’t Libre in Oss weer open

Na acht maanden is ’t Libre in Oss weer open, mét nieuwe eigenaar Arnold Houterman

OSS – Het is een vreemde tijd om een café te (her)openen. Maar toch is dat precies wat nieuwe eigenaar Arnold Houterman doet met ’t Libre in Oss. Voor het eerst sinds het begin van de lockdown is de kroeg aan de Molenstraat weer open.

Bron Brabants Dagblad  Roy van der Lee 02-10-20

,,Voor winstbejag hoef je het zeker in deze tijd niet te doen”, zegt Houterman (68) van achter de tap. ,,Maar dit café is veel te mooi om gesloten te blijven. Ook voor al die verenigingen die hier graag komen. Dus toen de pandeigenaren me benaderden om er samen de schouders onder te zetten, heb ik ‘ja’ gezegd. Ze denken over alles goed mee.”

Met vier pooltafels, een ouderwets biljart en een handvol dartboards is ’t Libre dé plek voor kroegsporten in Oss. Een mannetje van KPN legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe tv-installatie, zodat ook de Formule 1 en de eredivisie vanuit de kroeg te volgen zijn. Die maken het sportaanbod compleet.

Dicht na de lockdown

‘t Libre stond sinds augustus vorig jaar te koop. Die stap volgde op het overlijden van de vorige eigenaar: Frans van der Wielen. In de maanden die volgden, hielden zijn broers en zussen de kroeg draaiende.

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad

Dit vind je misschien ook leuk...