Get Adobe Flash player

Halve finales nationale kader competitie

Biljart vereniging Jong Geleerd heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de kadercompetitie. De warme bakker Ad Ketels (12 partijen 18 punten) waren duidelijk te sterk en spelen de finale. Gedeeld tweede werden Gelre 1 en HWA Hotel van Krimpen (12 partijen en 11 punten) Jong geleerd sluit de rij met 12 partijen en 8 punten. Uitslag met dank aan de organiserende vereniging BV Velsen.

Team Jong Geleerd 2a web

Het kaderteam van BV Jong Geleerd uit Volkel heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de nationale kadercompetitie. Het team van Jong Geleerd met Willy Rooijendijk, Tonnie van de Wetering, Bert Thoonen, John Huizinga, Tonnie van de Ven en Wim Vissers nemen het op tegen teams van HWA Hotel van Krimpen, Warme Bakker Ad Ketels / BV Velsen en Gelre 1. Het laatste team heeft Nationaal kampioen Gert-Jan Veldhuizen als kopman. Lees verder . . . .

Alle informatie staat in nieuwbrief 37. De eindstand

Halve finales nationale kader competitie uitnodiging

Het kaderteam van BV Jong Geleerd uit Volkel heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de nationale kadercompetitie. Het team van Jong Geleerd met Willy Rooijendijk, Tonnie van de Wetering, Bert Thoonen, John Huizinga, Tonnie van de Ven en Wim Vissers nemen het op tegen teams van HWA Hotel van Krimpen, Warme Bakker Ad Ketels / BV Velsen en Gelre 1. Het laatste team heeft Nationaal kampioen Gert-Jan Veldhuizen als kopman.

Alle informatie staat in nieuwbrief 37. De eindstand

Deze wedstrijden zijn live via het youtube kanaal van Mike Hofland te bekijken.

Zullen we afspreken dat alle biljartliefhebbers van district Oss, abonnee worden van het Nederlandse Youtube kanaal van Mike Hofland
Youtube.com/channel MH  1000 is voldoende om live uit te blijven zenden!

Biljart Nederland you tube

 
Open Nederlands kampioenschap kader 38/2 2019
Megens Harold 150314 004w2

Harold Megens heeft ongeslagen de kwartfinales bereikt van het NK kader 38/2. Ook de kwart finale werd gewonnen.De halve finale en de strijd voor een podium plek gingen helaas verloren.

Harold mag terugzien op een mooi toernooi met een eervolle vierde plaats.
Dit toernooi werd in het weekeinde van 22 t/m 24 maart, gespeeld in Zevenbergen

Tonny van de Wetering nam ook deel aan dit prestigieus kampioenschap maar behaalde het hoofdtoernooi niet.

De infortmatie en uitslagen staan in nieuwsbrief 32 week 12

Alle informatie en uitslagen

 

Wetering Tonny 150314 004w2

Open Nederlands kampioenschap kader 38/2 2018

Tonnie v/d Wetering en Harold Megens hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi NK kader 38/2
Dit toernooi wordt in het weekeinde van 16 t/m 18 maart, gespeeld bij BV Carambole te Rumpt.
Adres is Boutensteinseweg 2b.

Voor een mooie pot biljarten moet u beslist eens gaan kijken en zelf aanschouwen hoe deze mannen biljarten tot een ware kunst verheffen. Toegang is gratis. U kunt alle partijen ook via Kozoom bekijken. Daarvoor dient u zich eerst (gratis) aan te melden.

Voor meer info klik op: NK Kader 38/2
 

 
 
Regiofinale 3e klas kader 38/2
 
John Huizinga 161229 051 web

Het district Amsterdam had van 12 t/m 14 januari de organisatie in handen van de regiofinale kader 38/2  3e klas.
Onder de deelnemers twee leden van het district Oss.
Jeroen v Lith en Theo v/d Ven gingen de reis naar de hoofdstad maken om daar een goed resultaat weg te zetten.
Dat ging ze helaas niet goed af.
Jeroen moest na 7 gespeelde wedstrijden genoegen nemen met 4 matchpunten en een algemeen moyenne van 6.02. Een 7e plaats was zijn deel.
Theo v/d Ven kwam tot 3 matchpunten en zijn moyenne kwam uit op 7.30. Een 8e plaats resteerde voor hem.

 

Onbetwist kampioen werd Marten Neuteboom. Vanaf het begin dicteerde hij dit kampioenschap en er werd door hem niet één wedstrijd uit handen gegeven.
Dit resulteerde in 14 matchpunten en een algemeen moyenne van 10.05.
 
Ook de hoogste serie mocht hij op zijn palmares bijschrijven, maar die moest hij wel delen met John Huizinga; het waren er 71. Marten gaat dus door naar de nationale finale
De kortste partij werd gespeeld door John Huizinga. Hij kwam tot een moyenne van 20.83
Ook de nr 2 van de lijst, Leo van Hastenberg, gaat deelnemen aan de nationale finale
Hij bleef met 9 punten ver achter bij de kampioen, maar kan dus op het nationaal sportieve revanche nemen.
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 21 week 3 2018
 
Open Nederlands kampioenschap kader 57/2
 
Wetering Tonny 150314 004w2

1e  Open Nederlands Kampioenschap kader 57/2 in Bergharen.
Biljartvereniging Bergharen maakt zich op voor de ontvangst op 5, 6 en 7 januari 2018 van de deelnemers aan het 1e  Open Nederlands Kampioenschap kader 57/2.  Ook wel de “koningsklasse” van de kleine tafel genoemd. 
Nieuw bij dit Open NK is dat de KNBB de ranking hanteert voor de plaatsing van de eerste 16 spelers aangevuld met de 16 spelers die zich via de prékwalificatie in december, ook in Bergharen gespeeld, hebben verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.
De top van Nederland is dan ook aanwezig. Onder hen de nr. 1 van de ranking: Lyon Megens uit Wijchen en spelend bij De Vriendenkring in Bergharen en één van de titelkandidaten.  Daarnaast hebben ook Tonnie van de Wetering, Sven Nabuurs en Theo Derksen uit deze regio zich verzekerd van een “startbewijs”. 

Persbericht en alle informatie op website KNBB Carambole

 

 
Nationale voorwedstrijd 3e klas kader
 
John Huizinga 161229 081 web

DOS ’71 uit Heesch had de organisatie in handen van de voorwedstrijd 3e klas kader 38/2. In een sterk deelnemersveld kwamen Theo v/d ven en John Huizinga beiden tot 10 matchpunten.
In een directe confrontatie tussen beide heren wist John de partij van Theo te winnen. Hierbij wist hij meteen de kortste partij van het toernooi te realiseren; slechts 5 beurten had hij nodig om tot de benodigde 125 caramboles te geraken.

De hoogste serie van het toernooi werd gemaakt door Bert Thoonen. In zijn partij tegen Henk Vughts wist hij een serie van 82 op het laken neer te leggen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 15 week 48 2017

 
 

 

 

-----------------------------------------

Seizoen 2016 - 2017

Regiofinale 3e klas kader 38/2

De Regiotitel 3e klas kader 38/2 is voor Theo Sanders van Ons Tehuis. Theo wist met 11 punten zijn naaste concurrent 1 punt voor te blijven in de eindrangschikking.
Op de 2e plaats eindigde Dennis Bouwhuis met 10 punten en Jeroen v Lith v Moira wist met 8 punten beslag te leggen op de 3e plaats. Peter van Beljouw werd 6e met 6 punten en Theo v/d Ven werd met 4 punten 7e.
Particuliere moyennes zijn helaas niet doorgegeven maar de hoogste serie van 98 werd gemaakt door Jeroen van Lith.

 Theo Sanders gaat door naar de Nationale Finale en die wordt gespeeld van 17 t/m 19 februari in Rumpt.

De uitslag staat in nieuwsbrief 20 week 2 - 2017

Jeroen van Lith 2016 web

Nationale finale ankerkader 38/2 1ste klas

NK 38 2 Harold Megens Biljartvereniging De Vriendenkring uit Bergharen had van 11 t/m 13 november de organisatie in handen van de nationale finale ankerkader 38/2 1e klas.
Onder de deelnemers twee leden van het district Oss. Harold Megens, uitkomend voor BV De Hazelaar en Tonnie v/d Wetering uitkomend voor KOT. Tonnie wist een 5e plaats te behalen. Hij begon deze finale met een verliespartij tegen Jan de Bruin (250-101 in 8 beurten).
In zijn 2e partij kwam hij tegenover Harold te staan en zij wisten elkaar in evenwicht te houden. Na 12 beurten was er een gelijke stand.

In de 3e ronde was er een nipte overwinning op Timo Peters; in 10 beurten had Tonnie de benodigde 250 caramboles en Timo kwam tot 248. In de 4e ronde wederom een gelijkspel, na 18 beurten wederom geen winnaar of verliezer. In de 5e ronde stond hij tegenover de latere kampioen Jim v/d Starre. Slechts 11 caramboles kwam Tonnie tekort voor de winst.
Ronde 6 en 7 werden beide door Tonnie in winst omgezet en kwam hij uit op 8 punten een algemeen moyenne van 18.48. Harold zette zijn 1e partij tegen Wim Ooteman om in winst (250-107 in 17 beurten).
Zoals eerder vermeld speelde hij gelijk tegen districtsgenoot Tonnie v/d Wetering Jim v/d Starre legde hoogstwaarschijnlijk het fundament voor zijn kampioenschap in  deze partij. In 9 beurten bleef hij Harold de baas met de cijfers 250-135
De 4e en de 5e ronde werden door Harold ook in winst omgezet, maar de 6e ronde leed hij een gevoelige nederlaag tegen invaller Rob Kok. In 10 beurten bleef Harold steken op 78  caramboles. Jim v/d Starre kon nu definitief afstand nemen van Harold als hij zijn partij
tegen Jan de Bruin weet te winnen. Het verschil was niet heel groot te noemen maar Jim weet van Jan te winnen en neemt daarmee ook de leiding in het klassement.
De laatste partij tegen Jan de Bruin wordt ook door Harold gewonnen maar ook Jim wint van titelkandidaat Rob Kok, meteen de kortste partij van het toernooi met de hoogste serie, en met deze overwinning wordt Jim de  kampioen van Nederland ankerkader 38/2 1e klas. De uitslag staat in nieuwsbrief 13 week 46 2016


 

 

 

Bij Moira in Lith is een gewestelijke voorwedstrijd kader 38/2 gespeeld. Thuisspeler Jeroen van Lith werd hierbij eerste en behaalde met 8.31 ook het hoogste gemiddelde. Naast Jeroen was alleen Theo van de Ven die boven de moyenne van 7.00 kwam.

In het gewest is in deze klasse tussen 7.00 en 12.00 niet zo geweldig gespeeld maar door de vijf gewonnen partijen van Jeroen heeft hij zich geplaatst voor het gewestelijk kampioen-schap.

 

Hier treft hij regionaal bekende spelers als Walco van de Ven uit Uden en Theo Derks uit St Antonius.

Wanneer en waar dit gespeeld wordt is tijdens de publicatie van deze nieuwsbrief niet bekend.