Get Adobe Flash player
Gewestelijke finale 2e klas libre
Frits van Beljouw 190223 026 web 2

Bergharen was de plaats waar van 15 t/m 17 februari de gewestelijke finale 2e klas libre gespeeld werd.
De Vriendenkring had de organisatie in handen en zij zagen hoe Ton v Beurden van De Hazelaar uit Rosmalen ongeslagen de titel in ontvangst mocht nemen.
Maar daar moesten alle aanwezigen wel op wachten tot de laatste ronde.
In die laatste ronde kwamen Ton en Frits tegenover elkaar te staan; Ton met 12 punten en Frits met 10 punten. Ton had aan een gelijkspel voldoende om de titel binnen te slepen en Frits moest zijn partij winnen.

Ton maakt zijn 90 caramboles als eerste en Frits kan in de nabeurt nog gelijk maken, maar ook dat lukte niet meer.
Beide spelers waren bijzonder aan elkaar gewaagd en dat blijkt wel uit de cijfer reeks.
Beiden spelen ze hun beste partij uit in 11 beurten en de hoogste serie van het toernooi kwam ook voor rekening van Ton.
Met 4.92 scoorde Frits het hoogste algemeen moyenne van alle spelers.
Bas v Kessel van Touché was minder fortuinlijk. Slechts 2 maal kwam hij tot winst en zijn wedstrijd tegen Arjen Oonk leverde hem slechts 1 punt op.
Met een algemeen moyenne van 3.74 en een hoogste serie van 33 wist hij de 6e plaats te behalen.
Ton gaat nu de nationale finale spelen en dat wordt gespeeld van vrijdag 15 t/m zondag 17 maart in Arnhem.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 27 week 07 2019
 
Districtsfinale 2e klas Libre
190119 025web
KOT uit Ravenstein organiseerde de districtsfinale 2e klas libre bij Herberg De Mulder in Megen.Het zou een bijzonder spannende finale worden met de ontknoping op de laatste dag. Er waren maar liefst 5 spelers die de laatste dag nog aanspraak konden maken op de titel.

Piet Banken en Hennie v Vught lieten een steekje vallen, maar de overige 3 deelnemers beten zich vast in hun partijen met een gelukkige Frits v Beljouw als winnaar. Frits stak met kop en schouders boven de rest uit. Met een kortste partij van 6.92 (90 car. uit 13 beurten) legde hij hoogstwaarschijnlijk de basis voor zijn overwinning in Megen. Met een serie van 43 wist hij ook de hoogste serie van het toernooi te maken. En met een algemeen moyenne van 4.38 torende hij ver boven Bas v Kessel (3.56) en Gerard Bouten (2.79) uit die resp. 2e en derde werden. Frits gaat nu, samen met Bas, deelnemen aan de gewestelijke finale en die wordt gespeeld van 15 t/m 17 februari in het district Nijmegen. Wij wensen hen daar veel succes.

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 23 week 3 2019

Foto's van de DF 2e klas libre
 
 
 
 
 
Archief
------------------------------------------
NK 2e klas libre
Twan Jansen 151127 002 web 2 NK 2e kl libre spelers

Het district Veen-en Rijnstreek had dit jaar de organisatie in handen van de nationale finale 2e klas libre.
Biljartvereniging Jacobswoude uit Woubrugge mocht dit toernooi organiseren en zij kregen een m oi toernooi voorgeschoteld met een spannend slot.
Ronde 1 kende 4 winnaars waaronder Twan Janssen van Jong Geleerd uit Volkel.
Ronde 2 kende wederom 4 winnaars maar nu waren de verliezers van de 1e ronde de winnaars van de 2e ronde.
De stand was dan ook dat alle spelers op 2 punten stonden, alleen het moyenne gaf de doorslag wie er bovenaan stond.
Frans Verjans was een van die verliezers uit de 2e ronde maar dat maakte hij in de volgende wedstrijden meer dan goed.
Ook Martin Sturm kwam in de 2e ronde niet tot winst, maar ook hij herstelde zich gaandeweg het toernooi.

Bij het ingaan van de laatste ronde stond Frans op 10 punten, gevolgd door Martin Sturm met 8 punten en Henny Beijersbergen stond op 7 punten.
Voor Frans kon er niets meer mis gaan. Zijn moyenne was beduidend beter dan dat van Martin dus er mocht verloren worden. Bij verlies van Martin zou Henny doorschuiven naar de 2e positie. Martin wist in de slotronde nog 2 punten te pakken van Frans en kwam dus ook op 10 punten. Hiermee verzekerde hij zich van de 2e positie. Henny wist zijn partij tegen Vincent Postma ook te winnen maar met 9 punten moest hij genoegen nemen met het brons.

Onze districtsgenoot Twan Janssen begon goed aan zijn toernooi. In de openingswedstrijd werd er in 26 beurten gewonnen van Rob Schram. Maar in de 2e ronde werd er verloren van Dennis v Eldik met 90 – 77 in 20 beurten.
Ook in de 3e ronde kwam Twan niet tot winst al scheelde het maar weinig. Martin Sturm was in 25 beurten “onze” Twan de baas. Het werd 90 – 88
Vincent Postma moest er in de 4e ronde aan geloven. Dit was meteen de beste partij die Twan in Woubrugge op de tafel legde. In 23 beurten stond er 90 – 59 op het scorebord voor de Brabander.

Ronde 5 werd in 25 beurten een gelijkspel tegen Henny Beijersbergen en in ronde 6 had hij niks in te brengen tegen de latere kampioen Frans Verjans. Het werd een duidelijke 90 – 40 in 22 beurten voor Frans.
Misschien waren er nog 2 puntjes weggelegd in de laatste ronde, maar ook dat ging niet gebeuren. In 18 beurten was het gedaan voor Twan wat betreft zijn nationale kampioenschap.
Het werd 90 – 60 voor Jan Jurriens die met deze overwinning op 6 punten kwam. Ook Dennis en Vincent wisten 6 punten te behalen, maar moesten het afleggen op moyenne.
Twan kwam uit op een 7e positie met 5 punten en een algemeen moyenne van 3.36.

Mooie prestatie Twan!!

De kortste partij van het toernooi werd gespeeld door Henny Beijersbergen; in 12 beurten had hij zijn 90 punten bij elkaar gespeeld. Dennis v Eldik scoorde met 31 caramboles de hoogste serie van het toernooi.

Verslag Hans van Erp
Foto's met dank aan de Biljartballen, Jan Rosmulder en Ad Smout en Bart van Driel

Het verslag en volledige uitslag staat op de website van district Oss en in de nieuwsbrief week 23 week 5 2018

 
Gewestelijke finale 2e klas libre

Twan Jansen RF 2e kl libre 001 web Twan Jansen RF 2e kl libre 002 web

Twan Janssen slaat dubbelslag. Na het behalen van de districtstitel 2e klas libre te Zeeland wist hij ook beslag te leggen op de Regiotitel in Arnhem.

Van 15 t/m 17 december had WCK uit Arnhem de organisatie in handen van de regiofinale 2e klas libre.
Twan Janssen, afgevaardigd als districtskampioen, werd vergezeld door Gerard Bouten, die op districtsniveau 2e werd.
Beide spelers hebben zich in Arnhem prima van hun taak gekweten. Zo goed zelfs dat ze bij het ingaan van de laatste dag op de plaatsen 1 en 2 stonden.
Twan bovenaan met 9 punten uit 5 wedstrijden en Gerard had 6 matchpunten verzameld.
 
Beide heren begonnen aan de laatste dag met verliespartijen. Twan verloor zijn partij tegen Louis van den Dries en ook Gerard kwam niet tot winst in zijn partij tegen Paul Koks. Het verschil was minimaal. Bij een stand van 89 – 80 in het voordeel van Gerard laat hij een maakbare bal liggen; Koks profiteert optimaal en Gerard blijft met lege handen achter.
 
De finalepartij ging tussen de districtgenoten. Gerard wist zijn partij te winnen en nu was het afwachten wat er op de andere tafel gebeurde.

Bij winst van Gerard v/d Wijst zou hij op 10 punten komen en de titel pakken. Maar Jo v Alebeek wint zijn partij en komt ook op 9 punten. Gelukkig voor Twan was zijn algemeen moyenne beter dan dat van Jo en zodoende kwam er aan 3 dagen biljarten een kampioen uit tevoorschijn die het zéér zeker niet cadeau heeft gekregen.
De beste partij van het toernooi werd gespeeld door Paul Koks; in twaalf beurten had hij de 90 caramboles bij elkaar getikt. De kampioen nam de hoogste serie voor zijn rekening met 34 treffers op rij.
Twan kan zich nu op gaan maken voor de Nationale finale. Deze wordt gespeeld van 26 t/m 28 januari in Woubrugge. 

De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 18 week 51 2017

Districtsfinale 2e klas libre
171118 012w spelers 171118 010w2 Twan Janssen
Van 16 t/m 18 november werd in café ’t Oventje in Zeeland de districtsfinale 2e klas libre gespeeld.
Helaas maar met 7 man vanwege een afzegging. Maar dat zou de spanning er niet minder om maken. Bij het ingaan van de laatste dag stond Twan
Janssen aan kop gevolgd door Gerard Bouten en Bas v Kessel.
Bas v Kessel wist op de zaterdag niet meer het niveau te halen van de andere speeldagen en moest  genoegen nemen met de 3e plaats. Gerard Bouten wist door 2 overwinningen Bas v Kessel te verdringen van de 2e plaats. Met 10 punten had hij nog zicht op de titel.
Twan Janssen (met nog 1 partij te spelen op 9 punten) moest zijn laatste partij tegen Peter Nederkoorn winnen of gelijk spelen om de titel veilig te stellen. Dat zag er niet naar uit. Peter wist al snel een voorsprong van meer dan 20 punten te realiseren. Maar Twan knokte zich terug en toen gaven de twee kemphanen elkaar zéér weinig toe. Peter had aan het einde verreweg de beste papieren om de partij naar zich toe te trekken. Maar een  trekstoot die niet raak was, gaf Twan de kans om te partij uit te maken. Peter moest het laatste punt, goed voor remise, maken via de aquitstoot. Helaas was die mis waardoor Twan met 11 punten alsnog Gerard het nakijken gaf.
Twan scoorde met 6.00 de kortste partij en Theo Kuijpers wist met 31 car. de hoogste serie van het  toernooi te maken. Al met al een mooi slot van een mooi biljartweekend.
De uitslag staat in nieuwsbrief 14 week 47 2017