District Oss 80 jaar

District Oss is met het nieuwe bestuur gelukkig weer in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Een mooie gelegenheid, tijdens de voortdurende corona lockdown, te kijken naar dit bijzondere jaar.

In 1940 werd de Osse centrale commissie (later district Oss) opgericht. Ongetwijfeld was het in de oorlogsperiode 1940 – 1945, niet altijd als vanzelfsprekend dat men altijd en overal kon biljarten.

De huidige situatie anno 2020, is niet geheel vergelijkbaar, echter ook nu kunnen we niet in competitieverband of in een persoonlijk kampioenschap biljarten.

Het nieuwe bestuur hoopt van harte het nieuwe seizoen 2020 – 2021 in september te kunnen starten.

Er wordt al volop overlegd met KNBB Carambole en het gewest. Inmiddels is er een concept rooster waarover u binnenkort over wordt geïnformeerd. Uiteraard kijken veel liefhebbers al uit naar de competitie.

Het nieuwe bestuur wil op gebied van communicatie zich richten op de toekomst. Er wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website die zich aanpast aan smartphone of tablet. De verbeterde zoek functies en menu zullen een bezoek aantrekkelijk maken. Het district gaat voortaan nieuwe email adressen in gebruik nemen. Deze vindt u zeer binnenkort al op de huidige website.

Dat het niet als vanzelfsprekend is dat vrijwilligers zich beschikbaar willen stellen, voor een bestuurs- of andere functie in de organisatie, hebben we vrij recent nog ervaren. Het is daarom ook zo belangrijk, mensen die zich met veel liefde, inzetten voor hun collega biljarters, eens een schouderklopje krijgen.

Uw webmaster heeft gemeend drie mensen in het zonnetje te zetten die niet geheel toevallig, dit jaar ook nog eens 25 jaar, het district als arbiter hebben gediend.

Jan Dunk, Piet Tilders en Frans Wijnakker waren en zijn, de afgelopen 25 jaar, gezichtsbepalend geweest voor district Oss.

Dit jubileum wordt aangevuld met een uitgebreide fotoselectie waarin niet alleen Jan, Frans en Piet zich terugzien maar ook vele anderen: Fotoserie 25 jaar arbiters

Dit vind je misschien ook leuk...