Jeugdinterland Nederland België

Negentien spelers uit beide landen stonden te trappelen van ongeduld om de wedstrijden te beginnen. Voor Nederland: Rik Kolorz, Tycho Schoofs, Djami Theunisz, Bart van de Valk, Dylan Biemans, Thijs Meulepas, Imke Theunisz, Dirk van den Berg, Evi van Erp, Jay van der Pas en Tjeu Rutten.

Bij België: Luca Philipoom, Vincent Goossens, Lars Verhaegen, Niels Verhaegen, Noah Rosier, Seppe de Boey, Thomas Ruccione en Bran Castermans.Bij Nederland deden er twee meisjes mee en bij België waren er twee jongens die normaal ook op tafels van 2.30 m speelden. De andere spelers zijn daar tafels van 2.10 m gewend. Op de matchtafels werd ook nog door vier spelers een onderlinge driebanden-competitie gehouden. Martijn Roefs voor Nederland en uit België, Stef van Hees, Joppe van den Wouwer en Nick Rosier. De sfeer was er vanaf het begin meteen.

Gezelligheid onder de spelers en supporters, iedereen was enthousiast. Deelnemers in clubtenue gestoken met respect naar de tegenstanders, arbiters, schrijvers en organisatie. Het evenement was goed georganiseerd en mooi om te zien dat er verschillende mensen zijn die veel voor de jeugd organiseren en betekenen. Een onvergetelijke dag is het geworden voor organisatie en spelers. Dat is een compliment voor iedereen. Er werd gespeeld in teams van twee spelers, Scotch Double. Tijdens de lunch was de stand gelijk. Na de pauze bleven de wedstrijden gelijk opgaan. Bianca Otjens zei al gekscherend dat ze een zaag moest halen om de beker doormidden te zagen als het zo zou blijven. In de laatste wedstrijden maakte Nederland het verschil. Bianca Otjens en Ludo Laureyssens, bedankt voor het organiseren van deze interland. Nederland neemt de grote Man op Maat Wisselbeker, geschonken door Wil Janssen, mee naar huis en deze zal volgend jaar weer de inzet zijn van een nieuwe interland

Artikel in de Biljartballen, tekst: Wilmy van Boxem

Met dank aan Jan Rosmulder de Biljartballen op de website, de uitgebreide fotoreportage

Nieuwsbrief week 29 week 08 – 2020

Dit vind je misschien ook leuk...