Martien Westerlaken 91 jaar

Een jaar geleden werd Martien Westerlaken in het zonnetje gezet op zijn 90e verjaardag

Vandaag mogen we Martien feliciteren met zijn 91 verjaardag

———————————————————————-

Martien Westerlaken viert op 25 januari zijn negentigste levensjaar in goede gezondheid.
Al zijn leven lang een rasechte sportliefhebber, of het nou voetbal, wielrennen, tafeltennis, korfbal of biljarten is.

Vanaf 1984 is Martien lid van biljartvereniging Kerkzicht in Nuland. Reeds een jaar later werd hij, nu alweer vijf en dertig jaar geleden, districtsarbiter. Nog altijd in dezelfde trui met tot voor enkele jaren terug de oorspronkelijk de arbitersbatch.
Met enige regelmaat, biljart hij nog een partij in het team van Kerkzicht 2.

 

Met jeugdvereniging Bikado (Biljarten is kunst door oefening), ging Martien vroeger ook naar bijna alle wedstrijden kijken. Als een jeugdlid ging biljarten was hij erbij. Omdat Martien geen rijbewijs heeft, reed hij graag met iemand mee. Tegenwoordig maakt hij zijn rondje op de elektrische fiets.
In het verleden ging hij als fan van Clemie van Wanrooij met vader Wim, eredivisie driebanden kijken.

Biljartcentrum de Hazelaar in Rosmalen ligt binnen fietsbereik en als Martien verneemt dat er mooie wedstrijden zijn te bewonderen zoals met Jean Paul de Bruijn of Raymund Swertz dan is hij als echte biljartliefhebber erbij.
Martien heeft ook altijd veel foto’s gemaakt. Vorig jaar heeft hij twee volle fotoboeken bij Kerkzicht neer gelegd zodat mensen ze kunnen bekijken.

Naast biljarten is Martien ook lid van Heemkundekring Nuland. Thuis heeft hij een museum met oude gereedschap dat hij graag laat zien en ook uitgebreid over kan vertellen.

Als zijn lijfblad “De Biljart Ballen” bij Kerkzicht binnen is, neemt hij steevast een exemplaar mee en leest letterlijk alle artikelen. Hij weet dit later ook nog te vertellen, ook van jaren terug.

Videofilmpje met Martien in actie

Fotoreportage Martien 90 jaar

Martien in de Biljartballen Februari 2020 pagina 2

Dit vind je misschien ook leuk...