Get Adobe Flash player
Gewestelijke finale 2e klas driebanden
Biljartvereniging ’t Ottertje uit Ottersum had begin november de beste driebandenspelers van het district Midden Nederland over de vloer.
Zij gingen uitmaken wie zich gewestelijk kampioen mocht noemen van de 2e klas driebanden klein.
Onder de deelnemers twee leden van het district Oss. Districtskampioen Antoon v/d Brand van BC Zeeland werd vergezeld door Frits v Beljouw van Germenzeel.
Beide spelers konden zich helaas niet mengen in de strijd voor een podiumplaats.
Frits werd met 6 punten knap 4e en daar moest het moyenne de doorslag geven.
Maar liefst 4 spelers wisten 6 punten te behalen maar Frits wist ze allemaal voor te blijven.
Beljouw Frits van 170211 010 web
Voor districtskampioen Antoon v/d Brand was dit niet zijn toernooi. Hij wist slechts een partij in winst om te zetten en met 2 punten moest hij genoegen nemen met de laatste plaats.
Kampioen in Ottersum werd de als 4e geplaatste Dik Buitink. Dik hoefde zich slechts éénmaal gewonnen te geven en de rest van de partijen waren goed voor in totaal 12 matchpunten.
Er waren 4 spelers die de hoogste serie achter hun naam mochten zetten; Dik Buitink, Gerard Kroon, Michael Joostink en Geert-jan Peters rit wisten allemaal een serie van 6 te maken.
Geert-jan wist bovendien ook nog de beste partij te realiseren.
In 28 beurten had hij zijn 25 punten te pakken wat hem een particulier moyenne opleverde van 0.892.
Dik gaat nu deelnemen aan de nationale finale en die wordt gespeeld van 7 t/m 9 december in Maarn.
 
De volledige uitslag staat in nieuwsbrief 13 week 45 2018
 
Districtsfinale 2e klas driebanden
DF 2e kl driebanden

Begin oktober had KOT uit Ravenstein de organisatie in handen van het districtskampioenschap 2e klas driebanden.
Deze finale werd gespeeld bij Herberg “De Mulder” te Megen.
Aan dit kampioenschap deden slechts 5 deelnemers mee, maar de wedstrijden waren er niet minder spannend door.
Nadat alle wedstrijden gespeeld waren bleken Henk en Antoon beiden 6 punten behaald te hebben.
Antoon had in 182 beurten 75 caramboles gescoord en Henk wist uit 193 beurten 76 car. te scoren.
Met een algemeen moyenne van 0,412 mocht Antoon zich districtskampioen noemen met Henk als goede tweede met een moyenne van 0,393
Beide heren kunnen zich nu op gaan maken voor de Regiofinale en die wordt gespeeld in Ottersum bij café ´t Ottertje van vrijdag 2 t-m zondag 4 november. De uitslag staat in nieuwsbrief 12 week 44 2018

 

 
 
Archief
-------------------------------------
 
Nederlands kampioenschap 2e klas driebanden
NK 2e klas 3B 2017 Geert van Lith

Geert van Lith, de districtskampioen 2e klas driebanden klein en regio midden Nederland,
heeft van 24 t/m 26 november in Akersloot deelgenomen aan de Nationale Finale van deze klasse.

Zou het hem lukken om de kroon op het werk te zetten en ook de nationale titel te veroveren?
Het leek er de 1e avond sterk op dat hij dat kunststukje zou gaan leveren.
Zijn 1e wedstrijd wist hij, zij het nipt, te winnen van Henri Nieuwenhuis en ook zijn 2e wedstrijd tegen Cees Roggeband leverde hem 2 punten op.

Na twee wedstrijden stond Geert fier aan kop.

 Helaas ging het de volgende dag helemaal de verkeerde kant op.
Tegen Ben Dudink kwam hij slechts tot 19 car en zijn 4e partij tegen Nico v Leeuwen kwam hij slechts 1 car. tekort om er nog een remise uit te slepen. Ook tegen Ron v Hummel in de 5e wedstrijd kwam hij helaas niet tot winst. De laatste dag zou dan nog enige verbetering brengen. Tegen Miel Brueren moest hij nog een nederlaag incasseren maar de laatste partij tegen Patrick Spannenburg wist hij gelukkig te winnen waardoor hij in de eindstand opklom naar de 6e plaats.

Miel Brueren uit het Limburgse Velden werd Nederlands kampioen.
Met slechts één verliespartij tegen de latere nummer twee Ben Dudink uit Blokker mocht hij zich zeer terecht kampioen van Nederland noemen. Dit NK werd georganiseerd door biljartverenging Aker 97 uit Akersloot.

Onder grote publieke belangstelling werd dit kampioenschap gehouden en ondanks het feit dat de latere kampioen vier punten voorsprong had op de nummer twee Dudink was het erg spannend in ronde zes en zeven. De latere kampioen moest in de laatste ronde afrekenen met de Ron van Hummel uit Duiven die uiteindelijk de derde plaats voor zich opeiste en dat deed de latere kampioen bekwaam door deze partij in 45 beurten te winnen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 15 week 48

Alle informatie op de KNBB Carambole Pagina 

Gewest 2e klas driebanden
GvLith

Geert van Lith nu ook gewestelijk kampioen 2de klas driebanden!

Nadat Geert bij BC Uden in het weekend van 5-6 oktober het Districtskampioenschap had behaald heeft hij in het weekend van 27-28-29 oktober in Bergharen laten zien dat hij ook de baas is in zijn klasse op gewestelijk niveau. Ronald de Groot werd daar overigens vierde. In nieuwsbrief 11 staat hoe Geert zowel op algemeen als op partijmoyenne zijn kwaliteit liet zien.  Op nu naar Akersloot voor de landelijke finale van 24-26 november. Veel succes van alle spelers van het District Oss! 

 

 

 

 

 

Archief

--------------------------------------------------------------------

Regio finale 2e klas driebanden

Dunk Jan

Jan Dunk (’t Dorstige Hert) en Ronald de Groot) hebben afgelopen weekend in Veenendaal deelgenomen aan de Regiofinale 2e klas driebanden.
Zoals de ranglijst al aangeeft stak Peter v Erp (jawel broer van….) met kop en schouders boven de andere finalisten uit.
Hij verbeterde zijn startgemiddelde zelfs. Na 2 nederlagen in 4 partijen speelde Jan Dunk tegen Peter voor zijn laatste kans.
Jan startte goed (8-8 in 6 beurten). Maar Peter nam het heft resoluut in  handen en beëindigde de partij van 25 caramboles in 18 beurten. Dit was ook meteen de beste partij van het toernooi en de enige partij die boven de 1.000  uitkwam. Ook de hoogste serie van 7 werd  door Peter gemaakt. De voorlaatste partij moest Peter echter zijn meerdere erkennen in Paul Kolkman en zodoende werd Jack Ritmeyer nog kanshebber voor de titel.

 

Ondanks zijn zege moest Paul genoegen nemen met de 4e plaats omdat het eindmoyenne van Jan Dunk beter was dan het moyenne van Paul.
Jack Ritmeyer werd uiteindelijk 2e en Ronald de Groot wist toch nog een mooie 5e plaats te behalen.

De uitslag staat in nieuwsbrief 10

Districts finale 2e klas driebanden

DF 2e kl 3B 2016 09 24 web DF 2e kl 3B 2016 09 24 Web2

Ronald de Groot is in Uden districtskampioen geworden van de 2e klas driebanden klein.
In een sterk deelnemersveld wist Ronald bijna al zijn partijen winnend af te sluiten.
Alleen Jan Dunk wist hem 2 punten te ontfutselen. Jan moest nog één verliespartij meer incasseren maar dat bracht zijn 2e plaats niet meer in gevaar.

Marius Keijzers behaalde 8 punten en kwam daarmee op de 3e plaats terecht.
Wiel Pelzer wist slechts éénmaal tot winst te komen en met 2 punten en een moyenne van 0.343 wist hij beslag te leggen op de 7e plaats. Thuisspeler Eddy Vergunst speelde de beste partij van het toernooi.
In 34 beurten had Eddy de benodigde 25 caramboles geproduceerd. Jan Dunk maakte met 6 treffers de hoogste serie van het toernooi.

De uitslagen staan in Nieuwsbief 6

 

-----------------------------------------------------------------------

Seizoen 2015 - 2016

Ray Dibbets Nederlands kampioen

Dibbets Ray biljart web                             Ray Dibbets NK4 web

Ray Dibbets, Dorstige Hert uit Grave, Nederlands kampioen 2e klas driebanden

RAY DIBBETS VERRASSEND NAAR TITEL

ALMELO – Ray Dibbets uit Grave heeft verrassend de nationale titel veroverd op het NK driebanden tweede klasse, dat werd georganiseerd door BC Almelo. De kampioen ging het toernooi in als laatste van de plaatsingslijst, maar won zes van zijn zeven partijen. Daarmee bleef hij Fatih Ilgun uit Assendelt twee punten voor. Clemens Bargerink uit Haaksbergen maakte het podium compleet met acht matchpunten.

Het toernooi kreeg een spannende ontknoping met de speler van Het Dorstige Hert als winnaar. De nieuwe kampioen eindigde ook met het hoogste gemiddelde van 0.70 en haalde samen met Fatih Ilgun de hoogste serie van acht.

De eindstand:

1 Ray Dibbets 12-0.70-8
2 Fatih Ilgun 10-0.68-8
3 Clemens Bargerink 8-0.57-6
4 John In de Brack 8-0.67-5
5 Armand Haveman 6-0.67-5
6 Ramon Nagessar 4-0.59-4
7 Ronald Pieper 4-0.57-7
8 Piet Kamp 4-0.54-6
Tekst: Frits Bakker KNBB

Ray Dibbets NK 3 Ray Dibbets NK 2

 Ray Dibbets medaille web                                      Ray Dibbets NK

 Gewestelijke finale 2e klas driebanden

Debets DF 2e kl 3B 2015 01w Ray Dibbets (’t Dorstrige Hert) en Ben v Dorst (DVK) hebben van 6 t/m 8 november deelgenomen aan de Regiofinale 2e klas 3-banden klein.
Beide heren hebben zich bijzonder goed van hun taak gekweten. Ray Dibbets moest het kampioenschap uit handen geven en hij zat er oh zo dicht bij!
Een verschil van 0.015 maakte dat niet Ray maar Willy van de Steijn van de Rio bar uit Vught er met de hoofdprijs vandoor ging. Bijzonder spijtig maar Willy had te kennen gegeven dat hij niet naar het Nederlands kampioenschap kon, dus nu mag Ray alsnog naar het Nederlands Kampioenschap.

Ook Ben mocht op het podium plaatsnemen. Het verschil met de bovenste 2 bedroeg weliswaar 4 punten, maar Ben kon Cengiz Tunc op moyenne achter zich houden en met 8 punten wist hij het podium vol te maken. Ben scoorde met 6 treffers tevens de hoogste serie van het toernooi en ook de kortste partij (25 car uit 26 beurten) nam hij voor zijn rekening.

De Nationale Finale van deze klasse wordt gespeeld in Almelo van 11 t/m 13 dec. De uitslag staat in nieuwsbrief 13

Districtsfinale 2e klas driebanden

DF 2e kl 3B 2015 02w Ray Dibbets (’t Dorstige Hert) heeft in Uden beslag weten te leggen op de districtstitel 2e klas 3-banden klein. Ben van Dorst (DVK) en Ronald de Groot (BC Zeeland) hebben  hem echter tot de laatste partij het vuur na aan de schenen gelegd. Maar Ray wist het hoofd koel te houden en met 10 punten en een moyenne van 0.541 wist hij de titel veilig te stellen.
Runner up Ben v Dorst wist de kortste partij in de boeken te krijgen. In slechts 15 beurten had Ben de benodigde 25 caramboles gemaakt, wat neerkomt op een bijzonder fraai moyenne van 1.66
De hoogste serie van het toernooi bleef echter bij de kampioen; met 8 treffers bleef hij iedereen de baas
Ray gaat nu spelen om het Regiokampioenschap en die finale wordt gespeeld van 6 t/m 8 november in het district Veluwezoom. De uitslag staat in nieuwsbrief 9

 

Update 26-09-2016 HTH

 

Na twee wedstrijden stond Geert fier aan kop.

Helaas ging het de volgende dag helemaal de verkeerde kant op.
Tegen Ben Dudink kwam hij slechts tot 19 car en zijn 4e partij tegen Nico v Leeuwen kwam hij slechts 1 car. tekort om er nog een remise uit te slepen. Ook tegen Ron v Hummel in de 5e wedstrijd kwam hij helaas niet tot winst. De laatste dag zou dan nog enige verbetering brengen. Tegen Miel Brueren moest hij nog een nederlaag incasseren maar de laatste partij tegen Patrick Spannenburg wist hij gelukkig te winnen waardoor hij in de eindstand opklom naar de 6e plaats.

 

Miel Brueren uit het Limburgse Velden werd Nederlands kampioen.

Met slechts één verliespartij tegen de latere nummer twee Ben Dudink uit Blokker mocht hij zich zeer terecht kampioen van Nederland noemen. Dit NK werd georganiseerd door biljartverenging Aker 97 uit Akersloot.

 

Onder grote publieke belangstelling werd dit kampioenschap gehouden en ondanks het feit dat de latere kampioen vier punten voorsprong had op de nummer twee Dudink was het erg spannend in ronde zes en zeven. De latere kampioen moest in de laatste ronde afrekenen met de Ron van Hummel uit Duiven die uiteindelijk de derde plaats voor zich opeiste en dat deed de latere kampioen bekwaam door deze partij in 45 beurten te winnen.