Get Adobe Flash player

Gewestelijke finale 4e klas libre

De gewestelijke finale van de 4e klas libre werd dit jaar gespeeld in Woezik en de wedstrijdleider Sebina Megens, en met haar het publiek, zagen op de laatste dag hoe de kaarten geschud werden en wie er met de kampioensmedaille naar huis ging.
Het werd een bijzonder spannende finaledag met aan het eind van de middag drie deelnemers die op 10 punten wisten te geraken. John Louwrenssen (Schuttershof) moest op moyenne het hoofd buigen voor de andere twee podiumgangers. John kwam uit op een algemeen moyenne van 1.74 met een beste partij van 2.75 Zijn hoogste serie bedroeg 13.

Karel van Laake (Carambole ’83) mocht aanspraak maken op de 2e plek. Zijn algemeen moyenne van 1.78 was een fractie beter dan dat van John. Met 29 caramboles wist hij de hoogste serie van het toernooi bijeen te tikken en ook de beste partij van het toernooi kwam uit zijn handen. Met 3.39 gaf hij iedereen het nakijken.
Erick Herst (BV Gelre) was met 1.96 de lachende kampioen.
Met een moyenne van 1.96 bleef hij iedereen de baas en ook zijn beste partij van 2.50 mocht er wezen.
Het district Oss werd vertegenwoordigd door Jan Verhaaren (oud Grave) die met 6 punten en een moyenne van 1.21 de 6e plaats behaalde, en Adri Nederkoorn (SOKO)
die met 4 punten en een moyenne van 1.25 de 7e plaats behaalde.
Op het district wist Adri met een moyenne van 2.33 nog een uitgestelde promotie te behalen maar daar zat hij op het gewest duidelijk ver onder. Helaas!!
Toch iedereen proficiat met jullie behaalde resultaten.
Erick mag nu deel gaan nemen aan het nationaal kampioenschap dat gespeeld wordt van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari in Roosendaal.

De uitslag staat in nieuwsbrief 18 week 50 2018

 
 
Districtskampioen 4 de klas libre: Jan Verhaaren
deelnemers 4de klas libre Podiium 4de klas libre
 
Op de groepsfoto staat hij nog bescheiden op de achterste rij; aan het einde van het het toernooi staat hij trots in het midden, tussen Adrie Nederkoorn (2de) en Pedro van Lieshout (hoogste serie van 12): onze kampioen seizoen 2018-2019 libre 4de klasse is Jan Verhaaren. Hij had als enige 12 wedstrijdpunten. Felicitaties aan hem en veel succes in de gewestelijke finale, op 7 en 8 december in de Woezik in Wijchen.