Udense kampioenschappen bandstoten

Van 25 tot en met 30 november 2019 werden in Jeugdhuis “De Sprong” in Volkel voor de 36e keer de Udense Kampioenschappen Bandstoten georganiseerd.

Bandstoten is de biljartvorm waarbij spelers telkens eerst minimaal een band moeten raken voordat het punt gemaakt kan worden. Het is een soort van tussenvorm tussen het bekende Libré en het driebanden. Het mooie aan dit spel is dat iedereen kan meedoen en ook velen kans hebben om te winnen. Spanning is gegarandeerd!

Dit jaar streden er 74 deelnemers – allemaal uit de gemeente Uden – in 3 klassen om de wisselbokalen.
In poule C was de finale tussen Jean van de Zanden en Wim Vogels. Jean won deze finale met 15 caramboles en een toernooi gemiddelde van 0.96. Poule B werd gewonnen door Wim van de Locht die een mooie overwinning behaalde met 29 caramboles en een algemeen gemiddelde van 1,40.

Dan poule A. Hier werd de finale gespeeld door Tonnie Janssen en Piet de Louw. Tonnie liet Piet geen kans en werd met 40 caramboles in 6 beurten de terechte winnaar met een mooi gemiddelde van 3.06 over het hele toernooi. De organiserende Biljartvereniging Jong Geleerd wil alle sponsoren en deelnemers bedanken voor hun financiële steun en hun sportiviteit.

Uitslagen:
Poule A: 1e plaats Tonnie Janssen, 2eplaats Piet de Louw, 3eplaats Mark Robben, 4e plaats Andre Derckx.
Poule B: 1e plaats Wim van de Locht, 2e plaats Frans Bouwmans, 3e plaats Cor Verkuilen, 4e plaats Martien van Dooren.
Poule C: 1e plaats Jean van de Zanden, 2e plaats Wim Vogels, 3e plaats Bert Ronken, 4e plaats Hans van de Pol sr.

Nieuwsbrief 18 week 49 – 2019

Dit vind je misschien ook leuk...