Biljarten binnenkort op Ziggo Sport

Helaas valt er weinig te biljarten, alle biljartlokaties voorlopig nog gesloten. Voor de liefhebbers is er binnenkort wel de mogelijkheid te genieten van maar liefst drie dagen biljarten op Ziggo sport.

Verslag van Kozoom verslaggever Frits Bakker

NISTELRODE – De Duke Challenge, het internationale driebanden toernooi met zestien Europese topspelers met Jumbo als hoofdsponsor, heeft de planning voor de eerste twee dagen van de knock-out bekendgemaakt. De bekende wedstrijdleider, Henny Wezenbeek, geeft het officiële startsein op woensdag 20 januari om 10.00 uur. Op die eerste dag worden zes partijen gespeeld met een gepland tijdschema van vijf kwartier per wedstrijd. De twee resterende partijen van het schema volgen donderdag 21 januari vanaf 10.00 uur.

De Italiaanse routinier Marco Zanetti, onder meer tweevoudige wereldkampioen, opent het schema tegen de jonge Spanjaard Antonio Montes, voormalig Europees juniorenkampioen op Nederlandse bodem. De Duitser Martin Horn komt daarna in de Duke arena voor de tweede wedstrijd tegen de streekfavoriet Jean van Erp.

Voor de derde en vierde optreden treden weer twee absolute wereldtoppers aan. De Turkse nummer en Tayfun Tasdemir, top vijf speler op de wereldranglijst, speelt tegen de Nederlandse revelatie Jeffrey Jorissen. De andere Turkse sterspeler, Semih Sayginer, ontmoeting de jonge Belg en kleinzoon van de grootste biljarter aller tijden: Peter Ceulemans.

Het halve schema van die eerste ronde is dan afgewerkt.

In de laatste dagpartijen staat eerst de Belg Eddy Merckx, ook tweevoudig wereldkampioen, tegenover het grote Franse talent Gwendal Maréchal. De huidige wereldkampioen, de Zweed Torbjörn Blomdahl met zijn immense palmares van grote overwinningen, is tegenstander van de jonge Nederlander Joey de Kok. Daarmee wordt deze eerste dag afgesloten rond 18.00 uur.

Twee wedstrijden uit dit eerste schema worden donderdag vanaf 10.00 uur gespeeld. Murat Naci Coklu, de Turkse speler in de Nederlandse derde competitie geen, opent tegen de Fransman Jérémy Bury. De nummer één van de wereld, Nederlands bekende speler Dick Jaspers, sluit die eerste reeks uit de knock-out tegen Roland Forthomme.

De eerste ronden en de planning voor de Jumbo Challenge

Woensdag 20 januari:
10.00: Marco Zanetti-Antonio Montes
11.15: Martin Horn-Jean van Erp
12.30: Tayfun Tasdemir-Jeffrey Jorissen
13.45: Semih Sayginer-Peter Ceulemans
15.00: Eddy Merckx-Gwendal Maréchal
16.15: Torbjörn Blomdahl-Joey de Kok

Donderdag 21 januari:
10.00: Murat Naci Coklu-Jérémy Bury
11.00: Dick Jaspers-Roland Forthomme

Daarna vervolgt het schema met als eerste wedstrijd de winnaars van de partij Zanetti-Montes tegen de winnaar van Horn-Van Erp en. De kwartfinales zijn gepland om 12.30, 13.45, 15.00 en 16.15 uur. De halve finales, waarvan de ontippen nog nader worden bepaald, zijn vrijdag 22 januari.

Alle wedstrijden worden rechtstreeks op Ziggo Sport uitgezonden. De prijzenpot is 77.000 euro. De partijen worden op die drie dagen in het Duke hotel gespeeld zonder publiek.

Dit vind je misschien ook leuk...