Enquête gevolgen corona

Enquête gevolgen corona: somber beeld biljart/darthoreca, zalen, en cafés

Een derde van de respondenten denkt dat hun lokaliteit met de huidige steunmaatregelen het NIET gaat redden.

KNBB-directeur Willem La Riviere & NDB-directeur Paul Engelbertink uiten zorgen over voortbestaan sport/leisure infrastructuur en de ondernemers, en benadrukken belang van extra steunmaatregelen

Bron: website KNBB Carambole

Net als bij het begin van de coronacrisis heeft de KNBB, ditmaal samen met de NDB, een enquête uitgestuurd over de gevolgen van de coronacrisis. Een enquête gericht op biljart/darthoreca, zalen, en cafés met concrete vragen zoals: het verwachte omzetverlies voor een jaar indien de lokaliteit kort, middellang of lang gesloten zou moeten blijven, de verwachting of de lokaliteit met de huidige steunmaatregelen het zal gaan redden, welke steunmaatregelen worden gebruikt, en of er behoefte is aan een branchevereniging die opkomt voor hun belangen.

Was er bij de enquête aan het begin van de coronacrisis er nog best wat hoop, inmiddels is het beeld een stuk somberder. Zelfs bij ‘slechts’ dicht tot 1 december 2020 verwacht liefst 85% van de respondenten een omzetverlies van 40% of meer voor een heel jaar. Bij een langere sluiting worden de verwachte omzetverliezen steeds groter: ruim twee derde van de respondenten noemt ‘80% of meer’ als verwachte omzetverlies indien de lokaliteit gesloten moet blijven tot 1 april 2021. En: ongeveer een derde (32.29%) denkt dat hun lokaliteit met de huidige steunmaatregelen het NIET gaat redden. Dat is echt veel, en zorgelijk.

Lees het volledige artikel op de website van KNBB Carambole

Dit vind je misschien ook leuk...