Van Hinthum toernooi 2019

Van Hinthum toernooi 2019

Begonnen werd met 65 deelnemers in 3 poules bandstoten, 3 poules 3 banden, 2 poules kader en 5 poules libre dus de 2 weken van 5 dagen voorwedstrijden was weer hard nodig.
Bij het kader troffen Rien van Gaal en Willy Rooijendijk elkaar om te beslissen wie er naar de finale ging. Willy maakte zijn partij uit in 11 beurten en bij Rien liep het niet zo lekker als zijn voorgaande partij waar hij in 2 brt op 48 car stond en nu kwam zijn totaal niet verder als 38 car.
De ander halve kader finale ging tussen Harold Megens en Henk Vugts en ook bij deze partij was het een beetje eenzijdig, Harold had de partij uit in 9 brt en Henk kwam niet verder als 18 car.
De halve finales bandstoten gingen tussen Rinie van de Berg en Jan Verhaaren waarbij Jan na 36 brt aan het langste eind trok en zich op mocht gaan maken voor de finale van tegen de winnaar van de andere partij Jeannette Habraken, die aan maar liefst 3 spelsoorten mee deed, en Martijn te Plate.
Martijn scoorde er regelmatig op los maar Jeannette had al betere partijen laten zien en kon het dus niet bolwerken tegen Martijn die dus Jan Verharen treft in de finalepartij.
Bij het 3 b stonden in de halve finale Anton Mulder en Mathieu Maas tegenover elkaar en Tonnie van Oss en Ton Duurland. Mathieu won van Anton die slechts 4 car te kort kwam. In de andere finale was er bij een gelijkspel een tiebreak nodig om een winnaar te krijgen en hierbij trok Tonnie aan het langste eind.
Op 17 augustus om 15 uur begonnen de eerste finales te weten het 3 banden en het kader.
Bij het 3 banden waren de finalisten Tonnie van Oss, 31 car, en Mathieu Maas, 17 car. Mathieu ging hard van start met 8 caramboles in 6 beurten en was dus al bijna op de helft en Tonnie kon maar moeizaam volgen. Mathieu had er zin in en ging onverstoorbaar verder en had na 30 brt zijn 17 car op het bord staan, een moy van 0,566. Tonnie kwam niet verder als 16 car en een moy van 0.551.
Mathieu Maas dus de winnaar van het 3 banden toernooi.
Bij het kader stonden Willy Rooijendijk, 200 car 80% de winnaar van 2018, en Harold Megens, 144 car 80% tegenover elkaar in de finale. Willy had zijn kortste partij van dit toernooi op 3 brt staan en Harold op 7 brt dus het beloofde een mooi match te worden. Echter de wedstrijd ging voor beiden maar moeizaam van start, na 7 beurten stond het nog maar slechts 18 voor Harold tegen 43 voor Willy.
Toen kwam er beetje schot in de zaak en na 13 beurten mocht Willy zich wederom de kampioen van het kadertoernooi noemen..
Bij het bandstoten ging de finale tussen Martijn te Plate, 55 car en have finalist van 2018, tegen Jan Verhaaren, 30 car. In het begin ging het in verhouding gelijk op maar na beurt 11 kwam Martijn in zijn spel en en maakt in de laatste 7 beurten 32 car en won zo de partij in 18 brt met een mooi gemiddelde van 3.055.
Toen de finale van het libre, dat ging tussen Ruud Driessen 70 car tevens de winnaar van het bandstoten van 2018 en Willy Kleintjes, 38 car en debutant in het toernooi. Het was een wedstrijd met weinig spanning, Ruud maakte met regelmaat zijn caramboles en Willy kwam maar niet is zijn spel en alles ging net mis. Ruud had na 33 brt zijn 70 car in de pocket en Willy bleef steken op slechts 18 car.

Jeannette Habraken verovert de sportiviteitsbeker omdat ze zich wist te plaatsten voor maar liefst drie kwartfinales. In de voorwedstrijd van het libre werd ze zelfs eerste. Tevens heeft ze zich alle dagen ingezet om te arbitreren.

Na afloop van de finale’s stond er een warm en koud buffet klaar voor alle deelnemers en evt partners.
We kunnen weer terug kijken op een gezellig verlopen toernooi.

Johnny van de Camp

Alle uitslagen en fotoreportage staat op de website van district Oss

 

Nieuwsbrief 03 week 34 – 2019

Dit vind je misschien ook leuk...