De Masters 2021 op Ziggo

Diegene die geen Ziggo hebben kunnen alle wedstrijden ook via youtube bekijken

BERLICUM – De finalepartij van de Masters tussen Dick Jaspers en Raimond Burgman, die in de recente historie vele keren om de titel streden, is dit jaar de openingspartij van het Nederlands kampioenschap driebanden. De meest bizarre KNBB Masters in dertig jaar, omdat er zonder toeschouwers wordt gespeeld, gaat zondag (25 april) in het Brabantse Berlicum van start en is verdeeld over drie dagen van kwalificaties voorronden (zondag, maandag en dinsdag) en twee finaledagen: woensdag de kwartfinales, donderdag de halve finales en finale.

Dick Jaspers, de nummer één van de wereldranglijst, is met riante voorsprong de meest gelouterde speler van de zestien finalisten. De speellocatie is De Durpsherd, het dorpscentrum in Berlicum, de kick-off is zondag om 10.00 uur. De camera’s van Kozoom richten zich op dat vroege tijdstip van de zondagmorgen op Dick Jaspers en Raimond Burgman, die samen al zes keer om de rood-wit-blauwe driekleur speelden. Vijf keer won Jaspers, één keer, in 1989 in Tiel, won Burgman. De live uitzendingen van Ziggo Sport starten op de tweede dag van het toernooi.

De Nederlandse titel staat dit jaar voor de 93e keer (sinds 1928) op het spel. Vanaf 1987 staat het toernooi als de Dutch Masters op de kalender. Voor het eerst sinds 2012 wordt weer in sets gespeeld. De partijen, zowel in de voorronden als in de knock-out, gaan over drie gewonnen sets van 10 caramboles. Er wordt zonder time-outs gespeeld in de sets en zonder nabeurt.

Dick Jaspers is behalve 21 keer winnaar van de Nederlandse titel ook recordhouder algemeen gemiddelde met 2.395 in 2009.

De poule-indelingen en het speelschema:

Poule A: Dick Jaspers, Raimond Burgman, Frans van Schaik, Harrie van de Ven
Poule B: Jeffrey Jorissen, Joey de Kok, Martien van der Spoel, Jack van Peer
Poule C: Roland Uijtdewillegen, Raymund Swertz, Jean van Erp, Huub Wilkowski
Poule D: Dave Christiani, Barry van Beers, Kay de Zwart, Ludo Kools.

De speeldagen in de voorronden starten om 10.00 uur, de volgende sessies zijn om 11.35, 13.30 en 14.45 uur.
Woensdag zijn de kwartfinales volgens hetzelfde tijdschema.
Donderdag om 10.30 en 12.15 zijn de halve finales, de finale is om 14.00 uur.

Bron: tekst Frits Bakker Kozoom

Foto: archief EK 2019 Dick Jaspers © Henry Thijssen

Dit vind je misschien ook leuk...