Get Adobe Flash player
Het Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi 2019

190707 279web 190707 286web

5 juli dag 1 binnenkomst

5 juli dag 1 actiefoto’s

6 en 7 juli dag 2 en 3 actiefoto’s

7 juli prijsuitreiking

In het weekeinde van 5 tm 7 juli werd in de Hazelaar te Rosmalen het 20e Nationaal arbiterstoernooi gespeeld.

Dit jaar was het 20 jaar geleden dat Mart van der Heijden samen met Tim Oortman in Hapert het NAT (Nationaal Arbiters Toernooi) voor het eerst organiseerde. Na een aantal jaren Hapert werd er enkele jaren in Ravenstein gespeeld. Vanaf 2009 is het vaste adres de Hazelaar te Rosmalen met de gastvrije uitbaters Marco en Frank.

Na het overlijden van Mart heeft een groepje enthousiaste arbiters, dit toernooi een vervolg gegeven. Hans Berkhout, Rob Esser, Peter en Paula Boers hadden gemeend dit toernooi om te dopen tot Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi. De kinderen van Mart waren verheugd en geven jaarlijks acte de presence tijdens de prijsuitreiking.
Dit jubileum toernooi werd door de leden van de huidige organisatie voor het laatst georganiseerd. Ze hoopten van harte dat dit gezelligste toernooi van Nederland een opvolgende organisatie kreeg.
Gelukkig kon spreker Peter Boers de volle zaal het drietal Johan Jansink, Jan Kingma en Marco Ubbink als hun opvolgers presenteren.

In de geboorte- en woonplaats Heesch en district Oss kent men Mart beter als Tiny van Nol D'n Bekker. Nol D'n Bekker was de vader van Mart die in Heesch een café uitbaatte. Broer Jan staat in dit café nog steeds achter de tap.

Jeannette Habraken hield de eer van het arbiterskorps district Oss hoog en werd ongeslagen kampioen van het bandstoten toernooi.
Jeannette speelde een fantastisch toernooi, alle partijen werden in winst omgezet. Ze speelde een algemeen moyenne van liefst 1,379 een beste partij van 1,928 en een hoogste serie van 9, dat waren de beste resultaten van allemaal.
Hans Bervoets slaagde erin bij het driebanden klein derde te worden. In tegenstelling tot vijf jaar geleden toen Adrie en Corry van de Laar beide eerste werden, presteerden ze het deze keer jawel allebei op een achtste plek te belanden.

Alle kampioenen:
Kader: Peter Boers
Driebanden groot: Dominique van Andel
Driebanden klein: Emile Havers
Bandstoten: Jeannette Habraken
Libre: Jan Kingma

Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi 

Beste mede-arbiter,

Om vanaf 1 maart te kunnen starten met de voorwedstrijden van het MvdH toernooi is de sluitingsdatum voor inschrijvingen gesteld op 27 januari a.s..
Vanaf februari worden de poules geformeerd, gepubliceerd en de deelnemers ingelicht in welke poule en bij welke wedstrijdleider ze ingedeeld zijn.
Op het moment dat de poules klaar zijn kunnen, indien er ruimte is, alleen nog “nieuwe” arbiters bijgevoegd worden.
Alle inschrijvingen t/m 15 januari zijn verwerkt en de deelnemers hebben hiervan een bevestiging ontvangen.
Info over de opzet van de voorwedstrijden, de mail verzonden aan alle arbiters d.d. 30 november 2018 en het inschrijfformulier met daarop ook vermeld wat de inschrijfkosten zijn, staan in:
Mart vdr Heijden toernooi 2019

Paula Boers
Coordinator VW MvdH toernooi
boerspeter@kpnmail.nl

MvdH arbiters  
 
Het MvdH arbiters toernooi 2018
 
MvdH 180707 254web MvdH 180707 111web
Het Mart van der Heijden arbiterstoernooi is van 6 tm 8 juli in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld, dit jaar voor de 19e keer.
Frans Wijnakker wist bij het bandstoten een derde plaats te behalen. Jeannette Habraken speelde ook band en wist drie partijen te winnen, en behaalde hiermee een vijfde plaats. Hans Bervoets had zich voor de matchtafel driebanden groot geplaatst. Niet wat hij vaak heeft gespeeld, hij behaalde met twee winstpartijen en zevende plaats.
De foto reportages: Dag 2 en dag 3
 
 
Het MvdH arbiters toernooi 2017
 
170701 534b web 170701 526 web
 
Hans Bervoets presteert het om als enige finalist van de arbiters van district Oss een titel naar huis te nemen. Hans behaalde het prachtige moyenne van 2,30 maar liefst 128 % boven zijn aanvangsmoyenne. Toch ging het niet als vanzelfsprekend want Hans moest toch twee verliespartijen toestaan en eindigde evenals Marcel Kools (106 %) op 10 matchpunten. De prijsuitreiking was zoals elk jaar in aanwezigheid van de familie van der Heijden. Kleindochter Indy overhandigde de prijzen.
Het is al jaren een traditie dat de arbiters van district Oss één of meerdere titels behalen. Hopelijk kan men volgend jaar deze traditie voortzetten.

Het MvdH arbiters toernooi 2016

160703 387a BM MvdH 2016 alle spelers

Van 1 tm 3 juli, is het Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi weer georganiseerd. De vertrouwde lokatie was in de Hazelaar te Rosmalen. Ook dit jaar namen arbiters uit district Oss deel.

Frans Wijnakker haalde met een derde plek op het driebanden klein, de beste prestatie voor ons district.

Het Mart van der Heijden toernooi 2016 zit er weer op. Van 1 tm 3 juli, is het Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi georganiseerd. De vertrouwde lokatie was in de Hazelaar te Rosmalen. Ook dit jaar namen arbiters uit district Oss deel. Frans Wijnakker haalde met een derde plek op het driebanden klein, de beste prestatie voor ons district. Dit jaar hadden helaas minder arbiters uit ons eigen district zich geplaatst.

Bij het bandstoten plaatste Jeannette Habraken zich maar behaalde met slechts 2 overwinningen en 8e plek. Haar moyenne was exact 1,00
In het driebanden klein spelen nagenoeg elk jaar wel arbiters uit ons district. Zo ook nu weer en wel met Hans Bervoets die ondanks zijn rugklachten toch nog met 5 punten 7e werd. Beter deed het Frans Wijnakker met een derde plek. Maar liefst 5 spelers haalden 4 overwinningen dus 8 punten. Daarvan had Frans het derde beste moyenne. In het libre, kader en driebanden groot had Oss geen deelname.

De foto's werden verzorgt door uw eigen webmaster:

Fotoimpressie eerste speeldag: MvdH vrijdag

Fotoimpressie 2e en 3e speeldag: MvdH zaterdag en zondag

Fotoimpressie prijsuitreiking

Uitslagen MvdH toernooi

Het MvdH arbiters toernooi 2015

150705 243 web

Henk Schamp houdt de eer voor district Oss hoog

150705 021 web

Belangstelling van Jan en Annie van der Heijden

150705 053 web

Henk Schamp kampioen bandstoten

150705 101 web

Piet Tilders op de 2e plaats met het libre

In het bloedhete weekeinde van 3 tm 5 juli is het Mart van der Hreijden Nationaal arbiterstoernooi in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld. Dit jaar zat het terras voor de Hazelaar niet gevuld spelers, arbiters en belangstellenden. Nee die zaten in de, met airco gekoelde, biljartzaal. Belangstelling was er aan de kant van de familie van Mart (Tiny van Nol dn Bekker) met een bezoek van Jan en Annie van der Heijden maar steevast ook van zoon Arthur die met z'n vrouw en kinderen acte de précence gaven.

Henk Schamp was diegene die dit jaar de eer voor district Oss hoog hield en werd kampioen met het bandstoten. Ook Piet Tilders en Adrie van de Laar behaalden een hoge klassering, resp tweede en derde met het libre. Hans Bervoets tot slot werd vijfde in het driebanden klein.

Door diverse redenen had district Oss iets minder deelnemers maar dat wordt in 2016 ongetwijfeld rechtgetrokken. Het organiserende team olv Hans Berkhout waarborgt dat ook komend seizoen het toernooi zal plaatsvinden maar hoopt van harte op een groter aantal deelnemers. Indien 10% van de ruim 1400 arbiters zich meldt zijn ze al dik tevreden.

Het verslag van de organisatie

De fotoreportage van de finaledag

Alle informatie MvdH toernooi

Het MvdH arbiters toernooi 2014  

P1090484a

Het Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi is dit jaar weer uitstekend verlopen. De organisatie en Sportfoyer de Hazelaar hadden het perfect voor elkaar.

Een unieke prestatie leverde het arbitersechtpaar Adrie en Corry van de Laar, Adrie won het bandstoten en Corry werd in het libre eerste. District Oss had een vertegenwoordiging van zeven arbiters in de vijf verschillende spelsoorten.

 

Het is dan ook heel bijzonder dat maar liefst vier eerste plaatsen naar dit district gingen. Frans Wijnakker werd eerste in het driebanden klein en Geert van Lith werd kampioen driebanden groot. Tot slot werd Marco Vonk gehuldigd als eerste in het kader.
Komend seizoen wordt dit kampioenschap wederom in het eerste weekeinde van juli gespeeld.

Er wordt in vijf spelsoorten gespeeld met elk 8 finalisten die zich in de voorwedstrijden kunnen plaatsen. Voor het libre hadden de dames arbiters Corry van de Laar en Jeannette Habraken zich weten te plaatsen. In het bandstoten speelden Arie van de Laar, Henk Schamp en Hans Bervoets. Geert van Lith mocht het op de grote tafel gaan proberen en speelde driebanden groot. In het kader waren dit jaar geen deelnemers van district Oss.

Verslag in Nieuwsbrief 41

Foto impressie van het MvdH toernooi

Foto serie prijsuitreiking MvdH toernooi

Biljart totaal

In het augustusnummer van Biljarttotaal prijkt het trotste arbitersechtpaar Corry en Adrie van de Laar op de voorpagina. Zowel Corry (libre) als Adrie (Band) werden kampioen bij het Mart van der Heijden nationaal arbiterstoernooi. Een bijzondere en unieke prestatie. Op deze pagina kunt u hierover verder lezen.
Tevens verwijs ik u naar het uitgebreide verslag in Biljart totaal.

In dit kleuren blad kunt u ook tussen alle Nederlandse kampioenen op de pagina van de landsfinale het team van Kerkzicht bewonderen. Dit team werd met Jan-Hein Clement, Wilfred Clement en Antwan van de Hurk Nederlands kampioen in de C1 klasse.

Mocht u nog niet inbezit zijn van Biljart totaal, dan kunt u tot en met december 2014 voor 10 euro dit mooie blad in de bus krijgen.

KopNwsbrfAUG2014