Get Adobe Flash player
Gewestelijke finale 5e klas Libre
181104 021 GW 5e kl libre web

Germenzeel uit Uden had de organisatie in handen van de gewestelijke finale 5e klas libre interval.
Ook in deze finale stonder er 2 spelers uit het district Oss op de deelnemerslijst.
Wim v/d Ven speelde als lid van germenzeel een thuiswedstrijd en hij werd vergezeld door Paul van Halen , die de kleuren van BV De Coehoorn verdedigde.
Ook hier helaas geen succes voor de heren uit het district Oss. Wim wist zich met 8 wedstrijdpunten nog te verzekeren van een podiumplaats maar Paul moest zich tevreden stellen met de 4e plaats. Hij wist ook 8 punten te verzamelen maar zijn moyenne was niet toereikend om Wim van de 3e plek af te houden.
Biljartvereniging Renkum deed goede zaken in Uden.

Fotoverslag van BV Germenzeel

 


Zowel Marit Poelstra (als 1e geplaatst) als Diane Kaal (als 2e geplaatst) mochten na drie dagen biljarten plaats nemen op het podium. Diane was met 12 punten veruit de sterkste speelster in Uden. Marit bleef met 8 punten op moyenne de heren uit het district Oss voor in het klassement.

Ook wist zij met 10 treffers de hoogste serie van het toernooi te realiseren.
Paul wist met een fraai moyenne van 2.20 de beste partij van het toernooi te spelen.
Diane gaat als kampioene door naar de nationale finale en die wordt gespeeld van vrijdag 30 november t/m zondag 2 december in Almere. Diane wensen wij alle succes toe.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 13 week 45 2018

Districtsfinale 5e klas libre
180922 234 DF 5e klas libre district Oss 2018 web  180922 222a web    
 
Biljartclub Zeeland had van donderdag 20 t/m zaterdag 22 september de organisatie in handen van de finale 5e klas libre interval.
Onder de deelnemers drie leden van de organiserende vereniging, Helaas voor deze spelers maar zij konden geen rol van betekenis vervullen tijdens deze finale.
Wim v/d Ven (Jong Geleerd) en Paul v Halen (De Coehoorn) wisten zich wel te onderscheiden van de rest van het veld.
Zowel Wim als Paul wisten 10 wedstrijdpunten te behalen maar het percentage van Wim was beduidend hoger dan het percentage wat Paul kon overleggen. Wim haalde een score van 97 % en daar kwam Paul niet aan met 92 %
Wim dus kampioen van de 5e klas met een goede tweede in de persoon van Paul v Halen.
Gijs v/d Heuvel van BV De Coehoorn kwam met 8 punten en een percentage van 91 op de 3e plek.
Pedro v Lieshout van Touché wist als enige speler boven de grens van 1.20 uit te komen en Pedro gaf aan dat hij graag wilde promoveren naar de 4e klas.
De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door John v Lankveld; Hij wist zijn 31 car. in 17 beurten te maken. Knappe partij van John. De hoogste serie kwam op naam van de kampioen. Hij scoorde er 13 aaneen.
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 7 week 39 2018

 
 
 
 
 
 
 Archief
--------------------------------------------------
DF 5e klas libre 2017 - 2018
Biljartvereniging Germenzeel had van 14 t/m 16 september de organisatie in handen van de districtsfinale 5e klas libre.
Onder de deelnemers twee dames en één van die twee dames maakte het de heren knap lastig.
Zo lastig zelfs dat na 3 dagen biljarten Manuela v Boxtel van BC Zeeland er met de hoofdprijs vandoor ging.
Maar ze kreeg de titel allerminst op een presenteerblaadje. Ze moest felle strijd leveren met clubgenoot Adriaan de Loyer en ook Paul v Halen en John v Lankveld bliezen een aardig deuntje mee.
Met twee verliespartijen kwam ze uit op 8 matchpunten. Ook Adriaan kwam op 8 punten maar zijn moyenne was met 0.822 niet toereikend om de 1.14 van Manuela te bedreigen. Manuela dus kampioen van de 5e klas.
Zoals het een goed kampioen betaamt nam ze ook de hoogste serie (12) en de beste partij (1.94) voor haar rekening.
Manuela gaat samen met Adriaan deelnemen aan de Regiofinale en die wordt gespeeld van 13 t/m 15 oktober in het district Nijmegen.
De uitslag staat in nieuwsbrief 05 week 37 2017
 
DF 5e klas libre 170916 018a web DF 5e kl libre 170916 022a web
 
Gewestelijke finale 5e klas Libre
Haven Paul van 160917 041 web

De Regiofinale 5e klas libre werd gespeeld bij Kaketoe ‘80 in Nijmegen en daar stond Paul van Halen (BV De Coehoorn) op de deelnemerslijst. Paul kon zich helaas niet mengen in de strijd voor een podiumplaats. Hij wist slechts 2 partijen winnend af te sluiten en met 4 punten en een algemeen moyenne van 0.84 wist hij een 7e plaats te bemachtigen.
Quentin van den Berg wist op overtuigende wijze dit kampioenschap te winnen.
Al zijn partijen wist hij in winst om te zetten en Karel Laheij was de enige die nog enigszins in het spoor van de kampioen kon blijven. Maar met 10 wedstrijdpunten bleef ook Karel op gepaste afstand van de kampioen.

Toch was het niet de kampioen die voor de kortste partij en de hoogste serie zorgde; deze eer viel te beurt aan Aart Beekhuizen van BV Renkum.
Met een beste partij  van 2.04 en een hoogste serie van 13 wist hij zijn 6e plaats nog ietwat glans te geven. Quentin gaat door naar de Nationale Finale en die wordt gespeeld van 18 t/m 20 november in Daarlerveen. De uitslag staat in nieuwsbrief 9 week 42

Districtsfinale 5e klas libre

160917 004 web 160917 128 web

Paul van Halen (De Coehoorn) is districtskampioen geworden van de 5e klas libre.
Hij moest hiervoor wel felle strijd leveren met Adriaan de Loyer (BC Zeeland).
Meteen al de 1e wedstrijd kwamen beide kemphanen tegenover elkaar te staan.
Deze partij wist Paul winnend af te sluiten. Maar gaandeweg het toernooi verslikte ook Paul zich een keer in zijn tegenstander. Adriaan wist na zijn nederlaag tegen Paul verder alle wedstrijden winnend af te sluiten en zodoende kwamen beide spelers uit op 10 matchpunten.

Omdat deze wedstrijden met interval gespeeld werden moest het percentage uitsluitsel geven wie er kampioen zou worden. Dat pakte dus goed uit in het voordeel van Paul. De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Adriaan; in slechts 14 beurten werd er gewonnen van Gerrit v/d Vlies wat hem een fraai moyenne opleverde van 1.92 Leo Jansen maakte met 10 treffers de hoogste serie van het toernooi.
Paul gaat door naar de Regiofinale en die wordt gespeeld van 7 t/m 9 oktober in het district Nijmegen. De uitslag staat in nieuwsbrief 5

Fotoreportage van deze finale

Update HTH 24-09-2018