KNBB Jumbo Masters op Ziggo

KNBB Jumbo Masters tv-festijn voor alle biljartfans

Tekst Frits BAKKER 22 maart 2021

BERLICUM – De organisatie van de Jumbo Masters 2021, de KNBB en Ziggo Sport kregen vandaag het verlossende bericht. Het Nederlands kampioenschap driebanden, beter bekend als ‘De Masters’, met de zestien beste spelers van de ranglijst, mag na toestemming van de veiligheidsregio definitief worden gespeeld in Den Durpsherd in Berlicum van 25 tot en met 29 april. De strenge COVID-19 regels zullen worden gehandhaafd: het toernooi wordt volgens de geldende maatregelen van de GGD zonder publiek gespeeld, alle spelers, organisatoren en de tv-crew worden voor het toernooi tot twee keer toe getest.

De Masters wordt net als De Duke, ook een organisatie van de Stichting BEN, live uitgezonden door Ziggo Sport met beelden en interviews. ,,We zijn blij dat we dit kunnen aanbieden aan alle biljartfans in deze periode dat er verder geen biljarten mogelijk is”, verzekeren Harry Mathijssen en Ad Smout van BEN.

Willem la Rivière, directeur van de KNBB, benadrukt: ,,Dat de gemeente toestemming heeft afgegeven voor de KNBB Jumbo Masters, is een lichtpuntje in deze tijd met beperkingen. De live beelden van de Masters op Ziggo Sport en internet vormen een welkome afleiding voor de vele biljartliefhebbers, die zelf snakken naar het biljarten. We zijn zeer verheugd dat het lobbywerk en het doorzettingsvermogen van de KNBB Sectie driebanden en BEN tot dit resultaat hebben geleid en kunnen uitkijken naar prachtige wedstrijden.”

Dick Jaspers, veelvoudig winnaar van het toernooi, is de titelverdediger in de Brabantse locatie van Den Durpsherd, die bekend staat om zijn prachtige biljartsfeer en volle tribunes. ,,Wij organiseren natuurlijk liever een Masters met publiek, maar dat is nu eenmaal niet toegestaan”, bekent Ad Smout. ,,Het is geweldig dat alle biljartfans nu toch biljarten op tv kunnen volgen. We moeten ons realiseren dat we een doorbraak meemaken in het Nederlandse biljarten dank zij Ziggo Sport. En eigenlijk is het ook uniek dat we met Jumbo zo’n grote sponsor hebben in biljarten, die ons niet alleen de mogelijkheid geeft om de World Cup, maar ook de Masters en de Duke te organiseren.”

De zestien spelers, die zich hebben geplaatst voor de KNBB Jumbo Masters starten op 25 april met de voorronden in vier poules van vier spelers. Harry Mathijssen: ,,We starten op zondag 25 april om 10.00 uur en spelen op die eerste drie dagen de voorronden van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. De nieuwe tijdlijn van Ziggo Sport wordt nog nader bepaald, temeer omdat de programmering voor die eerste zondag nog niet helemaal bekend is. Ziggo Sport zendt live uit vanaf 1 tv-tafel, Kozoom zendt de beelden vanaf de twee tafels uit. Zondag, maandag en dinsdag zijn de voorronden, woensdag de kwartfinales en op de slotdag de halve finales om 12.00 en 13.30 uur en de finale om 15.00 uur.

De organisatie brengt het gezelschap van 37 personen (spelers, arbiters, organisatie, tv en Durpsherd) vijf dagen lang onder in het Mövenpick hotel in Den Bosch, op drie kilometer afstand van de speellocatie. Harry Mathijssen: ,,We zijn ons ervan bewust, dat er heel streng zal worden gecontroleerd vanuit de veiligheidsregio, maar hebben in De Duke bewezen dat we dit evenement aankunnen. Vier van de spelers die zijn geplaatst voor de Masters, hebben de zogenaamde bubbel dus al meegemaakt. We gaan er een fantastisch toernooi van maken.”

De zestien spelers voor de KNBB Jumbo Masters (met de rankingpunten):
1 Dick Jaspers (300 punten)
2 Jeffrey Jorissen 256
3 Roland Uijtdewillegen 192
4 Dave Christiani 184
5 Kay de Zwart 160
6 Jean van Erp 156
7 Martien van der Spoel 140
8 Harrie van de Ven 136
9 Joey de Kok 136
10 Barry van Beers 124
11 Raimond Burgman 116
12 Raymund Swertz 116
13 Ludo Kools 92
14 Huub Wilkowski 84
15 Frans van Schaik 84
16 Jack van Peer 84

Reserves zijn:
1 Volkan Cetin
2 Therese Klompenhouwer
3 Sander Jonen.

© Stichting BEN
De affiche voor de KNBB Jumbo Masters van 25 tot en met 29 april in Den Durpsherd in Berlicum

Dit vind je misschien ook leuk...