KVO Libre / Kader 2014

Jo van Dijk de nieuwe kampioen van Oss Libre-kader

In een zinderende finale wist Jo zijn zenuwen het beste onder controle te houden. Mede finalist Tonnie van de Wetering (kampioen van 2013) had na 9 beurten een riante voorsprong van 144 tegen 72 maar Jo vocht zich terug met een serie van 42 in de 10e beurt. Tonnie had daar geen antwoord op en in de 12e beurt finishte Jo met een serie van 11. In de gelijkmakende beurt produceerde Tonnie nog met 13 maar dat was onvoldoende. De eindstand 125 kader 38/2 tegen 158 (175 kader 38/2)
Willy Rooyendijk behaalde de derde plaats door een overwinning op de verrassende Mario van de Sanden. Willy wist meteen aan het begin van de partij een snelle voorsprong te nemen door van acquit een serie van 75 te produceren. In 13 beurten maakte Willy zijn 200 caramboles in het 57/2 uit. Mario speelde een prima partij maar met 95 (120) caramboles was dat net te weinig.

Het kampioenschap van Oss libre / Kader beleefde zaterdag een slechte start. Al vroeg in de ochtend werd het Brabantse land, dus ook Oss en omgeving, verrast met veel sneeuw. Gelukkig waren de enthousiaste spelers, arbiters en schrijvers nagenoeg allemaal op tijd aanwezig. Twee ongelukkige laatkomers reden hun auto in een greppel die met een tractor eruit moest worden gehaald. Uiteindelijk kwam alles in orde en speelde alle 21 inschrijvers hun partijen.

Fotoreportage KVO Libre/kader 2014

Het volledige verslag KVO 2014 vanaf pagina 15

Dit vind je misschien ook leuk...