Van het bestuur, 8 februari 2021

Het bestuur wil u graag op de hoogte stellen van berichtgeving die wij van de KNBB mochten ontvangen.

Dit betreft:

1. Steunmaatregelen voor verenigingen en accommodaties
2. De nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) geldt straks ook voor alle districten en verenigingen
3. Hoge korting bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen
4. Cultuuromslag bij biljartverenigingen

Ad 1.
Sportclubs kunnen gebruik maken van financiële regelingen waarmee ze (deels) compensatie voor coronaschade kunnen aanvragen. Hiervoor hebben de bonden en NOC*NSF een tool (compensatie-sportverenigingen) ontwikkeld. Vorige week zijn ook de TASO- en TVS-Q4 definitief geworden, deze zullen zsm in de tool worden verwerkt. Zie ook compensatieregelingen-sportverenigingen-schade-corona Dit is dus van belang voor alle verenigingen .

Ad 2.
De wettelijke veranderingen hebben vooral betrekking op de taakstelling van het bestuur, de aansprakelijkheid en de besluitvorming van de bestuurders en de toezichthouders met een tegenstrijdig belang aan dat van de organisatie. Veel wat nu in de wet extra wordt vastgelegd als verplichting is gelukkig nu al gangbaar in de praktijk.
Vanuit de KNBB zal op korte termijn een stappenplan op de website gepubliceerd worden met een aanbod om tegen sterk gereduceerd tarief statuten op de nieuwe wet aan te laten passen

Ad 3.
Alle aangesloten biljartverenigingen kunnen voor slechts €35,- per jaar een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zie bestuurdersaansprakelijkheid-voor-verenigingen

Ad 4.
Het was jarenlang een groot probleem voor de KNBB: relatief veel biljartclubs die alleen hun competitie spelende leden aanmeldden als lid van de KNBB, maar de overige leden niet. Inmiddels lijkt er sprake van een trend dat steeds meer biljartclubs ook hun niet-competitie spelende leden aanmelden als lid.
Vanuit KVC is er nu zelfs €2,50 korting in het eerste jaar op het toch al lage jaarbedrag van €5,-. Hoe meer verenigingen al hun leden aanmelden hoe groter en krachtiger we de biljartsport met elkaar kunnen vertegenwoordigen.

Namens het bestuur,
De voorzitter
Jeannette Habraken

De tekst versie in PDF – Van het bestuur 08-02-2021

Dit vind je misschien ook leuk...