Samen zijn we sterk

KVC geeft welkomstkorting van 50% op toch al lage contributie van slechts €5; korting geldt voor eerste lidmaatschapsjaar. Aanmelding leden kan via Ledenadministratie KNBB: la@knbb.nl

Artikel/oproep KVC uit KVC Nieuwsbrief Augustus 2020

STATUTEN, RECHTEN EN PLICHTEN ‐ De letter en de geest van de “wet”
De statuten van een vereniging beschrijven onder meer de rechten en plichten van de leden. In de statuten van de KNBB en KVC is dat niet anders. In één van de artikelen (nummer 5, lid 2) staat dat de verenigingen hun leden dienen aan te melden bij de KNBB. En dat zijn dus niet alleen de competitie spelende leden maar ook die leden die niet meedoen aan team‐ of PK‐wedstrijden.
Het is ons gebleken dat niet alle verenigingen en/of hun leden dat weten.

In één van de artikelen (nummer 5, lid 2) staat dat de verenigingen hun leden dienen aan te melden bij de KNBB. En dat zijn dus niet alleen de competitie spelende leden maar ook die leden die niet meedoen aan team‐ of PK‐wedstrijden

De handhaving van dit artikel is niet eenvoudig, om niet te spreken van “onmogelijk”. De KNBB en KVC hebben niet de mogelijkheid om in de ledenadministratie van een vereniging te kijken. Zij zijn afhankelijk van de “sportiviteit” van de verenigingsbestuurders om al hun leden ook in “MijnKNBB.nl” als lid aan te melden bij de KNBB/KVC.

Lees verder op de website van KNBB Carambole

Dit vind je misschien ook leuk...