Drie nieuwe 2* arbiters voor district Oss

Zaterdag 16 november was het zover. Na misschien een onrustige nacht togen Jolanda Bongers, Manuela van Boxtel en Henry Wibier naar café ’t-Berghje in Oss.
Niet om gewoon te arbitreren maar om het examen af te leggen voor de arbiter 2ster cursus.
Onder leiding van Johan Beaard van district den Bosch, en tesamen met 3 arbiters uit datzelfde district begon de dag om half 10 met een theorie examen.

Spannend want bij meer als 8 fouten zou het examen al afgelopen zijn. Na ruim een uur bleek dat slechts 1 arbiter de theorie niet had gehaald en moest teleurgesteld naar huis. Jolanda, Manuela en Henry hadden voldoende geleerd en mochten door voor het praktijkexamen.
Met behulp van voorspelers Bert en Geert (3-banden) en Harold en Willy (kader) moesten de examenkandidaten onder het toeziend oog van examinator Anja Groeneveld het geleerde in praktijk tonen.

 

Na ruim 3 uur, onderbroken door een lunch, werd er een zucht van verlichting geslaakt want het zat erop. Uit ooghoeken werd natuurlijk wel gekeken naar Anja die er rustig op los schreef, en dat veroorzaakte toch wel wat spanning. Hierdoor werden zo links en rechts kleine foutjes gemaakt, maar om kwart over 2 sprak Anja het verlossende woord ….. jullie willen allemaal met een badge naar huis?
En ja …. vanaf dat moment mochten zij zich arbiter 2ster noemen.
Wel gaf Anja nog wat tips mee om zeker de laatste onvolkomenheden in de toekomst af te leren, maar de blijdschap was op de gezichten te lezen.
Gefeliciteerd met het behalen van het certificaat en de badge

Nieuwsbrief 16 week 47 – 2019

Dit vind je misschien ook leuk...