Biljartcentrum Uden moet biljartwalhalla worden

Met een topteam in de eredivisie, kansen voor de jeugd en andere sportfaciliteiten als darten wil Carl Verhoeven Biljartencentrum Uden een flinke make-over geven.

De huidige uitbater Eddy Vergunst opende het centrum ruim zes jaar geleden. Nu wil Carl Verhoeven uit Heeswijk-Dinther het centrum overnemen. “Ik wil het centrum nieuw leven inblazen”, aldus Verhoeven. Het centrum wordt verbouwd en uitgebreid zodat er plek is voor meer biljarttafels.

Verhoeven ziet graag dat het biljartniveau in Uden naar een hoger niveau wordt getild, namelijk de eredivisie. Om dit mogelijk te maken, heeft Verhoeven ook al nagedacht over een team. Onder andere biljarter Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther verhuist van het team uit Den Haag mee naar Uden. Ook heeft Verhoeven al een overeenkomst met de Spaanse biljarter Antonio Montes.

Champions League

Verhoeven is geen onbekende in de biljartwereld, want de afgelopen drie jaar was hij sponsor van eredivisieteam SIS Schoonmaak uit Den Haag dat Nederlands kampioen werd. In 2018 werd het team tweede in de Coupe d’Europe. “Dat is de Champions League van het biljarten”, aldus Verhoeven.

Carl Verhoeven: Ik wil de jeugd enthousiasmeren om te gaan biljarten

Jeugd

Naast een team op het hoogste niveau wil Verhoeven biljarten in de breedte aanpakken. “Ik wil de jeugd enthousiasmeren om te gaan biljarten. Biljarten wordt toch vaak gerelateerd aan ouderen”, realiseert Verhoeven zich. De initiatiefnemer ziet in de regio dat veel biljartplekken zijn verdwenen. “Café Jan van Erp in Heeswijk-Dinther is bijvoorbeeld weggevallen”, zegt Verhoeven die hij tij hoopt te keren. Met nationale en internationale toernooien hoopt hij de jeugd warm te maken.

Ook denkt Verhoeven na over andere manieren om een sportbelevenis te creëren. Zo denkt hij aan het ophangen van dartborden en het plaatsen van televisieschermen voor het kijken van sporten als formule 1 en voetbal. “Maar de nadruk ligt op biljarten. Het biljarten moet weer opleven.”

Het is de bedoeling dat Verhoeven het biljartcentrum per 1 februari overneemt van Vergunst. Na de zomer wordt het vernieuwde biljartcentrum geopend.

Lees ook het artikel van Kozoom Frits Bakker op de website van district Oss

Nieuwsbrief 23 week 02 – 2020

Website Brabants Dagblad

Website kliknieuws

Website DTV

Website Kozoom

Dit vind je misschien ook leuk...