2012 – NK 4e klas Band Johnny van de Camp

Een terugblik:

Johnny van de Camp werd op 2 april 2012 Nederlands kampioen

Spanning ten top tijdens NK Bandstoten 4e klas in Eibergen

Zelden zal een Nederlands kampioenschap zo spannend zijn geweest als het NK bandstoten vierde klasse bij Biljart Centrum Overkamp in Eibergen. Na de eerste twee dagen een wisselende stand te hebben ging de finale ronde er zeer spannend aan toe. Met de slotronde voor de boeg ging Henk Mager 9 punten en een tussen moyenne van 1,91 aan de leiding gevolgd door Johnny van de Camp (8/1,73), Johan Hilderink (8/1,69) en Jan Rijnen (7/1,65). De partijen Henk Mager tegen Johan Hilderink en Johnny van de Camp tegen Jan Rijnen moesten de beslissing brengen wie eerste zou worden. Johan Hilderink ging uitstekend van start en leek moeiteloos op een overwinning af te stevenen maar nadat
de productie van Johan Hilderink enige beurten stokte was het Henk Mager die gevaarlijk dichtbij kroop. Toch was het Johan die rustig bleef en na 23 beurten de biljarter uit Vroomshoop bij (28/40) liet staan. Een belangrijke overwinning voor Johan! Op de andere tafel streden Johnny van de Camp en Jan Rijnen voor wat ze waard waren. Jan ging met een kleine voorsprong de slotfase in (34/36), maar Johnny knokte zich terug en kwam op 38/37.

Na enige missers (door de spanning) wist Johnny uiteindelijk bij een stand van 39/39 als eerste de 40 caramboles vol te maken. De spanning steeg ten top, want als Jan in de gelijkmakende beurt de resterende carambole zou maken dan zou Johan Hilderink kampioen van Nederland zijn. Onder doodse stilte legde Jan Rijnen aan (de vrouw van Johan –Marijke- ging andersom op de stoel zitten) en… Jan miste rakelings waardoor Johnny van de Camp Nederlands kampioen werd. Maar en dat moet gezegd, Johan gedroeg zich als een sportieve verliezer en zei dan ook na afloop, Een geweldige belevenis, dit is ondanks de lichte teleurstelling toch iets om nooit te vergeten”.
Na afloop werden de spelers gehuldigd en de prijzen uitgereikt door Chris Jansen waarna Bennie Deegens namens de KNBB de ere plaatsen voor zijn rekening nam. Er was veel lof over de organisatie die goed werd georganiseerd door Biljart Centrum Overkamp met als wedstrijd leider Johan Jansink ook de arbitrage kreeg een pluim voor het goede werk en de vrije tijd die zij hiervoor beschikbaar stelden. (Veel lof van alle kanten.)

Lees het volledige verhaal in Nieuwsbrief 35 week 15 – 2012

Tevens ook het mooie resultaat van Nicky van Venrooij

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...