Get Adobe Flash player
Van Hinthum toernooi 2019
DSC06526web Beste Biljartvrienden

Evenals vorig jaar wordt dit jaar het van Hinthum toernooi weer georganiseerd bij De Mulder in Megen. Ook dit jaar zullen we weer spelen op 3 tafels en zullen er max. 15 deelnemers per spelsoort kunnen deelnemen. Dus hierbij het advies om tijdig in te schrijven.

Inschrijving is mogelijk in 4 verschillende spelsoorten:
Kader- Bandstoten- Driebanden- Libre       

In de groepsfase speelt elke deelnemer 4 wedstrijden, verdeeld over 2 avonden. Per spelsoort gaan er 8 deelnemers door naar de kwartfinales.
Je kunt je voor meerdere spelsoorten aanmelden maar zorg, dat je er tijdig bij bent. Want vol is vol !       

 
 
 
 
Archief
----------------------------------------------
Van Hinthum toernooi 2018
Hinthum 2018 Ruud Driessen en Irene Wijnakker web

Verslag van Hinthumtoernooi 2018

Dit jaar was de bezetting met 52 deelnemers zelfs groter dan vorig jaar en moest er dus flink geschoven worden om iedereen zoveel mogelijk tevreden te stellen en tevens de goede sfeer te handhaven. Mede dankzij de bereidwillige medewerking van enkele deelnemers is dat gelukt en kunnen we voor 2018 weer spreken van een geslaagd toernooi.

Met 3 poules kader, driebanden, en bandstoten en 6 poules libre hadden we de twee weken van de voorwedstrijden weer hard nodig. Door het grote aantal Libre-deelnemers werd er met algehele instemming overgegaan tot het inlassen van een achtste finale. Dit kostte weliswaar een extra avond maar daar zat niemand mee. Daarbij kwamen dan nog twee avonden voor de kwart en halve finales. Op zaterdag was de finale.

 

 

Bij kader was het dit jaar Bert Thoonen, die het in de halve finale op slechts drie caramboles na, net niet lukte om voor de derde keer op rij in de finale te komen. Die drie caramboles kwam hij tekort tegen Theo Sanders, die het in de finale moest opnemen tegen Willy Rooijendijk, een 57/2 speler, die wegens omstandigheden allang geen wedstrijd meer gespeeld had maar desondanks ongeslagen tot de finale was doorgedrongen en daarin zijn 200 caramboles in slechts 6 beurten wegwerkte en daarmee ook won.

Bij bandstoten was het Cor van Uden 2-de-klasser (75 caramboles), die te sterk was voor Martijn te Plate. Hij moest het opnemen tegen Ruud Driessen , 4-de klasser (40 caramboles) en nog ongeslagen. Eigenlijk ging de partij tot aan het eind aardig gelijk op. Cor slechts kwam 5 caramboles tekort. Dus spannend genoeg. Maar Ruud was toch de uiteindelijke winnaar

Bij de halve finale libre was het Theo Kuijpers, die het Harrie van Bommel te moeilijk maakte en Jos te Plate ging er tegen Theo v.d. Ven met de winst vandoor. De finale ging dus tussen Theo Kuijpers en Jos te Plate. Een wedstrijd waarin beide spelers nogal last van zenuwen hadden. Dat bleek dan ook wel uit de 32 beurten en de benodigde tijd die ze ervoor uittrokken. De uiteindelijke Winnaar was Jos te Plate.

Het opmerkelijke bij driebanden was de aanwezigheid van een vrouwelijke deelnemer. Miranda van Bakel. Ze stond na de poulewedstrijden met 0,362 ruim boven het gemiddelde van de andere pouledeelnemers. In de halve finale was ze te sterk voor Bert van Berkom. Ton Duurland moest Tonnie van Oss voor zich dulden. De finale werd dus gespeeld tussen Miranda en Tonnie van Oss.
Miranda moest er 15 maken en Tonnie 31. Halverwege stond het 10 – 10. Dus “kat in ‘t bakkie” zou je zeggen. In de 25-ste beurt stond het 13 -13. Toe werd Tonnie wakker en maakte een serie van 8 caramboles. Hij wist daar helaas door wel erg veel “pech-ballen” geen vervolg aan te geven.
Hoewel Miranda voor de laatste twee caramboles 18 beurten nodig had was dat in de 43-ste beurt voldoende voor de overwinning.

De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar Ruud Driessen, die het toch maar gelukt is om ongeslagen te eindigen.

Dan nog even een dankwoordje voor Ineke en Johnny van de Camp voor de goede verzorging.
En weer hebben Frans en Irene Wijnakker het voor elkaar gekregen om het buffet, de loterijen de prijzen e.d. te organiseren. En natuurlijk weer de gigantische bakken met fruit.
Ook de deelnemers zijn bedankt voor de goede sfeer en de sportieve deelname.
Ik zou zeggen tot volgend jaar, maar dan als deelnemer. Maak je borst maar nat.

Piet Tilders
 
Van Hinthum uitslagen

DSC06401web DSC06433web DSC06526web
Sfeer foto's van Hinthum toernooi
 
PK Nieuws
 
update 16-08
Bijgevoegd de uitslagen van de wedstrijden van de achtste finale Libre.
De winnaars hiervan spelen a.s. vrijdag de kwart finales en aansluitend de halve finales.
Aangezien alle winnaars een verschillend aantal caramboles moeten maken en allemaal een score van 100 % hebben zijn er weinig bevredigende criteria meer over om een rangorde te bepalen. Dus 1 tegen 8, 2 tegen 7, etc. kan niet.
Het lijkt mij daarom het beste als de tegenstanders door loting bepaald worden. Dat zal voorafgaand aan de wedstrijden op vrijdag plaatsvinden. Dus graag zoals altijd tijdig aanwezig zijn. We beginnen om 19.00 uur.
 
update 14-08
Wedstrijdleider Piet Tilders heeft de finaleronden klaar.
Er waren nogal wat mensen, die zich geplaatst hadden voor meer dan 1 spelsoort, zodat het puzzelen was om dit rond te krijgen.

Voor libre wordt er een achtste finale op woensdag a.s. om 19.00 uur
De winnaars hiervan gaan door naar de kwartfinales op vrijdag
De kwartfinale Kader en de kwartfinales Band worden gespeeld op donderdagavond a.s. om 19.00 uur.
De kwartfinale Driebanden en de kwartfinales Libre worden gespeeld op vrijdagavond a.s. om 19.00 uur.

Piet rekent erop, dat iedereen tijdig aanwezig is, ook al hoef je pas later te spelen.
Er moet n.l. ook nog geteld en geschreven worden.
De winnaars van de kwart finale spelen aansluitend nog een wedstrijd in de halve finale.
De kwart finales worden gespeeld met 80 % van de caramboles.
Vanaf de halve finale wordt gespeeld met 100 %.

Het finale programma voor alle spelsoorten
 
Tip: Een herinnering aan vijf jaar geleden: 10 augustus 2013
 
170819 246web
De eerste 8 spelers worden op vrijdag 17 augustus verwacht voor het spelen van de kwart en eventueel de halve finales. 
Mogelijk zijn er spelers, die zich ook nog voor een andere spelsoort geplaatst hebben of zich nog gaan plaatsen.
Daarom zouden de nummers 9 en 10 ook nog wel eens in aanmerking kunnen komen.
 
Zodra de kwartfinales bekend zijn wordt dit hier gepubliceerd
 
 
Maandag 30 juli is het van Hinthum toernooi bij café Mulder te Megen van start gegaan. Van maandag 30 juli tm vrijdag 3 augustus en maandag 6 tm woensdag 8 augustus werden de kwalificatie wedstrijden gespeeld.
Donderdag 16 en vrijdag 17 augustus vinden de kwart en halve finales plaats.
Zaterdag 18 augustus worden de finales gespeeld.
 
 
 
 
 
 
Archief
---------------------------------------------
 
Van Hinthum toernooi 2017
 
 
170819 213web

Het van Hinthum toernooi was ook dit jaar een groot succes. Voor het eerst werd dit toernooi bij Herberg de Mulder in Megen gespeeld.
De prijs voor meest opmerkelijke prestatie ging naar de jongste van alle biljarters. De 19 jarige Joey Bongers kreeg lachend de beker uit handen van Irene Wijnakker. Joey won tevens het libre, Bert Thoonen prolongeerde zijn kader titel, Wim Vissers won de bandstoot titel en Henk van de Veerdonk het driebanden.
Na de prijsuitreiking deed Frans Wijnakker de toezegging dat het van Hinthum toernooi ook volgend jaar weer bij Ineke en Johnny van de Camp wordt gespeeld.

 

 
Uitgebreid verslag van wedstrijdleider Piet Tilders:
Verslag van Hinthumtoernooi
Met voor drie tafels een maximale bezetting van 45 deelnemers en een sfeer waarin geen onvertogen woord is gevallen is kunnen we voor 2017 terugkijken op een geslaagd toernooi.
Met 3 poules kader en driebanden, 4 poules bandstoten en 5 poules libre hadden we de twee weken van de voorwedstrijden hard nodig om alles tijdig af te werken. Daarbij kwamen dan nog twee avonden voor de kwart en halve finales. Op zaterdag was er dan de finale.
Bij kader kunt u net zo goed het verslag van vorig jaar nalezen. Bert Thoonen was net als vorig jaar als negende binnengekomen. Alleen zijn tegenstander was nu Sven Nabuurs. Sven is natuurlijk een zeer  gevaarlijke tegenstander. Alleen speelde hij kader 57/1 in plaats van kader 38/2 zoals Bert dat deed. En dat was maar goed ook. Anders had de uitslag op voorhand vastgestaan.  Het scheelde trouwens toch al niet veel. De partij werd in 9 beurten afgewerkt met voor beide spelers een moyenne boven de 13 en beiden een hoogste serie van 46. Sven kwam aan het eind slechts 12 caramboles tekort.  Al met al een spannende finale met wederom succes voor Bert Thoonen.
Bij bandstoten zat het verschil niet zozeer in de verschillende spelsoorten maar in het verschil in klasse. Wim Vissers als 3-de-klasser (55 caramboles) en Peter van Bommel als 5-de-klasser (30 caramboles). Beide finalisten waren ongeslagen tot de finale doorgedrongen. Tot op de helft leek het aardig gelijk op te gaan. Toen kwam er een tussensprintje ven 11 caramboles van Wim en dat bleek voldoende voor de overwinning met een gemiddelde van 2,75.
Bij libre ging het tussen de benjamin van het gezelschap t.w. Joey Bongers en de verliezend kaderfinalist van vorig jaar Rien van Gaal. Degenen, die Joey tijdens de voorrondes gevolgd hebben wisten het al. Hij was binnengekomen met een moyenne van ca. 5. Aan het einde van de voorronde was zijn moyenne opgelopen tot boven de 10. De enige, die in de voorrondes van Joey wist te winnen was,  jawel….Rien van Gaal, die in de voorrondes ongeslagen was en ook ver boven zijn gemiddelde speelde. Dus dat ging wat beloven. Rien kon het echter tegen Joey niet waarmaken. Joey was hier te sterk en eindigde met 8,66 en een hoogste serie van 64. In de halve finale had hij er al een gemaakt van 127.
Bij het driebanden was de bezetting zeer opmerkelijk. Daar stonden de twee oudste deelnemers van het toernooi tegenover elkaar. Te weten Henk van de Veerdonk en Rinie van de Berg. Henk was aan het toernooi begonnen met 0,418 gemiddeld (21 car.) In de voorrondes was dat al opgeschroefd tot 0,500.  Ook Rinie was van 0,302 geklommen naar 0,359. In de finale ging Henk als een razende van start en speelde tot over de helft van de partij boven de 1.00. Rinie kwam pas veel later, dus te laat, op gang. Henk kwam als eerste aan de finish met een gemiddelde van 0,803 en een hoogste serie van 6 caramboles.
De prijs voor de meest opmerkelijke prestatie ging, eigenlijk zoals verwacht, naar Joey Bongers. De groei zit er bij hem nog steeds goed in. Dat belooft wat voor volgend jaar.
Dan nog even een woord van waardering voor Ineke en Johnny van de Camp voor de goede verzorging. Evenals het werk van Frans en Irene Wijnakker, die het toch ieder jaar organisatorisch weer voor elkaar hebben.
Ook de deelnemers zijn bedankt voor de goede sfeer en de sportieve deelname. Ik zou zeggen tot volgend jaar.
Piet Tilders
 
De finales:
Bandstoten
Wim Vissers - Peter van Bommel 55 (55) - 23 (30) 20 beurten
Kader
Bert Thoonen - Sven Nabuurs 120 (120 38/2) - 118 (130 57/1) 9 beurten
Libre
Joey Bongers - Rien van Gaal 130 (130) - 71 (120) 15 beurten
Driebanden
Henk van de Veerdonk - Rinie van de Berg 21 (21) - 9 (16) 26 beurten
 

 

Finaledag Van Hinthum-Stoltz toernooi 2015

 

Zaterdag 15 augustus was het dan zover. De finaledag van het van Hinthum-Stoltz toernooi 2015. Na drie weken groepswedstrijden, kwartfinales en halve finales stonden deze middag

de finales kader, libre, bandstoten en driebanden op het programma.

Onder grote publieke belangstelling werd in de gezellige biljartruimte van Cafe-Zaal "D'n Dijk" in Ravenstein vooraf een minuut stilte in acht genomen voor Corrie Noorman, wiens warme, hartelijke persoonlijkheid door velen zal worden gemist.

 

De librefinale ging tussen Helene van Aarle, een thuiswedstrijd voor de kersverse nieuwe eigenaresse van Cafe-Zaal "D'n Dijk" en nieuwkomer Piet Banken. Helaas kon Helene de prima vorm, waarin ze de dag te voren tijdens de kwart- en halve finale verkeerde, tijdens deze finale niet opnieuw etaleren. Piet daarentegen speelde z'n beste wedstrijd van het toernooi en wist de benodigde 65 caramboles, met onder meer een mooi gespeelde serie van 17, in slechts 16 beurten bij elkaar te spelen. Een waardig kampioen!

 

In de kaderfinale kwamen Theo vd Ven en Johnny vd Camp tegen elkaar uit.

Waar Theo , als ervaren kaderspeler, in deze partij niet liet zien waartoe hij in staat is,

scoorde Johnny als "gelegenheidskaderspeler" (in de C1-competitie librespeler) er lustig op los. Na 14 beurten stonden de benodigde 60 caramboles op het scorebord !

Zijn moyenne van 4,28 was zelfs hoger dan zijn competitiemoyenne libre van 4,14.

Een mooie prestatie.

 

De bandstootfinale tussen Peter van Bommel ( 5de klas -30 car.) en Sven Nabuurs (1ste klas-100 car.) was ongemeen spannend. Bij een stand van 29 om 87 leek Peter aan het langste eind te gaan trekken. Maar blijkbaar werd de spanning Peter iets te veel, want met twee

missers in de laatste twee beurten, gaf hij Sven alsnog de kans om de partij naar zich toe te trekken. Sven greep deze kans met beide handen, Peter lichtelijk ontgoocheld op z'n stoel achterlatend !

 

De driebandenfinale tenslotte was een strijd tussen Hans vd Velden en Wiet Arts.

Beide spelers lieten veel prachtige oplossingen zien, maar het was zo'n typische wedstrijd van "net mis". Hans, de kampioen van 2014, slaagde er niet in om zijn titel te prolongeren, want na 55 beurten (beurtenlimiet) was Wiet hem met 21 om 19 de baas.

 

De prijsuitreiking werd ook dit jaar weer verricht door Rene van Hinthum.

Met een persoonlijk woordje voor elke prijswinnaar overhandigde hij de medailles en de bloemen namens Oom Bart, naar wie dit toernooi mede vernoemd is, maar die zelf om gezondheidsredenen helaas niet aanwezig kon zijn.

 

De beker voor de meest opmerkelijk prestatie van het toernooi ging naar Sven Nabuurs, die er in slaagde om zijn partij kader 57/2, 160 caramboles in 1 beurt uit te spelen !

Bloemen en een woord van dank waren er voor Hanny Merkus, jarenlang een zeer toegewijd mede-organisator van dit toernooi.

 

Als afsluiting genoten alle deelnemers (met 'aanhang') van een meer dan verrukkelijk koud en warm buffet.

 

Al met al kunnen we met veel voldoening terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi en we hopen volgend jaar iedereen weer te mogen begroeten.

 

Namens 't organisatiecomite (Irene en Frans Wijnakker, Jan Nabuurs, Tonnie Verhoeven en Wim Vissers)

 

Wim Vissers

Wedstrijdleider