Get Adobe Flash player
Gewestelijke finale 3e klas libre
Derkxs Antoon 160929 029 web
Antoon Derckx (BC Uden) en Henk v Kuppeveld (D’n Huuskamer) hebben in Arnhem deelgenomen aan de gewestelijke finale 3e klas libre.
Henk wist met 6 punten en een algemeen moyenne van 2.12 de 5e plaats te bemachtigen.
Zijn hoogste serie was 17 en zijn beste partij speelde hij uit in 20 beurten.
Antoon wist tot de laatste partij zicht te houden op de titel.  Samen met Gavin Balk wist hij na 7 partijen 12 punten te behalen.
Echter het algemeen moyenne van Gavin was met 3.19 beduidend beter dan de 2.78 die Antoon kon overleggen.
Antoon tikte zijn beste partij uit in 18 beurten met een hoogste serie van 18.
Gavin dus de kampioen van het gewest Midden - Nederland en hij gaat zijn club vertegenwoordigen op het nationaal kampioenschap dat gespeeld wordt van 1 t/m 3 maart in Woubrugge.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 24 week 04 2019
 
Districtsfinale 3e klas libre
181222 023 DF 3e kl libre web

Henk van Kuppeveld is de nieuwe districtskampioen 3e klas libre.
Afgelopen week werd er in Germenzeel fel gestreden door 1 dame en 7 heren.
De dame moest helaas het onderspit delven maar de heren maakten er aan het einde van het toernooi nog een spannende finale van.
De gebroeders Derckx wisten tot het einde toe nog zicht te houden op de titel en ook Frits Verhoeven liet zich niet zomaar wegzetten.Toen de laatste partijen gespeeld waren wisten zowel Henk als Antoon 10 punten vergaard te hebben, maar het moyenne van Henk was met 2.44 beter dan de 2.21 die Antoon kon overleggen.
Op de 3e plaats eindigde André Derckx die op zijn beurt Frits weer op moyenne wist te kloppen.
Hier was het verschil zéér klein te noemen; Andre 2.306 tegenover Frits 2.291.
De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Antoon Derckx. Hij maakte zijn 70 car. in 20 beurten en de hoogste serie kwam op naam van zijn broer André die er 22 op rij wist te maken.
Henk gaat nu deelnemen aan de gewestelijke finale en die wordt gespeeld in het district Veluwezoom van 25 t/m 27 januari.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 20 week 52 2018

 

 

 

Archief 2017 - 2018

----------------------------------

Regiofinale 3e klas libre

 161022 078 web Antoon Dercks Bert van Hoorn 171125 010

De organisatie van de regiofinale 3e klas libre was dit jaar in handen van BV De Hazelaar uit Rosmalen.
Deze finale werd gespeeld van 24 t/m 26 november en de meegereisde supporters kregen waar voor hun geld.
Tenminste als ze supporter waren van óf Tom Kooijmans (BV Gelre) óf Maarten Gijsbers (Woezik).
Beide heren hielden elkaar uitstekend in evenwicht en na 7 wedstrijd ronden stonden beide spelers op 12 punten.

Maar het moyenne van Tom was ruim een half punt hoger dan dat van zijn opponent.
De kampioen wist ook de kortste partij (70 car. uit 17 beurten) alsmede de hoogste serie (23) achter zijn naam te krijgen.

Al met al een kampioen die het ook verdiend heeft.
Bert v Hoorn van BV SOKO uit Oss wist met 8 punten de 3e plaats veilig te stellen, op de voet gevolgd door Antoon Derckx van BC Uden die met 7 punten de 4e plaats wist te veroveren.
Tom gaat nu door naar de nationale finale en die wordt gespeeld van 5 t/m 7 januari bij BV De Ram in Roosendaal.

De uitslag staat in nieuwsbrief 16 week 49 2017

Een aantal foto's van de regiofinale

 

 

Archief 2016 - 2017

-----------------------------------------

Districtsfinale 3e klas libre

Met een uitgebreid fotoverslag

161022 301a web 161022 307a web

BC Zeeland had de organisatie in handen van de districtsfinale 3e klas libre. Onder de deelnemers drie leden van de eigen vereniging te weten: Jeannette Habraken, Ton Kandelaars en Henk Bongers.
Maar het was Antoon Derckx van Bv Uden die er met de medaille vandoor ging. Toch moesten de deelnemers en de toeschouwers wachten tot de laatste partij voordat er een winnaar was.

In de laatste ronde gingen de drie kanshebbers hun beslissende partij spelen. Antoon Derckx op 9 punten, gevolgd door Bart v Driel en Henk Bongers die beiden op 8 punten stonden.
Bart moest zijn partij tegen Ton Kandelaars winnen om nog uitzicht te behouden op de titel. Dat gebeurde ook en toen was het afwachten wat er op de andere tafel ging gebeuren. Bij winst van Henk Bongers zou Bart kampioen zijn. Maar Antoon hield het vizier scherp en stond niet toe dat Henk al te dicht in zijn buurt zou komen. De laatste en beslissende partij werd dus in winst omgezet door Antoon en met 11 punten mocht hij zich tot kampioen uit laten roepen door de districtsafgevaardigde Joop Kampert.
Bart v Driel en Henk Bongers hadden als doel om promotie af te dwingen naar de 2e klas en dat is beide heren gelukt.

De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Henk Bongers; in slechts 15 beurten had hij de benodigde 70 caramboles bij elkaar. Ook de hoogste serie (29) werd door Henk geproduceerd.
Antoon Derckx kampioen dus van de 3e klas libre en hij gaat door naar de Regiofinale die gespeeld wordt van 18 t/m 20 november in district Veenendaal. De uitslag staat in nieuwsbrief 10 week 43

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend is bij café Willemien in Megen onder leiding van biljartvereniging de Vriendschap het toernooi om het Regio kampioenschap 3de klas libre klein gespeeld.

Acht spelers uit 5 districten vochten om een plaats in de nationale eindstrijd voor dit seizoen.

Hoewel onze districtsgenoot Peter Nederkoorn (SOKO) als eerste was geplaatst heeft hij genoegen moeten nemen met de zilveren medaille en 10 partijpunten. Peter had wel de hoogste serie: 24 caramboles.

Rene Heurkens van Touché (de kampioen van het district Oss) kon geen stempel drukken op het toernooi en werd uiteindelijk 7e met een algemeen moyenne van 1.94 en een hoogste serie van 13.

De winnaar (18 jaar!) kwam uit district Betuwe Veenendaal: Agit Tunc, die met een gemiddelde van 2,59 te sterk was voor alle anderen.

De finale tussen Peter en Agit was kennelijk spannend: dit werd met 40 beurten uiteindelijk de langste partij van het toernooi, dat verder uitstekend is verlopen. Door de winst van Agit op Peter sloot hij dit kampioenschap ongeslagen af.

Zowel Agit als Peter speelden de kortste partij van het toernooi; 70 caramboles uit in 20 beurten levert een fraai particulier moyenne op van 3.50

De Nationale Finale wordt gespeeld in Woubrugge van 30 januari t/m 1 februari.Henk van Kuppeveld 181222 022 web webHenk van Kuppeveld 181222 022 web web