Maatregelen persconferentie 6 mei

Interpretatie routekaart/maatregelen persconferentie 6 mei

Nog geen antwoorden – maar de belangrijkste vragen die in onze achterban leven zijn vandaag voorgelegd aan NOC*NSF

07 mei 2020

Het kabinet maakte op 6 mei de vervolgstappen bekend vanaf 11 mei tot en met 1 september voor de terugkeer vanuit de intelligente lockdoen richting ‘normaal’. Voor deze vervolgstappen (routekaart) is het voorbehoud gemaakt dat het aantal besmettingen niet oploopt en dat er uiteraard aan de richtlijnen gehoor wordt gegeven.

De KNBB is blij voor alle spelers (sport en recreatieve spelers), organisaties en lokaliteiten dat er nu perspectief wordt geboden. Zie hiervoor het persbericht van het kabinet.

Eerder hebben wij al als leidraad een sportspecifiek concept protocol opgesteld en vanuit NOC*NSF verwachten wij vrijdag een aangepast algemeen sport protocol.

Wij merken dat de gepresenteerde routekaart bij onze achterban veel vragen oproept. Vragen zoals: welke accommodaties vallen onder horeca, vragen over competities, vragen over onofficiële wedstrijden, etc. Wij hebben vandaag samen met andere sportbonden, die vooral in horeca actief zijn, enkele vragen voorgelegd aan NOC*NSF om aan de instanties die betrokken zijn bij de besluitvorming voor te leggen.

Zodra wij antwoord hebben gekregen en/of er meer uitleg is over de maatregelen zullen wij dat op www.knbb.nl/coronavirus publiceren.

Tekst: KNBB
Foto: rechtenvrij via Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...