Herberg de Bekker in andere handen

Karakteristieke herberg D’n Bekker in Heesch gaat over in andere handen

HEESCH – Herberg D’n Bekker in Heesch krijgt een nieuwe toekomst. De familie Van der Heijden heeft de markante boerderij op de hoek van de Burgemeester Woltersstraat en de Vinkelsestraat verkocht aan ondernemer Adri Van den Akker in Heesch, bekend van de makelaardij in het dorp.

  

De huidige exploitanten van D’n Bekker hebben de zaak bijna 51 jaar gerund. ,,Wij zijn al 75 jaar, dan mag je er onderhand mee stoppen”, reageert Annie van der Heijden die nu nog samen met Jan in het woongedeelte van de karakteristieke boerderij bij de herberg woont.
De overdacht van de herberg vindt begin volgend jaar plaats, er komt nog een afscheid voor de vaste klanten. Het is nog niet duidelijk wat de plannen voor de boerderij zijn. ,,Ik ga in overleg met de gemeente Bernheze om te praten over de mogelijkheden. Een idee is kamerverhuur, maar op dit moment weet ik het echt nog niet precies. Ik wil iets creëren waardoor het rendabel wordt om het pand te verbouwen en te verbeteren. Ik doe mijn best om er iets leuks van te maken”, aldus Van den Akker. Hij hoopt dat hij een nieuwe exploitant voor het café kan vinden. ,,Want Heesch heeft nog maar weinig cafés over, het zou jammer zijn als deze ook verdwijnt. Maar zelf ga ik dat niet doen. Ik zoek dus iemand die het leuk vindt het café draaiende te houden.”

Verslag Brabants Dagblad Tom Vos

Webpagina Brabants Dagblad

Webpagina DTV

Nog even volle bak in ‘beste café Heesch’

Hun gevoelens mag je op z’n minst als ambivalent betitelen. Wetende dat je ‘beste café van Heesch ever’ al vijftien jaar te koop staat, er in de feestzaal inmiddels tien jaar serene rust heerst en de gezondheid veel langer doortappen en uitserveren niet toestaat en je tóch liever zou willen doorgaan. Die tegenstrijdigheid druipt er bij de midzeventigers Jan en Annie van der Heijden hoorbaar van af.

Jan en Annie van der Heijden gaan nog door tot en met oudjaarsdag.
Bijna 51 jaar bestierden ze hun Herberg D’n Bekker met meer dan volle inzet, maar nu valt het doek. ,,Als de verkoopakte straks bij de notaris is gepasseerd”, verzucht Jan aan de stamtafel met karakteristiek kleedje. ,,Misschien, mocht er een nieuwe uitbater opstaan, dat ik die nog eens kom helpen oberen. Hoe dan ook gaan we ons café tot eind december draaiende houden om op oudjaar af te sluiten met live muziek. Een traditie. Volle bak verzekerd.”

Jan z’n vader nam in 1952 de dorpskroeg, toen nog Molenzicht, over van Janus ‘Buuts’ van den Akker en stopte op z’n zestigste. ,,Voor ons, die 1e januari 1969, het sein om de zaak over te nemen. Pas op 11 februari, onze trouwdag, mochten we samen slapen boven de zaak; zo ging dat toen”, lacht Annie, die na haar geboorte veertien dagen in Volkel woonde en vervolgens door de vroedvrouw in Boekel werd opgevoed. ,,Mijn ouders kwamen bij een bombardement op het vliegveld om het leven.”
,,In 1991 verbouwden we de zaak”, vult Jan aan. ,,Werd het café een herberg. Puur in naam. Met rood-wit geschilderde zandlopertjes op de luiken; de enigen die hier logeerden, waren we zelf.” Hij pakt een A4’tje met verenigingen die vaste klant waren. Zeventien stuks. Van biljarters tot duivenmelkers, volksdansers, wielerfanaten en mensen met een beperking. ,,Bij het carnavals-kienen kwamen we altijd tafels te kort. Zaten de kieners met hun kaarten op de strijkplank in onze keuken.”

Bron Brabants Dagblad”: Mari van Rossem 02-09-19 Bron: BD

Zie ook artikel op de BD website nog even volle bak

Nieuwsbrief 03 week 34 en 05 week 36 – 2019

Dit vind je misschien ook leuk...