weer richting normaal!

Sporten
Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Horeca
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel. Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

Alle maatregelen/versoepelingen, plus de tekst van de persconferentie in eenvoudige bewoordingen vindt u in dit artikel van Rijksoverheid.

Bron: KNBB

Dit vind je misschien ook leuk...